Awatar użytkownika
Qanchita
Trzy tysiące lat minęło...

27 kwie 2010, 21:01

kurczę, jak tak czytam i patrzę na zdjęcia..to mój jest chyba uwsteczniony!!!
Jaki uwsteczniony? A kto pierwszy się przekręcał z brzusia na plecki? Moja do dziś tego nie robi! Widocznie ma ciekawsze zajęcia niż leżenie na macie i patrzenie na zabawki :-D

Awatar użytkownika
matikasia
Trzy tysiące lat minęło...

27 kwie 2010, 21:05

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 kwie 2010, 21:31

hej kochane :-)

ja dzis padnięta bo wyczerpujacy dzień z amną i w ogóle masakrycznie sie czuje, jakieś chyba choróbsko mnie łapie :ico_chory: albo osłabienie i tyle :ico_noniewiem:

widzę, ze wy wszystkie wiosenne odrodzenie przechodzicie? quanchita czekam na foty fryzurki i zborra - kolorku tez :ico_brawa_01: ja już miałam wszytskie mozliwe fryzury - prawie na jeża po długie i kolory - od blond, przez czerwień do czerni :ico_oczko: a teraz jestem szatynką w półdługich włosach - chyba sie starzeję, skoro stawiam na klasykę :ico_oczko:

co do umiejętnosci Maluszków - to wszystko na prawdę indywidualna kwestia i przy drugim juz człowiek nie jest taki sfiksowany - najważniejsze, ze maluszek kochany, zdrowy i szczęśliwy a reszta przyjdzie w swoim czasie :-D chociaż mi się Tymek wydaje duzo silniejszy do jagody, albo żeby za nia nadążyć choćby wzrokiem to po prostu musi bardziej sie naćwiczyć :ico_oczko:

a ja zaraz pod prysznic i do wyrka, bo na nic innego się nie nadaję :ico_noniewiem: mam nadzieję na podobną nockę do dzisiejszej - 10h Tymcio znowu przechrapał jednym ciagiem :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 kwie 2010, 21:46

eve.ok, jak ja ci zazdroszcze tych nocek
człowiek sie szybko odzwyczaja od wstawania w nocy

a moja szanowna młodsza latorośl spała dzis od 12 do 21 w sumie może z 2 godz
no i troszke przy cycu przysypiala
ale tak to ciągle na najwyższych obraotach
MASAKRA!!!!! jestem wykonczona

karmelka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 kwie 2010, 08:38

zborra eve ma rację,rozwój to bardzo indywidualna sprawa i nie ma co porównywać dzieciaków zbytnio,bo każde ma troszkę inne tempo.Sama widzisz twój pieknie główke dźwiga a mój ma z tym kłopot.Generalnie Filip kocha swoją karuzelę i czesto leży i gapi się w nią cały szczęśliwy,macha nogami,rękami,śmieje się do niej,a czasem tak uważnie się jej przygląda.No i rozbrajają mnie te jego uśmiechy,ja mu gadam jakieś głupoty,a ona się tak bosko do mnie smieje.Aż czasem łezki mi polecą.Kupiłam ostatnio taką książeczkę z dużymui obrazkami i mu pokazuję i czytam,bardzo to lubi.Trzeba dzieciaki stymulować na różne sposoby,ale czasem niestety nie ma na to siły i czasu.

[ Dodano: 2010-04-28, 08:39 ]
Zapomniałam napisać,że mój Piotrek ma zapalenie oskrzeli,a Filipek trochę katar :(
Rehabilitacje zaczynamy od 4 maja :-)

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 kwie 2010, 10:19

wiutajcie słonecznie kochane :ico_haha_01:

karmelciu kochana - zdrówka dla obu chłopaków, gosh...teraz przez tą pogodę zmienną to masakra z tymi chorobami :ico_olaboga:

jagódka no to u Ciebie zaczyna być podobnie jak u nas - w dzień Młody śpi łacznie max. z 2 godzinki :ico_noniewiem: nawet a spacerach już nie zasypia tylko rozgląda sie bacznie dookoła :ico_noniewiem: zwariowac idzie, wiec nie ma co mi nocek zazdroscić kochane, bo padam nieżywa po całym dniu :ico_noniewiem:

a mi kochane cycuchy sie popsuły :ico_placzek: tzn. jeden z nich. chyba przez wczorajsze długie spanie Tymka zrobił mi sie "zator" w prawej piersi i od wczoraj mnie boli :ico_placzek: przykładam kapustę, przystawiam Młodego, juz jest troszkę lepiej, ale żeby teraz zapalenie mi wchodizło jak cycuchy i pokarm unormowane? :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 kwie 2010, 10:25

eve.ok, zazdroszcze nocek bo u mnie nie są takie super więc co mi z tego ze nie spi w dzien jak w nocy tez nie spi
dzisiaj obudzila sie juz o 24 a potem o 3 a skoro juz nie mialam za duzo bo sie strasznie denerwowała przy piersi to dałam jej odciągnięte z butli i na szczęście to podziałało i spala do 7
ale ja jestem mega nieprzytomna po nocce
jeszcze dzisiaj spalismy we czwórke :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 kwie 2010, 12:24

hej!
no tak...wiem, nie porównuję za bardzo...ale tak mnie te zdjęcia natchnęły
no mój to siłacz i wiercipięta...i gada też pięknie, szczególnie w nocy! :-D
eve.ok, kolor do nonono! na rozjaśnionych ok, ale na odroście-żółte!!! i teraz czeka mnie przyciemnianie niestety :ico_placzek:
kochana...no dni masz ciężkie , ale w nocy się regenerujesz chociaż
a Jagódka i dni ma hardcorowe i nocki....
eve.ok, zdróweczka! a...masz laktator? to może odciągnij troszkę co jakiś czas??? albo rozmasuj pod prysznicem ciepłym
mnie tak bolały piersi jak Tomcio nie jadł ten dzień jeden, ale potem jak zaczął to znów z 2mu za mało!
karmelka, zdróweczka wobec tego! oby Filip się nie rozchorował za bardzo!!!
i czytacie sobie mówis? fajnie....dobry poomysł
Laski, a jak w ogóle zajmujecie maluszki? poświęcacie dużo czasu na gadanie do nich? czy raczej leżą w łóżeczku, leżaczku, na macie?
mój albo się buja, albo leży w łóżeczku...no albo kładę go na przewijak i gadamy do bólu....
jagodka24, we 4? masakra....to chyba każdy na jednym boku i nieruchomo...ja by mnie dała rady

a, kto pisał, żę w pieluchach da-da są 72sztuki? J. kupił wczoraj, ale 3 jest tylko 64....ale fajne ogólnie, chyba nawet bardziej miękkie niż te z kauflanda...ale chłonności jeszcze nie sprawdziliśm
mój to już chyba musi 4mieć, bo 2noc z kolei przesikał się i prześcieradło! :ico_zly:
więc zużyjemy te do końca i kupuję większe
tylko teściowa przyjeżdża i kupiła 2duże paki pampersów "3"...bez sensu...toż w życiu nie zużyję...
a jeszcze mam całą pakę 2 do odsprzedania...masakra

my już po spacerze, młody się buja jescze
zaraz znów karmienie...
ech, każdy dzien taki sam...

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 kwie 2010, 12:46

a my dzisiaj na bioderka na 16

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 kwie 2010, 12:48

jagodka24, to powodzenia!!! a pokażesz nam Maję????

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”