Awatar użytkownika
matikasia
Trzy tysiące lat minęło...

03 maja 2010, 21:23

Mikusia ale pieczarki mają całkiem inny smak niż grzyby:)
tak wskaźnik BMI pokazuje dobrze, ale nie obejmuje wiszącej skóry na brzuchu:)

Awatar użytkownika
mikusia1
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

03 maja 2010, 21:32

tylko ze ja wiem ze pieczarki to troszke inne w smaku niz grzyby ale jak bylam mala ojciec zmuszal mnie do grzybow i codziennie jedlismy je do obiadu i plakalam i nawet wymiotowalam nimi a on kazal mi je jesc i dlatego nietkne zadnbego grzyba,nawet jakl robie pizze czy zapiekanke to pol robie z grzybami pol nie :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:
takze taka historia
i dlatego ja Wiki nizmuszam do jedzenia bo potem bedzie tylko wstret :ico_noniewiem:
tez racja hehe ale jakos chociaz podbuduje ze masz wage dobra askora no coz urodzilysmy dzieci i niekazda z nas ma tak elastyczna skore ze sie wciagnie niestety trzeba sie akceptowac taka jaka sie jest :-D :-D :-D :-D

Awatar użytkownika
zaczarowana

03 maja 2010, 21:59

Hej laseczki.

Mikusia1 świetna stronka z przepisami :ico_sorki: już dodałam do ulubionych.
Ja pamiętam jak mi wciskali groszek z marchewką na gęsto, też wymiotowałam i do dziś tego nie tknę, a groszku z puszki na oczy nie chcę widzieć :ico_sorki:

Matikasia Ty to zawsze smaka narobisz :ico_sorki: Sama bym coś takiego zjadła, ale mam dietę..... Mam rewolucje toaletowe, nie mam pojęcia od czego,. podejrzewam ze z nerwów, bo nie jest mi niedobrze. I wcisnęłam w siebie czekoladę gorzką 90% i chyba mi przechodzi. Wczoraj się odwodniłam :ico_placzek: :ico_placzek:

A ja mierzę 157 i waże 46 zaraz zobaczę jak to w BMI wygląda.

Dziś chyba założe bloga z pazurami, taka mała reklama. Robiłam sobie 2 h tipsy. Chciałam odświeżyć pamięć.

Idę patrzeć na pocztę :ico_sorki:

Kasia90
Zrobiłem Magistra z forum!
Zrobiłem Magistra z forum!

03 maja 2010, 22:02

Święte słowa!!! Waga... mogę ważyć nawet 60kg jeżeli tylko będę wyglądać przyzwoicie. Żeby się swobodnie czuć na basenie choćby. Narazie nie ma o tym mowy.

Mikusia Aż tak wiele nie tracisz. Grzyby nie mają żadnych witamin ani składników odżywczych jedyny cel ich jedzenia to smak. Więc nie wiem czemu Twój tata Cie zmuszał. :ico_szoking: Jeszcze jak coś zdrowe, to rozumiem, chociaż to nie jest sposób... trzeba kombinować. Mielić z czymś albo coś. Jeżeli dziecko nie chce np warzyw to można jakieś zwierzątka porobić, no albo tak zmielić w zupie, że ich czuć nie będzie, a nie zmuszać na siłe, bo sie człowiek zrazi.

[ Dodano: 2010-05-03, 22:05 ]
Zaczarowana Świetne zdjęcie w podpisie! :ico_brawa_01: A z BMI podejrzewam, że niedowagę będziesz mieć. A jak Twój brzuch? Masz na nim dużo skóry czy jest ok jak jesteś taka szczuplutka?

