Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

11 maja 2010, 08:58

anetka607, super musiało to wyglądać jak Klara zaczepiała wszystkich w Kościele :ico_haha_01:
No i daj znać jak tam po grillu :-D

inia1985, śliczne zmiany w profilu. Fotki przesłodkie :ico_brawa_01: Cieszę się, ze nareszcie Wika zaczęła więcej jeść, chociaż i bez tego ma ładną wagę :-)

Pruedence , trzymam kciuki by palec się zagoił bez dodatkowych interwencji lekarskich :ico_sorki: :ico_sorki:

anusiek , niestety takie kryzysy się zdarzają. Dobrze że wyjechałaś z synkiem, odrobina rozłąki świetnie robi. Jak się za sobą stęsknicie, od razu będzie Wam łatwiej dojść do porozumienia :ico_sorki:
No i zdrówka dla Piotrusia.

leona, :ico_brawa_01: dla Marcelka. Pięknie zjada, no i rzeczywiście wyjątkowo czysty buziak przy jedzeniu :ico_oczko: Widać że jedzenie sprawia mu radość. Fotki śliczne.

dorotaczekolada, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla Leniki. Śliczna waga. No i faktycznie mała Kluseczka :ico_haha_02:

Helen, to trzymamy kciuki za pierwsze próby wprowadzenia dodatkowego jedzonka :ico_brawa_01: Myślę że Kiarze posmakuje :-D
No i mam nadzieje, że migrena już Ci przeszła :ico_olaboga:

Monika 25, witaj :-) No córcia słodka. No i wpadaj do nas częściej.

Wczoraj wieczorem było ciężko. Standard - Justynka musi odchorować te wszystkie nowości. Wieczorem jak dostała ataku histerii, to przez 15 minut ją uspokajałam a ona łkała i chlipała :ico_olaboga: W końcu zmęczona zasnęła - to była 21. Ok 23 jeszcze ja podkarmiłam na śpiocha i wstała dopiero o 5 na cycusia. Na koniec pozwoliła mi pospać do 8 :-)

anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

11 maja 2010, 09:15

leona moja nie lubi gestej lyzeczka jesc a z butli wypija kasze owocowa na samej wodzie

Shiva, :ico_brawa_01:

:ico_brawa_01: zabek, ale szybko :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

inia super zdjecia
No i daj znać jak tam po grillu :-D
mala tylko lezala i sie smiala a poniej spala ,dala nam sie najesc :-D

a wczoraj w banku wzbudzala sensacje, tak sie cieszyla jak nowa osoba wchodzila i zaczepiala kasjerki, ale towarzyska sie robi

moja wczoraj taka maruda byla ze wzielam ja na zewnatrz aby uspac i to glodna bo nie chciala jesc i 2 godz przeaspala a ja caly ogrod opielilam i sie nudzilam :ico_olaboga:

a dzisiaj biedna prawie calego smoczka wepchala do buzi i jej sie zaklinowal :ico_placzek: strasznie plakala i pozniej przezywala :ico_placzek: i to maja byc bezpieczne smoczki, dobrze ze sobie buzi nie rozerwala nigdzie :ico_olaboga:
Justynka musi odchorować te wszystkie nowości.
moja na szczescie tak nie ma :ico_sorki:

za to ja mam koszmary ze wracam juz do pracy i mala zostawiam :ico_placzek: dzisiaj ostatni dzien mojego macierzynskiego :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
inia1985

11 maja 2010, 09:47

Dzięki dziewczyny :-) Pogoda znów brzydka :ico_noniewiem: Kiedy ta wiosna się rozkręci? :ico_olaboga:

dorotaczekolada, ale ładnie rośnie twoja pociecha :ico_brawa_01: Pozazdrościć :-D

leona, moja łyżeczką gęstej kaszki nie chciała jeść :ico_noniewiem: ale Marcel na pewno nie będzie protestował :ico_oczko:

Shiva, super, że wszystko się udało :ico_brawa_01: Pięknie wyglądałyście :ico_brawa_01: I wieeelkie brawa za pierwszy ząbek, nie tylko pierwszy ząbek Justynki, ale też całego naszego wątku :-D Moja Myszka też ma takie trudne wieczory po dniu pełnym wrażeń, też tak płacze, że nawet jak zaśnie, to łka jeszcze

Monika 25, witaj i wpadaj częściej :-)

Helen, zdrówka życzę :ico_sorki:
chociaż i bez tego ma ładną wagę :-)
niby tak, ale jest długa i to się gubi

anetka607, to Klara faktycznie towarzyska, mojej nie mam coś okazji na takie przetestowanie, bo jak gdzieś wychodzimy, to ona zawsze śpi :ico_oczko:

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 maja 2010, 10:04

hejka

Marcel ucina sobie drzemke a ja gotuje obiad :ico_oczko:

nocka fajna, maly jadl po 5tej i pospal jeszcze do 8ej :ico_oczko:
moja łyżeczką gęstej kaszki nie chciała jeść :ico_noniewiem: ale Marcel na pewno nie będzie protestował :ico_oczko:
u nas to juz sprawdzone i Marcel nie protestuje :ico_brawa_01:
owsianke zajada ze smakiem :-) :ico_sorki:

anetka607, to kiedy wracasz do pracy??

a z tym smoczkiem to masakra :ico_olaboga:

jak Klara to zrobila??

