Ania R jeden dzien to nie ma co panikowac. U mnie wychodzi tydzień róznicy i ja sie tym wcale nie przejmuję
Monia M witaj! Super że jesteś no i że USG miałaś takie dokładne. No i że już tak szybko wiesz że bedziesz miała dziweczynkę. Czy można sie dowiedziec gdzie w Wa-Wie robią takie dokładne usg? Ja w Wa-Wie prywatnie robię w LIMIE u dr. Przygody, ale tak średnio jestem zadowolona bo raczej mało mówi na temat tego co widzi a w dodatku jak miałam robione na koniec kwietnia w 12 t.c. to trochę mnie przestraszyła bo najpierw dlugo jeździła tą sądą a jak sie zapytałam czy wszystko dobrze to ona powiedziała że jeszcze nic nie widzi, a oglądala chyba już z 5 minut. Nie powiem lekko sie zdenerwowałam bo myślałam że kolejny raz spotkało mnie coś złego
Dzisiaj natomiast miałam robione usg na fundusz zdrowia. Miała robić je lakarz do którego chodze państwowo, ale niestety przeprowadzał jakiś zabieg i przyszedł inny na zastępstwo. Z USG wynika 16,3 t.c. z O.M. 15,3, czyli tydzień róznicy ale wcale sie tym nie przejmuję bo cieszę sie że z dzidizą wszsytko dobrze i widziałam dzisiaj że ostro sie kręciła i pięknie machała raczkami i nóżkami, no i serduszko pięknie biło. Normalnie aż sie wzruszyłam.
Jak zapytałam doktora kiedy będzie można zobaczyć płeć to powiedział, że w dobrym układzie ok. 19 tygodnia. Ale z tym może być różnie bo np.moja koleżanka ma termin na 20 czerwca do tej pory nie wie czy będzie miała chlopczyka czy dziewczynkę, bo dziecko tak sie układa że lekarz nie może stwierdzić jaka jest płeć. Ostatnio np. zakryło przed rodzicami i doktorem swoje narzady piętką i tyle zobaczyli
[ Dodano: 2010-05-19, 17:14 ]
Jak to nie ma? Ja byłam rano tylko szybciutko przeczytałam co u was i nie miałąm czasu nic pisac bo szykowałam sie na USG.My wróciłyśmy i widze że znów dziewczyn nie ma
Trzymaj sie dzielnie i się nie wykańczaj, bo potrzebne będą jeszcze siły na trzecie dziecko. Życzę Tobie i Maii aby jej ząbki zaczeły sie przebijać.Maji ząbkowanie mnie niedługo wykończy Ma takie napady marudzenia i silnego płaczu przez kilka dni a potem nic z tego nie wynika bo żaden ząbek nie chce sie przebić