A dziewczyny widzicie moje zdjęcia z podpisu? Bo mi gdzieś znikły. :ico_szoking: :ico_zly:

[ Dodano: 2010-05-03, 22:06 ]
O! Są. :ico_wstydzioch: :-D :-D :-D :-D

[ Dodano: 2010-05-03, 22:07 ]
A! I Matikasia świetne ciasta, a to nieudane to co to? A pieczarki to ja lubie najbardziej panierowane. ;)

[ Dodano: 2010-05-03, 22:14 ]
Ojej ile dopisków będę mieć. No, ale nie mogę się skupić na jeden raz. :ico_noniewiem: Chciałam tylko dodać, że lecę się myć i chyba lulu, albo Majewskiego jeszcze oglądne. Chociaż pewnie padne jak zawsze. Będziemy oglądać z Kamilem, aż w pewnym momencie mnie o coś zapyta, ja nie odpowiem, rano obudzę się w łóżku, a Kamil powie "znów zasnęłaś jak coś oglądaliśmy". :-D Ostatnio, "ale super film leci wieczorem, oglądniemy", ja, że jasne :-D rano budzę się i słyszę "zasnęłaś na samym początku, jak ja Ci mam fajne filmy pokazać" :-D :-D :ico_haha_01: Ale co poradze, jak za przeproszeniem padam na pysk. Jeszcze dziś sie wina napiłam. :ico_sorki: A jutro czeka mnie jeszcze mycie okien, lodówki i sprzątanie kuchni. :ico_olaboga: :ico_noniewiem:
No, to dobranoc dziewczynki, doczytam jutro o co tam pytałam. :)

Awatar użytkownika
zaczarowana

03 maja 2010, 22:21

Kasia90, dziękuję kochana. Rzeczywiście mam niedobór masy ciała... brzuch mam taki jak przed ciążą można powiedzieć, tylko troszkę tłuszczyku widać, ale kiedyś miałam samą skórę więc nic złego nie ma. Z resztą chcę przytyć i kicha. Mam nadzieję, że jak pójdę do pracy to przytyję.
No ja nie widzę zdjęc

[ Dodano: 2010-05-03, 22:24 ]
Kasia90, już widzę zdjęcia.

ja jut5ro mam spotkanie w sprawie solarium. i mnuuuuuuuuustwo prania :ico_sorki:

Awatar użytkownika
edulita

03 maja 2010, 22:31

Witam wieczorowo wrócilismy dzis choc mielismy wracac dopiero jutro rano ale deszcz i postanowilismy ze dzis już wrócimy na noc do domku no ale 9 dni zaliczone :-D juz niemoge sie doczekac kolejnego wyjazdu nad morze :ico_wstydzioch: trasa tragedia co kawałek jakies stłuczki i ruch wahadłowy :ico_olaboga: korki poprostu masakra ale juz dojechalismy i dziewczynki polożone spac (bez kapieli - dzień dziecka im zrobilismy :ico_oczko: ) ja tez padam :ico_spanko: jutro już jestem z wami :-)
Dobranoc

Awatar użytkownika
Magda33
Jestem mózgiem tego forum!
Jestem mózgiem tego forum!

04 maja 2010, 07:21

Witam Kochane,
niestety juz z pracy. Przez kilka dni się nie odzywałam, bo chciałam się nacieszyć Zosieńką, ale na zapas się nie da niestety. Oczywiście pół nocy nie przespałam i całą drogę do pracy przepłakałam. Tęsknię za małą jak nie wiem co :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: Przepraszam, że nie odpisuję nikomu, ale nie jestem w stanie doczytać. Pracy mam od groma, a w domu czas poświęcam Zosi, ale zaglądać do Was będę :-)
Miłego dzionka :-)

Awatar użytkownika
mikusia1
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

04 maja 2010, 07:51

Witajcie
umnie pogoda znow do bani deszczowo :ico_placzek: gdzie to słoneczko :ico_olaboga:

Wiki niestety znow chora :ico_placzek: zostaje w domu
ja juz niedaje rady niewiem co zrobic daje jej tran ale chyba nic niedaje

ja tez mam gardlo zawalone juz od paru dni i z kazdym dniem coraz gorzej :ico_placzek:

zaczarowana, super ze stronka sie podoba :-D
zdjecie w podpisie boskie mialam wczesniej juz pisac :ico_oczko:
jednak solarium otwiaracie super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: trzymam kciuki zeby sie wszsytko udalo

