Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

11 maja 2010, 10:01

Czesc :)
U nas nocka kolejna z cyklu spacery do pokoju chłopaków, bo to katar przeszkadza a to leże w poprzek łóżeczka i nogi w szczebelkach i ciągle coś :-D a mama tupie czasem tata. I jestem zmęczona nie dość że gardło nie boli to jeszcze nie spałam. Ale jak to powiedziała moja mama uroki macierzyństwa.
a dziewczynki buraka już można?? bo dołożyłam jej do zupki.
A od kiedy cielęcinkę?? dziś pójdę jej kupić, już ochłonęłam po wczorajszym jak usłyszałam cenę 30 zł za kilogram
ja dodaje buraczka i to już jakiś miesiąc. I cielencinke też. A co do ceny to ja poszłam do sklepu i mówie do babeczki poprosze pół kilo cielencinki i jak mnie podliczyła to myślałam że wywine tam :ico_szoking: musiałam lecieć do bankomatu. Cena kosmiczna.
dla mnie koszmarne
Madziu przykro mi że miałaś takie spięcie z mama. Kurcze. ALe moja mama też na każdy płacz że są głodni. Teraz mamy stałe pory jedzenia i się tego trzymamy. Ale u ciebie najważniejsze jest to żeby mama zrozumiała że przy karmieniu sztucznym brzuszek dziecka musi odpocząć i strawić porządnie. Mów do mamy spokojnie ale stanowczo bo nerwy napewno nie pomogą.
A co do prywtnego żłobka to kochana 900 zł do 10 godzin opieki i za każdą następną 10 zł. Ja wczoraj szukałam żeby ich tam dać ale to przekracza moje możliwości finansowe. Trzymam kciuki żeby się ułożyło wszytsko!!!

Ja chyba zaraz się zbiore na spacer, mimo że pogoda taka sobie i może padać. Ale te moje krzycza i jęczą :ico_sorki: także jem śniadanie, susze głowe i ide.

Awatar użytkownika
Sabcia
Trzy tysiące lat minęło...

11 maja 2010, 10:03

Witam!!!
Ja tylko na chwilke bo pogoda super i szkoda siedziec w domciu - wczorajszy spacereke byl super siedzialam na laweczce i czytalam ksiazke - jak cala ciaze czytalam tak od narodzin Niki nic - no ale nadrobilam ......

Nika wlasnie sie denerwuje ze nie umie pod lozeczko wejsc heheheh ale nie pomysli zeby pupe dac na dol i sie wczolgac nie to ona z tylkiem wypietym i na kolanach wchodzi heheheh

Za jakies 10 min wkleje foteczki na nasza poczte .....

Ejstusia - malenstwo przesliczne, szkoda Wiktorka ale mam nadzieje ze bedzie wwzystko ok, super ze u Was juz lepiej oby tak zostalo trzymam kciukaski :)

Isia - Oliwka sliczna - brawa dla niej :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Magda 33 - kurcze ale masz sytuacje w domciu mam nadzieje ze bedzie lepiej i mama sie dostosuje ....

Ide wklajac foteczki

Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

11 maja 2010, 10:12

No i po spacerku pada :ico_sorki: a oni nie chcą spać w łóżeczkach chyba dostane kota :520:
Ja też zaraz wklejam fotki ale tutaj na forum

Awatar użytkownika
Kala ;)
Papla
Papla

11 maja 2010, 10:25

Witam z rana z :ico_kawa:

wiolaw niezły rozmiarek biustonosza. No no ja to już zaczynam się robić wklęsła odkąd Weronika mniej cyca cyca :ico_noniewiem:

matikasia ja już z miesiąc temu buraczkową Weronice dawałam i ok było wszystko tylko edulita ma rację co do koloru kupki :ico_noniewiem:

Magda33 ja też czasami wynajmuję nianię i jestem zadowolona ale nawet jak na weekend Szymek idzie do babci to mnie szlag trafia jak wraca bo tam inne reguły panują i nasze zasady co do wychowania dziecka są łamane :ico_zly: Babcie są chyba dobre na godzinkę w tygodniu, nie dłużej i to w naszej obecności :-D

ejustysiu racja, decyzja o rozstaniu nie jest łatwa w żadnym wypadku :ico_noniewiem: mam obawy ale tylko wtedy będę miała kasę na pampersy i inne rzeczy dla Weroniki bo takto nie daje nic a ja nie pracuję... :ico_olaboga:

Ja sama nie wiem co mam robić, jestem w kropce. Pracuje teraz na 2 zmiany a wrócił o 4 w nocy i gdyby nie dzieci to zrobiłabym awanturę i nie wpuściła wcale do domu. Brak sił i nie wiem gdzie był i co robił i z kim :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Sabcia

11 maja 2010, 10:29

magduś81, cos dla toich chlopakow http://www.naobcasach.pl/forum/viewtopi ... 75#5236175 ja chce kupic takie pojedyncze ale to gdzies dopiero za miesiac moze dwa

Wracajac do zabkowania to Nikola nadal ma dziurki juz 3miesiace widac juz pod skorka biale zabki no ale meczy sie dalej

Awatar użytkownika
Magda33
Jestem mózgiem tego forum!
Jestem mózgiem tego forum!

11 maja 2010, 10:32

Magduś81, Sabcia ja też mam nadzieję, że mama zrozumie i będzie lepiej, bo inaczej chyba dostanę kota. Moja mama ma straszny charakter. Jest uparta, przewrażliwiona i obrażalska i każdą uwagę traktuje jak atak na nią i jakby ktoś traktował ją jak idiotkę, a tak nie jest. Tylko jak ja próbuję spokojnie mamie to wyjaśnić, to zaraz mi przerywa i drze się bez sensu. Czasem mam wrażenie, że nie jestem jej córką, bo mam zupełnie inny charakter. Wkurza mnie też jej nadopiekuńczość wobec mojego 37-letniego brata :ico_szoking: On ją wykorzystuje, a mama ma klapki na oczach i słowa krytyki pod jego adresem nie można powiedzieć. To nic, że robil cholerne długi i matka je spłacała, a później ja musiałam ją utrzymywać, bo nie miała na życie, to nic, że teraz nie pracuje i mieszka w jej mieszkaniu, a nie dokłada się do niczego. Wkurzyłam się wczoraj i powiedziałam, że moja pomoc się skończyła. Mam swoja rodzinę i o nich muszę myśleć. Mi moja mama nigdy nie pomagała, bo zawsze radziłam sobie sama i to calkiem nieźle, a wczoraj potrafiła powiedzieć, ze liczy się wtedy, gdy ja coś od niej chcę, bo poprosiłam o 4 miesiące (nawet niecałe) opieki nad Zosią :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
edulita

11 maja 2010, 11:00

Wiolaw super ze kupiłas sobie kreacje na komunie :ico_brawa_01: co do biustu mój mi spadł i teraz to juz pomiedzy D a duzym C ale to bardziej flaki wiszące niż cycki :ico_wstydzioch:
Magda33, - mama ochłonie i jakos sie dogadacie zobaczysz :ico_pocieszyciel:
czytalam tak od narodzin Niki nic - no ale nadrobilam ......
mój M ostatnio też do mnie mówi a ty co ostatnio nic nie czytasz ? ale brak mi juz ostatnio czasu a tak lubie zatopic się w porzadnej lekturze :ico_noniewiem:
magduś81, Sabcia, - czekam na foteczki :-)
Sabcia, - a co za link podałas bo sie nie otwiera ?
Kala ;), - musisz sie porządnie zastanowic co dla ciebie i dzieci będzie najlepsze a przedewszystkim dla dzieci :ico_noniewiem:
spacery do pokoju chłopaków
Madziu ty to sie masz i to w dodatku podwójnie :ico_noniewiem: ale zobaczysz niedługo chłopaki beda przesypiac całe noce a ty będziesz wyspana
U mnie pogoda tez do bani ale później chcę zajrzec na działke i przywieźc jakies kwiatki do wazonu to wtedy zaliczymy spacer bo teraz samej z Ida mi się nie chce :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Sabcia

11 maja 2010, 11:53

edulita, to link dla magdusi ale cos nie tak jest jak mialo byc nie wiem czemu :ico_zly: juz poprawiam :-D a zdjecia juz wyslane

Magdusiapoprawione dla chlopakow - fajna sprawa http://www.mothercare.com/Mothercare-Du ... 8&mcb=core

Awatar użytkownika
edulita

11 maja 2010, 12:08

wiecie co ale ze mnie gapa :ico_wstydzioch:
:ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: za 10 miesiac Iduni :509:

Kasia90
Zrobiłem Magistra z forum!
Zrobiłem Magistra z forum!

11 maja 2010, 12:15

:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_tort: dla Iduni!!!! :)

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”