Leona- ładnie Marcel pospał

A ja sorbie sobie placuszki z płatków owsianych, Tosia robi zupke orzeszkową:) obok a Adśko śpi. Wszystko przy akompaniamencie kolęd Arki Noego bo to Tosi ulubiona płyta i słucha cały rok

oj nawet tak nie pisz, nasze dzieciaczki sa corac bardziej ruchliwe i nie uchronimy ich przed wszystkimJestem złą matką...

no wlasnie pewnie dlatego wczoraj zwrocil mi ta butle, bo po cycu mu sie nie odbilo, tata zajmowal sie synkiem i zamiast przypilnowac zeby mu sie beklo to robil buju bujuu nas też się to zdarza, ale bardzo rzadko. Przeważnie gdy się nie odbije po jedzonku...

ja daje swieze, ze sloiczka tylko to co sama nie zrobie np sliwki czy brzoskwinie bo teraz nie ma swiezych, gruszkre i jablko najlepiej bo lyzeczka mozna poskrobacosobno jablka, ani gruszki
 ale za to jak slodko na boczku spi zwinieta w klebek
 ale za to jak slodko na boczku spi zwinieta w klebek   sie smieje ze do brzucha by sie jeszcze zmiescila
 sie smieje ze do brzucha by sie jeszcze zmiescila   no i oczywiscie dzisiaj od rana caly czas piszczy
 no i oczywiscie dzisiaj od rana caly czas piszczy   teraz maz sie nia zajmuje
 teraz maz sie nia zajmuje   
 u nas tez brak niby pelno a wszytko z obiadkow ma taki sam smak czy to z kurczakiem czy królikiemna polkach sklepowych to myslalam sobie ze wybor jest taki duzy

moja wczorajj wcinala szynke z kurczaka podwedzana, dawalam jej po kawaleczku i tak lapczywie jadla
 moja wczorajj wcinala szynke z kurczaka podwedzana, dawalam jej po kawaleczku i tak lapczywie jadla   pol plasterka zjadla i jeszcze chciala ale sie balam dac jej wiecej
 pol plasterka zjadla i jeszcze chciala ale sie balam dac jej wiecej na pewno nie jesteś złą matką
 na pewno nie jesteś złą matką  Najważniejsze, że nic się nie stało. Ja już od jakiegoś czasu jak muszę wyjść, np. do toalety, to wkładam Małą do łóżeczka, bo jak tylko wychodzę, to ona jakoś wyjątkowo ruchliwa się robi. Kota nie ma myszki harcują
 Najważniejsze, że nic się nie stało. Ja już od jakiegoś czasu jak muszę wyjść, np. do toalety, to wkładam Małą do łóżeczka, bo jak tylko wychodzę, to ona jakoś wyjątkowo ruchliwa się robi. Kota nie ma myszki harcują  
  chyba każda z nas ma podobne odczucia do Twoich, bo w naszym życiu wszystko uległo zmianie. Wcześniej wiedziałyśmy, że tak będzie, ale i tak nie da się do tego dobrze przygotować. Na pewno problemy z mężem są przejściowe. Tak jak Shiva pisze, może rozmowa rozwiąże sprawę, w końcu faceci są z innej planety i rzadko są na tyle domyślni byśmy były usatysfakcjonowane
 chyba każda z nas ma podobne odczucia do Twoich, bo w naszym życiu wszystko uległo zmianie. Wcześniej wiedziałyśmy, że tak będzie, ale i tak nie da się do tego dobrze przygotować. Na pewno problemy z mężem są przejściowe. Tak jak Shiva pisze, może rozmowa rozwiąże sprawę, w końcu faceci są z innej planety i rzadko są na tyle domyślni byśmy były usatysfakcjonowane  I zdecydowanie musisz częściej męża zostawiać sam na sam z Piotrusiem, wtedy łatwiej mu będzie docenić Twoją pracę.
 I zdecydowanie musisz częściej męża zostawiać sam na sam z Piotrusiem, wtedy łatwiej mu będzie docenić Twoją pracę. 

a powiedz mi jeszcze jaką dokładnie kaszę będziesz mu dawać? Taką zwykłą, czy jakąś dla niemowląt? Szukam wszędzie takiej bezmlecznej, ale nie mogę znaleźć, znalazłam tylko z bobovity ryżowo-pszenną z owocami. Nie chce mi się gotować pół łyżeczki dziennie manny
 a powiedz mi jeszcze jaką dokładnie kaszę będziesz mu dawać? Taką zwykłą, czy jakąś dla niemowląt? Szukam wszędzie takiej bezmlecznej, ale nie mogę znaleźć, znalazłam tylko z bobovity ryżowo-pszenną z owocami. Nie chce mi się gotować pół łyżeczki dziennie manny 
 o 6 M mnie zawiózł z dziećmi do rodziców bo czynny jest tylko jeden most w pobliżu, a ludzi z ulic niedaleko ewkuują, zarombiaście, u nas w domu nie ma prądu a my mamy wszystko na prąd nawet kuchenkę. No ale ja sobie siedze z dziećmi już bezpieczna, ale mój M wrócił do domu bo stwierdził że go nie zostawi, nie myśle, żeby nam woda pod dom doszła,ale odcięty jest poraktycznie dojazd przez wode i remonty
  o 6 M mnie zawiózł z dziećmi do rodziców bo czynny jest tylko jeden most w pobliżu, a ludzi z ulic niedaleko ewkuują, zarombiaście, u nas w domu nie ma prądu a my mamy wszystko na prąd nawet kuchenkę. No ale ja sobie siedze z dziećmi już bezpieczna, ale mój M wrócił do domu bo stwierdził że go nie zostawi, nie myśle, żeby nam woda pod dom doszła,ale odcięty jest poraktycznie dojazd przez wode i remonty   i siedze tu sama z babcią bo moi rodzice do pracy pojechali.
 i siedze tu sama z babcią bo moi rodzice do pracy pojechali.  jedyne pocieszenie ze ty z dziecmi bezpieczna, a rozumiem twojego m ja tez bym domu nie zostawila
 jedyne pocieszenie ze ty z dziecmi bezpieczna, a rozumiem twojego m ja tez bym domu nie zostawilaja bym gotowala wiecej i sama wcinalaNie chce mi się gotować pół łyżeczki dziennie manny

