Awatar użytkownika
zubelek
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 maja 2010, 19:21

dzięki dziewczyny,jutro to usg mam :ico_noniewiem:
a termin z @ na 7 stycznia :-D
Zborra miło mi,że ci sił dodaję :ico_sorki: tez pisz jak masz z czymś kłopoty,nie wymądrzam się i jak nie wiem to nie ale jak wiem,to na pewno pomogę jak mogę :ico_sorki:
buźki:*

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 maja 2010, 20:27

hej!
no nareszcie!!!

eve.ok wczoraj nic z mojego planu nie wyszło...
wystawiłam gnomka na podrówko, a sama sprzątnęłam chatę, zrobiłam pranie, prasowanie, ugotowałam sobie obiad i posegregowałam rzeczy...
a ledwo usiadłam to wróciła Hania i śmigaliśmy na plac zabaw...
zubelek, czasem nawet powymądrzać się trzeba! hehehee

no właśnie...wczoraj wylukałam u Tomka, że pod noskiem ma jakby siną skórę..i już panika, i od rana się gapię na niego i serce mam w gardle, łzy w oczach i nie wiem czy to normalnie czy nie i co robić...
jeśli jutro tak też będzie, to dzwonię do lekarza...
i w ogóle dziś mam mało pokarmu
nie wiem czy od nerwów? czy co....ale młody je, a widzę, że najeść się nie możę...
więc ok. 18dostał pierś, ale niedługo potem wypił z butli 70ml, a już ok.19jadł znów pierś , a w sumie 2 i na to 20ml jeszcze....

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 maja 2010, 20:45

hej kochane :-)

Młoda zasypia, junior chrapie od 19.oo - free time :-)

zborra
no zeby z planu leniuchowania na całego taki pracuś z Ciebie wyszedł? :-D ale chwali się. ze wogóle mieliscie okazję na plac zabaw wybyć bo u nas masakra - dzis w domku, do przedszkola samochodem, nawet ne było jak łapac pól godzinki na spacer chociaż :ico_noniewiem:
a co do pokarmu i apetytu Młodego - to pewnie jakis skok rozwojowy macie na tapecie, ze tak wcina :-) tymek też tak już 3 razy po 2 dni miał :-) a ja w sumie tyle razy mam w razie czego mleko kupić i nadal go nie mam :ico_noniewiem: w ogóle nie mam pojecia jakie, bo Jaga na nutramigenie jechała i nie mam doswiadczenia z "normalnymi" mieszankami :ico_noniewiem: póki co cyce wydajne - mogę odsprzedawać :ico_oczko:

zubelek trzymam kciuki - przede wsyztskim za spokój w serduchu i głowie, bo wiem, ze w ciaży po stracie o to najtrudniej... :-) a ze bedzie dobrze - to na pewno :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2010-05-13, 20:47 ]
aaa...ciacho za 3 m-ce Tymka stawiam :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2010-05-13, 20:48 ]
i wklejam zdjecia juniora z dziś :ico_haha_01:

zaraz po przebudzeniu - nietomny :-)

Obrazek

i "pełzający" :ico_haha_01:

Obrazek

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 maja 2010, 20:51

eve.ok, no ja nie mogę...już 3miechy??? :ico_brawa_01: :ico_tort:

ja też nie mam mieszanki...mam swoje pomrożone, jeszcze kilka woreczków po 250-300ml, więc na kilka razy starczy
a jak będzie tzreba sztuczne, to chyba bebilon kupię...
z Hanią zaczęłam od bebiko, ale kolki się wzmocniły...potem był zwykły nan i też nie bardzo
no i potem już chyba kupiliśmy bebilon i było spoko
a później już przeszliśmy na hipp ze względu na finanse
teraz pije krowie i na razie spoko
z młodym nie wiem....pewnię, żę chciałabym jak najlepiej...ale jak ma głodować to i tak będzie trzeba kupić
póki co mam nadzieję, że przetrwamy kryzys i będzie dobrze
najadł się chyba bo śpi fajnie
ciekawe jak dlugo
więc ja dziś powoli będę uciekać..