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

11 maja 2010, 10:26

inia- ja dałam do 150ml mleka jedną płaską łyżeczkę kleiku ryżowego bezsmakowego nestle, specjalnie sprawdzałam,czy nie ma w nim nawet śladowej ilości mleka a i tak go wysypało :ico_placzek: dzisiaj będe próbować z kleikiem kukurydzianym.

shiva- fajnie że chrzcuny się udały, bardzo ładna fotka

leona- super fotki podczas jedzenia, widac że Marcelowi smakuje :ico_brawa_01:

anusiek- udanego odpoczynku

Ja ostatnio mam średni humor przez tą nogę i te problemy z jedzeniem Adasia, ale wczoraj moje przyjaciółki zrobiły mi niespodziankę i zabrały mnie z okazji jutrzejszych urodzin do Spa, troche było trudno z tą nogą ale ogólnie przyjemnie :-D

anetka607

11 maja 2010, 19:13

to kiedy wracasz do pracy??
w lipcu :ico_placzek:
jak Klara to zrobila??
nawet nie wiem bo ona zasypiala sama w sypialni i raptownie czela krzyczec :ico_olaboga: chyba myslala ze jak wepcha dalej to dziasla nie beda swedzialy :ico_szoking:
zabrały mnie z okazji jutrzejszych urodzin do Spa,
super :ico_brawa_01:

moja ta malpka sie robi ja pisze na klawiaturze a ona stuka tez chce cos napisac :-D jak stukne w stol to ona tez :ico_brawa_01: dzisiaj jak bylam u mamy to sie tak rozgadala :ico_brawa_01: nakupowalam jej krolika w sloiku, co jak co ale krolika nie bede gotowac :-D a kurczak jej sie troche znudzil a na cielecine czekamy do czwartku

a teraz sztore zlapala lobuziara i gryzie :ico_szoking:

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

11 maja 2010, 20:30

anetka607, Straszne to z tym smoczkiem. Całe szczęście że nic się nie stało :ico_olaboga:
No :ico_brawa_01: dla Klary za to, że jest taka towarzyska :-)

inia1985, u mnie rano też było brzydko. Ale po południu tak koło 18 słoneczko świeciło i zrobił się piękny dzień. Wtedy wyszliśmy na spacerek :ico_brawa_01:

leona, :ico_brawa_01: za fajną nockę

Pruedence, w takim razie udanego pobytu w Spa. Ehh fajne masz koleżanki :ico_brawa_01:

Dziś byliśmy na zakupach - kupiliśmy spacerówkę. Bo dla mnie nasz wózek (waży ok 18 kg ) jest za ciężka by znosić na dół. Nowy wózek już dziś wypróbowaliśmy :D Świetnie się sprawdził :ico_brawa_01:

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 maja 2010, 22:06

kurcze cos nacisnelam i mi sie post skasowal :ico_zly:
a teraz sztore zlapala lobuziara i gryzie :ico_szoking:
hihi ale agentka :ico_brawa_01: :ico_haha_01:

Shiva, a jaki wozeczek kupiliscie??

my dzisiaj kolejny raz na obiadek mielismy marchewke z ziemniaczkiem :ico_oczko: wszystko zjedzone
ale owsianka po poludniu juz cala nie poszla, Marcel zjadl polowe i zaczal plakac, nie wiem czy tak bedzie dawal znac ze ma dosyc :ico_haha_01: :ico_noniewiem:

no i mam pytanko odnosnie kupek
bardzo sie zmienily kupki waszym dzieciaczkom(tym ktore maja rozszerzona diete)??
Marcel do tej pory robil rzadkie kupki, i zazwyczaj takie ze sie w pieluszce nie miescily
a odkad je pokarmy stale, kupka jest gesta i malo jej, nie wiem czy to normalne :ico_noniewiem:
nie meczy sie przy robieniu kupki, tzn steknie z 2,3 razy ale ani sie nie prezy ani nie placze
czyli chyba ok :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 maja 2010, 22:26

Kiedy ta wiosna się rozkręci?
moze wcale, bedzie trzeba poczekac do lata :ico_oczko:
dzisiaj będe próbować z kleikiem kukurydzianym.
daj znac o efektach prob. A kolezanki fajny prezent wymyslily :-)
jak stukne w stol to ona tez
tak fajnie juz Cie nasladuje? super :ico_brawa_01: smiesznie to musi wygladac :-D
kupiliśmy spacerówkę.
o, przyjemne zakupy :ico_oczko: a Justynka lezy w tej spacerowce? Ja dzisiaj wyszlam na spacer z nosidelkiem, bo w wozku Kiara krzyczy cala droge i ostatecznie musze ja niesc, pchac wozek i psa prowadzic... wozek przydaje sie tylko do transportowania zakupow :ico_haha_01:
nie wiem czy to normalne
zupelnie normalne, ja diety jeszcze nie rozszerzalam, ale wiem, wiec Cie troche uspokoje :ico_oczko:
Ostatnio zmieniony 11 maja 2010, 22:52 przez Helen, łącznie zmieniany 1 raz.

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 maja 2010, 22:32

zupelnie normalne, ja diety jeszcze nie rozszerzalam, ale wiem, wiec Cie troche uspokoje :ico_oczko:
:ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
tez tak myslalam ale lepiej sie zapytac :ico_oczko:
Ja dzisiaj wyszlam na spacer z nosidelkiem, bo w woku Kiara krzyczy cala droge i ostatecznie musze ja niesc, pchac wozek i psa prowadzic... wozek przydaje sie tylko do transportowania zakupow :ico_haha_01:
oj to Kiara szaleje :ico_oczko:
Marcel jest dosyc grzeczny na spacerkach, no najwyzej pod koniec zaczyna sie wiercic i marudzic, to wtedy biore go na rece i idziemy do domku :ico_oczko:

dzisiaj takim sposobem poznal dwoch sasiadow w windzie :-)

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”