Kasia90
Zrobiłem Magistra z forum!

07 maja 2010, 10:58

Wiolaw, czasami wkłada sie do chodzika, żeby do mebli nie dostało. :) Lub jak chodzi jeszcze jak pijane i sie przewraca czesto.
I zrobiłaś ochote na lasange!!

Magduś biedny Maksio. :ico_placzek:
A z tym parkiem to fajnie macie... My mamy taki "dorosły" park, pełno młodzieży obściskującej się, palącej, krzyczącej i pijącej. :ico_noniewiem:

Matikasia No mój do wypasionych nie należy. Żal na niego patrzeć. :ico_szoking: A prawka nie mam... Rodzice niby nie tak daleko, ale czasu w weekend nie ma, bo tu Kamil ma szkołe, tu gości mamy i nie ma kiedy jechać. :ico_olaboga: :ico_placzek:

Edulita zdrówka dla Iduni!! :)

Awatar użytkownika
matikasia
Trzy tysiące lat minęło...

07 maja 2010, 11:07

o tu widać plamki
Obrazek

Awatar użytkownika
Kala ;)
Papla
Papla

07 maja 2010, 11:48

matikasiu Weronika miała kolki potem tydzień spokoju i dostała nawrotu kolki :ico_olaboga: i żeby jej ulżyć to huśtaliśmy ją na brzuszku potem wezmę ją na ręce i zademonstruję :ico_haha_01: a teraz to nawet w wózku nie wysiedzi jakby ją parzył :ico_noniewiem: i nawet jak jej wrzucę zabawki czy cokolwiek to jest wielce niezadowolona :ico_olaboga:
a co do dojazdu do pracy to rzeczywiście mnóstwo kasy idzie na paliwo ale widzę że ten problem nie tyczy tylko mnie :ico_noniewiem:
ale także np edulity i tak jak ona uważam że te plamki koło usteczek Milenki to od ząbkowania :ico_noniewiem:

edulita ja też używam fridy do noska ale zakraplam wodą morską choć czasami też solą fizjologiczną oby szybko wyzdrowiała a nie sądzę żeby to było uczulenie na "nasze zupki" :-D chociaż na zdjęciu wygląda inaczej... :ico_noniewiem:

Weronika śpi od jakichś 20 minutek i już 3 razy się przebudzała ale pochyrdałam wózkiem i lula dalej. Zdążyłam pozmywać i podszykować obiadek a około 16 Szymuś idzie na weekend do "tatusia" i babci :ico_noniewiem: co drugi weekend ma takie wychodne ale nie za bardzo jestem zadowolona chociaż sobie odpocznę od niego. A dlaczego? Czasami wydaje mi się że oni mu na wszystko pozwalają bo jak wraca do nas to sobie z nim rady nie możemy dać bo nie słucha i się wymądrza ale nie zabrałam przy rozwodzie praw rodzicielskich jego ojcu więc teraz mam przekichane :ico_zly: a we wrześniu urodzi mu się drugie dziecko które zrobił 17letniej dziewczynie (a on 30 kończy) i pewnie Szymek pójdzie w odstawkę. Jak tak to nie będę miała skrupułow żeby zabrać mu prawa bo i tak nie dość że przyłazi 3 dni w tygodniu to na półtorej godziny i to po 18tej gdzie powinniśmy już go kąpać , kolacja i spać a nie zabawy a potem do 22 nie chce mu się spać. A kończy padalec pracę o 17 i 10 minut później mógłby być u dziecka ale on do mamusi na obiadek najpierw idzie a dziecko na szarym końcu. "kochający tatuś" :ico_puknij:

Awatar użytkownika
edulita
Trzy tysiące lat minęło...

07 maja 2010, 12:16

matikasia, cięzko powiedzieć ale może rzeczywiście to od sliny :ico_noniewiem:
ważne ze juz bledną oby poszły sobie sio :-)
zdrówka dla Iduni!! :)
:ico_sorki:
Rodzice niby nie tak daleko, ale czasu w weekend nie ma, bo tu Kamil ma szkołe, tu gości mamy i nie ma kiedy jechać.
ja rodziców i tesciów mam w tym sammym mieście w którym mieszkam do jednych i drugich 15 min drogi a tez czasu brak ciagle cos :ico_olaboga: rodzice sa częściej odwiedzani a tescie ja nie bardzo ale mój M tez niebardzo chce tam jeżdzić bo jak słucha ich rad i narzekań to później jest chory dwa dni :-D widać moja alergia działa żle nie tylko na mnie :-D
Kala ;), - to i tak dobrze że chce odwiedzac dziecko czasami ojcowie odcinaja się i nie pamiętają a tak naprawde mały potrzebuje kontaktów z nim - pomimo iz ciebie wnerwia jego osoba
Skończyłam prasowanko i teraz ide brac się za łazienkę wstawie pranie i przegląd na półkach musze zrobić bo sajgon niesamowity :ico_olaboga:
Dziewczyny mam pytanie pastujecie podłogi ? jakimi środkami ?