karmelka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 maja 2010, 20:55

Ewuś Tymek to mały siłacz. :ico_brawa_01: za skończony 3miesiąc :)

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 maja 2010, 20:59

Dziewczyny takie pytanie znacie kogoś kto chciałby odkupić
http://allegro.pl/item1025648370_jezdzi ... y_mp3.html

kupiłam chrzestniakowi na roczek a okazało się ze kupiła go już koleżanka.... i mamy dwa :/ i trochę mi iść głupio z prezentem który mają już w domu...

Spokojnej i przespanej nocki wam życzę :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 maja 2010, 21:03

hej moniś :-) spytam kuzyna, moze im by sie przydało, bo ja z przekonania nie wkłądam dzieciaczków do takich rzeczy typu jeździk, chodzik etc. :ico_oczko:

zborra a hipp wychodzi taniej niz bebilon? byłam epwna, ze drozej. bo słyszałam,z e jest ok.

karmelciu a dziękujemy :ico_sorki: a co u was słychać? jak tam starszak? pomaga Ci troszkę przy Filipku? :-)

dobra, ja tez mykam - naczynia, prysznic i spanko :-)

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 maja 2010, 21:23

eve.ok, mały siłacz!!! :ico_brawa_01:
no my kupowaliśmy hipp jak młoda piła mleko powiedzmy 2-3razy dziennie,a paczka kosztowała nas ok.10-11zł,więc chyba taniej....
ale nie wiem jak to by się kalkulowało przy podawaniu dużych ilości mleka

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 maja 2010, 21:51

zborra, ostatnio moja polozna mi nawet polecała to mleko hippa
mowi ze niedocenione a podobno dobre

M przyniósł mi ostatnio od nich jakąs ulotke i całkiem ciekawie to wygląda

M sie pytał o to szczepienie i kobieta ktora sie tym zajmuje powiedziała mu jedno
"niech koleżanka zmieni lekarza " to jest skandal że lekarz odwleka szczepienie z takiego powodu ale ona nie moze nic zrobic
można poprosic o skierowanie do punktu konsultacyjnego i tam ci Jolke zaszczepią bez gadania ale to wiąże sie z kłótnią z lekarką
terminy są na październik ale M jest w stanie to załatwić na dniach

ale ja licze na to że ta lekara sie opamięta i w koncu zaszczepi nasze Jole

[ Dodano: 2010-05-13, 21:53 ]
a ja dzisiaj bylam u gina
wszystko gra i buczy M juz szczęśliwy :-D

a powiedzcie jaką teraz antykoncepcje stosujecie bo ja sie czaje na mirene

Awatar użytkownika
Qanchita
Trzy tysiące lat minęło...

13 maja 2010, 22:19

jagodka24, dziękuję że o nas pamiętasz! Dzwoniłam wczoraj do takiej poradni dotyczącej szczepień (niestety do tej co polecałaś się nie dodzwoniłam) i tam babka też mi potwierdziła że ropień to żadne przeciwwskazanie bo to może się paprać nawet do pół roku.
Postanowiłam że w środę idę do przychodni i jak sama nie zaleci szczepienia to powiem że mają to zrobić i już! No przecież chyba muszą matkę posłuchać, no nie?
A jak nie to zabieram kartę i idę do szpitala może tam pomogą!

zborra, Tomkowi mleczka nie starcza? Jolka też ostatnio dużo pije i już dziś nawet chciałam dać jej sztuczne na dobranoc ale zważyłam brzdąca i w ciągu tygodnia doładowała 300g więc chyba głodować nie może, prawda?
No i wreszcie moja kruszynka dobiła do 5 kg :ico_sorki:
A Ty masz jeszcze mleczko pomrożone? Ja już całe zużyłam :ico_olaboga:

eve.ok, jaki śliczny ten Twój synuś! Poważnie już pełza? :ico_szoking: Niesamowity jest!

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”