no widze ze nie ja jedna mialam koszmar z dziecinstwa z jedzeniem a raczej zmuszaniem :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:
ale dobrze ze jestesmy juz dorosle i same decydujemy co dla nas dobre i co nam smakuje :-D :-D :-D
A ja mierzę 157 i waże 46 zaraz zobaczę jak to w BMI wygląda.
brzuch mam taki jak przed ciążą można powiedzieć, tylko troszkę tłuszczyku widać, ale kiedyś miałam samą skórę więc nic złego nie ma.
:ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: ale ci dobrze to znaczy dobrze ze niemasz brzucha tylko pozazdroscic normalnie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

ale tak czasem jest jedna chca schudnac a niemoga a drugie na odwrot :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:
Dziś chyba założe bloga z pazurami, taka mała reklama. Robiłam sobie 2 h tipsy. Chciałam odświeżyć pamięć.
pochwal sie fotkami :-D :-D
Mikusia Aż tak wiele nie tracisz. Grzyby nie mają żadnych witamin ani składników odżywczych jedyny cel ich jedzenia to smak. Więc nie wiem czemu Twój tata Cie zmuszał.
no ja wlasnie wiem ze powinien mnie do warzyw troszke zmuszac ale on uwielbia grzyby i mysli ze kazdy tak powinien jesc :ico_zly:
i zlosci sie jak jestesmy u nich ze Wiki tak nieje niektorych rzeczy i ze ja jej niezmuszam mowi mi ze powinam jej dawac wbrew jej woli :ico_zly: :ico_zly: :ico_puknij: :ico_puknij:
ale ja wiem co jest dobre dla mojego dziecka i niechce jej zmuszac
kliedys niejadla duzo warzyw a teraz posmakowala i wcina salate,rzodkiewke,groszek brokuly nawet je a wczesniej nie :-D :-D

Kasia90, a z tym spaniem to masz tak jak ja hehe
jakbym o sobie czytala ja tez jak tylko sie poloze do łozka i ogladam cos fajnego to potem moj B sie smieje ze chwilka i mnie niema hehe

edulita, super ze juz jestescie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: cali i zdrowi i teraz czekamy na dokladniejsze relacje i zdjecia :-D :-D
niestety juz z pracy. Przez kilka dni się nie odzywałam, bo chciałam się nacieszyć Zosieńką, ale na zapas się nie da niestety. Oczywiście pół nocy nie przespałam i całą drogę do pracy przepłakałam. Tęsknię za małą jak nie wiem co
oj Madziu wspolczuje naprawde zdaje sobie sprawe jakie to musi byc dla ciebie ciezkie :ico_pocieszyciel: :ico_pocieszyciel: :ico_pocieszyciel: :ico_pocieszyciel:
rozstanie z dzieckiem niejest łatwe ale mysle ze Zosia cieszy sie na szybki powrot mamusi z pracy i wita cie pieknym usmiechem i napewno tym usmiechem bedzie ci wynagradzac twoja nieobecnosc
a po drugie wiesz ze krzywda sie Zosience niedzieje ze jest pod dobra opieka a te pare godzin w pracy szybko zleci i bedziesz mogla sie nacieszyc swoim skarbem

bedzie dobrze Madziu,kazda z nas pewnie to w jakims momencie czeka niestety ze czas wrocic do pracy takze ty bedziesz miec to juz za soba a my dopiero bedziemy plakac bo bedziemy siedziec dluzej z naszymi pociechami i bedzie nam ciezej :ico_noniewiem: tak mysle
Glowa do gory :-D :-D

kurka jak mnie to gardlo boli :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

czekam teraz na wiesci z Urzedu Miasta czy przyznaja mi zasilek wychowawczy czy nie :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:
bo cos sie koles burzyl ze niebedzie umial obliczyc sumy za pobyt za granica bo bylismy w Irl. a ja ze przeciez bylam w skarbowce i dali mi pismo ile zarobilismy za granica a ile w Pl za 2008r a on glupka zgrywal i tak jakbym niewiem z jakim dokumentem przyszla a miesiac wczesniej sam kazal mi z takimi papierami przyjsc :ico_olaboga:
oni chyba robia z ludzi debilow zeby tylko nikt kasy niedostal :ico_szoking: :ico_olaboga:
fajnie by bylo ale nielicze na nic
z Wiki tez nic niedostalam bo przekraczalismy :ico_placzek: :ico_placzek:
ach szkoda gadac niebede smiecic :-D :-D

Awatar użytkownika
zaczarowana

04 maja 2010, 08:28

Hej dziewczynki. Ja jak zwykle nie śpię od 6. Pierwsze pranie już się pierze, a planuję jeszcze z 5. Przez święta nie prałam, bo nie wiem co na to by teściowa powiedziała :)

Teraz jem śniadanko, Gracjan śpi. G w pracy, zaraz idę umyć głowę, i spotkanie dziś w sprawie solarium :)
Dobrze, że teściowa zostanie z młodym. Muszę zobaczyć jak tam wszystko wygloąda, bo muszę patrzeć pod kątem Gracjana. Póki nie załatwię żłobka będzie musiał siedzieć tam ze mną. Chyba że teściowa skruszeje....

Mikusia1 skarbówka to jeden wielki gang, oni tam mają swoje sposoby na ludzi :-D
ach szkoda gadac niebede smiecic
nawet tak nie pisz. Dobrze wiesz, że od tego tu jesteśmy, żeby wspierać :ico_sorki:

Magda33, też Ci się nie dziewię. W końcu prawie wcale się nie rozłączałyście, a tu pach....Trzymaj się

edulita to ja czekam na fotki i relację jak było :)
zdjecie w podpisie boskie mialam wczesniej juz pisac
dziekuję

Awatar użytkownika
matikasia

04 maja 2010, 08:30

No trochę naskrobałyście:)
U mnie dziś minus 10 dag. Mamy 59,4:)
Pierwsza seria a6w zaliczona.

Kasia90 u nas to samo z oglądaniem tv wieczorem. Wczoraj oglądaliśmy jakiś nagrany z wcześniej kabaret i już mi się oczy kleiły :ico_haha_01: poszłam spać. Potem T przyszedł i go na amory wzięło, ale powiedziałam, że chyba zwariował jest 23 :ico_szoking: :ico_sorki:
Kasiu a co Ty winko pijesz jak karmisz?:)

MIkusia to straszne, że tata Cię zmuszał i to do jedzenia czegoś, co nawet nie ma żadnych składników odżywczych.
Ja też Matiego nie zmuszam do jedzenia niczego, ale też niestety nie da mu się nic przemycić. Bardzo specyficzne dziecko. Jedynie troszkę jabłek startych na tarce do drożdżowych racuchów.
No faktycznie Wiki często coś choruje :ico_noniewiem:

Zaczarowana trzymam kciukasy za biznes :ico_brawa_01:
Ładna z Ciebie mamuśka :ico_haha_01:
A ta dietka to tylko przez odwodnienie??

Magda33
szczerze nie zazdroszczę, ale trzymam kciuki byś się w miarę szybko oswoiła z nową sytuacją. Zosieńka pewnie ma wszystko czego potrzebuje!!

Edulita
witaj wśród nas :-D ale szybko zleciał ten czas. Popisz nam ja ogarniesz co tam porabialiście.

My mamy jutro szczepienie, ale małej czasem coś tam z rana z noska poleci i to może katarek jest. Mati też jeszcze kończy. Chyba zadzwonię i przełożę na za tydzień.

Dziś mamy gości, tych co mieliśmy być z nimi nad morzem. Wracają dziś do domu i zajadą do nas. Także ok 10 zakupy, spacer i z powrotem przygotować coś do jedzenia i chatkę ogarnąć.
Jak sie uda to podejdę z Matim do fryzjera, a Milence chcę uszy przekłuć :ico_haha_01:

[ Dodano: 2010-05-04, 08:33 ]
Kala pytałaś ostatnio o gofry. Więc ja mam książkę z przepisami, ale jak mi się nie chce tak kombinować, to robię podobne ciasto jak na naleśniki, ale rozpuszcza do tego trochę masła, a pianę z białek ubijam i na końcu lekko mieszam.
Dziś oglądałam ulotkę z biedronki.W przyszłym tygodniu będzie książka z przepisami za 5,99:)

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”