[ Dodano: 2010-05-07, 12:17 ]
a gdzie Bigottka i Isia :ico_noniewiem: się podziały

Awatar użytkownika
Kala ;)
Papla
Papla

07 maja 2010, 12:22

ja rodziców i tesciów mam w tym sammym mieście w którym mieszkam do jednych i drugich 15 min drogi a tez czasu brak ciagle cos :ico_olaboga: rodzice sa częściej odwiedzani a tescie ja nie bardzo ale mój M tez niebardzo chce tam jeżdzić bo jak słucha ich rad i narzekań to później jest chory dwa dni :-D widać moja alergia działa żle nie tylko na mnie :-D
ha ha dobre ja i Rafał też mamy alergię na jego rodziców :ico_brawa_01:

Kasia90

07 maja 2010, 12:24

Edulita z tego co słyszę to też miałabym alergię. :)
Skończyłam prasowanko
Ach, jak ja bym chciała tak powiedzieć.
Dziewczyny mam pytanie pastujecie podłogi ? jakimi środkami ?
Sidoluksem. :) Fajny środek. Powstaje taka warstwa ochronna. Tylko jest kilka rodzajów. Są do mycia i do nabłyszczania. Do drewna i do paneli. Ja używam wszystkich. :-D

[ Dodano: 2010-05-07, 12:26 ]
My na szczęście mamy fajnych rodziców i teściów. :) Nie narzekam.

Awatar użytkownika
Kala ;)
Papla
Papla

07 maja 2010, 12:27

Kala ;), - to i tak dobrze że chce odwiedzac dziecko czasami ojcowie odcinaja się i nie pamiętają a tak naprawde mały potrzebuje kontaktów z nim - pomimo iz ciebie wnerwia jego osoba
no niby tak ale on jest niesłowny, często zdarza się że powie Szymkowi że na następny dzień przyjdzie a nie przychodzi a potem dziecko się wyżywa na nas :ico_olaboga: i do nas ma o wszystko pretensje
Bo najpierw przychodził od poniedziałku do piątku. Potem środy odpadły bo niby co środę chodzi ze swoją dziewczyną na badania do ginekologa a ostatnio bez uprzedzenia nie przyszedł w chyba już ze 4 czwartki a Szymek czekał... :ico_zly: i może to właśnie ma wpływ na to że dziecko przestaje mieć do nas szacunek i przestaje nas słuchać???

[ Dodano: 2010-05-07, 12:50 ]
aha dziewczyny mój brat jest w Anglii i wczoraj pisałam z nim o tym proszku na ząbki co polecała chyba Sabcia :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:
Sabcia Co do tego proszku na zabki to tutaj w uk kupilam bardzo dobry jest nazywa sie Ashton&parsons infants powders i sa to takie saszetki ktore wsypuje sie do buzi i juz po chwili doslownie zaczyna dzialac - jestem z tego bardzo zadowolona tym bardziej ze zele nie dzialaja
i on pisał że w takim medycznym sklepie "boots" są :-D 2,53 funta za 20 saszetek czyli około 12 zł czyli porównywalnie cenowo do żeli ale może skuteczniejsze... :ico_sorki:
Z tego co mi się wydaje to każdej z nas by się to przydało ale najbardziej Magdusi81 bo szkoda przeciwbólowymi faszerować dzieci :ico_olaboga: a brat mi to kupi i wyśle

jakby któraś chciała to proszę bardzo na telefon smska 501784632 z adresem i też wyślę tylko napiszcie ilość żebym wiedziała ile brat ma tego kupić :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Magda33
Jestem mózgiem tego forum!
Jestem mózgiem tego forum!

07 maja 2010, 13:39

Hello,
w końcu mogę wejść na forum. Cały mój dzial właśnie pojechal na "szkolenie" w góry, a ja zostałam na dyżurze...oczywiście do 14-ej. Kurcze - chętnie bym z nimi pojechała, ale jak sobie pomyślę kto na mnie czeka w domu, to już mi się nie chce w gory :-D

Już się przyzwyczaiłam do pracy i czuję się jakbym nigdy stąd nie wychodziła. Cieszę się że Zosia też nieźle sobie radzi i jest wesolutka mimo, że beze mnie. Pierwszy dzień był koszmarny, ale pod koniec tygodnia stwierdzam, że jest naprawdę nieźle i da się pogodzić macierzyństwo z pracą i nikt na tym nie ucierpi. Pewnie gdybym była w domu dlużej, to byłoby ciężej i mi i małej, a tak dałyśmy radę.

Kasia90

07 maja 2010, 13:52

Magda33 no i masz racje. Bardzo się cieszę, że się tak ułożyło. :) Nam będzie trudniej.

Kala to ja bym chciała 50 saszetek. :)

Awatar użytkownika
Kala ;)
Papla
Papla

07 maja 2010, 13:54

ok Kasia90 czyli 2,5 opakowania :-D

[ Dodano: 2010-05-07, 13:55 ]
śliczne foto Kini ;)

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”