ale ona jest niezla, no teraz zaczela piszczec bo jej nie daje w klawiature postukac
 ale ona jest niezla, no teraz zaczela piszczec bo jej nie daje w klawiature postukac
 Też na razie muszę gotować te śmieszne ilości kaszki, bo u nas nigdzie tej kaszy z bobovity dostać nie mogę, więc muszę poczekać aż przyjdzie zamówiona przez internet. Dziś Wice na policzku wyszło parę krostek, przypuszczalnie po brzoskwini, bo wczoraj po raz pierwszy jej podałam.
 Też na razie muszę gotować te śmieszne ilości kaszki, bo u nas nigdzie tej kaszy z bobovity dostać nie mogę, więc muszę poczekać aż przyjdzie zamówiona przez internet. Dziś Wice na policzku wyszło parę krostek, przypuszczalnie po brzoskwini, bo wczoraj po raz pierwszy jej podałam.ja bym gotowala wiecej i sama wcinala
 w sumie można i tak.
 w sumie można i tak. To na 100% po wczorajszym spacerze, ubrana była ciepło, ale pizgało jej straszne do budy, no i mamy efekt. Oby szybko jej przesżło
 To na 100% po wczorajszym spacerze, ubrana była ciepło, ale pizgało jej straszne do budy, no i mamy efekt. Oby szybko jej przesżło  

kurcze, nie myślałam że aż do tego może dojść. Całe szczęście że jesteś z dziećmi bezpieczna
 kurcze, nie myślałam że aż do tego może dojść. Całe szczęście że jesteś z dziećmi bezpieczna  
   Trzymaj sie dzielnie.
 Trzymaj sie dzielnie.To bardzo dziwne, u nas bez problemu z gebera i z hippa można dostać.kupilam dzisiaj kilka sloiczkow z owocami, wiecie ze nie ma tutaj osobno jablka, ani gruszki
jablko jest z bananen, albo z gruszka
a osobno z owocow to jest mango, borowka i sliwka
ja czasem wole do leżaczka włożyć i pasami przypiąć. Bo w łóżeczku będzie mi się po chwili darła...Ja już od jakiegoś czasu jak muszę wyjść, np. do toalety, to wkładam Małą do łóżeczka, bo jak tylko wychodzę, to ona jakoś wyjątkowo ruchliwa się robi.
To musiało bombowo wyglądaćmoja dala dzisiaj popis rano nie piszczala tylko wystawila jezyk i rzala jak konale ona jest niezla, no teraz zaczela piszczec bo jej nie daje w klawiature postukac

Zdrówka dla Wiki no i wszystkiego najlepszego za skończone 5 miesięcyMoja Wika obudziła się z katarkiemTo na 100% po wczorajszym spacerze, ubrana była ciepło, ale pizgało jej straszne do budy, no i mamy efekt. Oby szybko jej przesżło

jesteś cudowną mamą, która bardzo dba o maleństwo od samego początku jak jeszcze było w Twoim brzuchu. Żadna z nas nie miała chyba takich przejść w ciąży. A dziecko każde się uderzy, to nieuniknione. Prędzej czy później każde - przy nauce przewracania, siadania, chodzenia. Nie myśl w ten sposób bo tym tropem idąc to chyba każda mama jest zła.
  jesteś cudowną mamą, która bardzo dba o maleństwo od samego początku jak jeszcze było w Twoim brzuchu. Żadna z nas nie miała chyba takich przejść w ciąży. A dziecko każde się uderzy, to nieuniknione. Prędzej czy później każde - przy nauce przewracania, siadania, chodzenia. Nie myśl w ten sposób bo tym tropem idąc to chyba każda mama jest zła.  Jakby sam usypiał to by zachowywał się ciszej ale on nie chce tego robić...
 Jakby sam usypiał to by zachowywał się ciszej ale on nie chce tego robić... wtedy go mocno przytulam i całuję (synka oczywiście)
  wtedy go mocno przytulam i całuję (synka oczywiście) 

szybko jej przesżło
 oby
 oby 
  słońca nie ma ale nie pada i jest ok 15 stopni.
 słońca nie ma ale nie pada i jest ok 15 stopni.

i poprawil cycem
 i poprawil cycem  

tutaj tez sa sloiczki hippa ale samego jablka nie ma, patrzylam na ich stronie to bardzo ubogi asortymen majaW Polsce jest samo jabłko z hippa chyba, także dziwne, że u Was nie ma...

dokladnie, pierwszy raz bedziemy obchodzily dzien matkizdałam sobie sprawę że w tym roku będę miała o jedno święto więcej - dzień matki
 i to juz calkiem niedlugo
  i to juz calkiem niedlugo 
Wróć do „Noworodki i niemowlęta”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość