dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 maja 2010, 20:53

rybka trzymam kciuki za powodzenie operacji :ico_brawa_01:
ty juz tez dajesz inne jedzonko? ja jeszcze nie probowalam. moja cycowa dziewczyna tylko. boje sie ze jeszcze bardziej bedzie rosla po innym jedzeniu :ico_noniewiem:
prudence wspolczuje i mam nadzieje ze do was jednak woda nie dojdzie..
shiva nie mow ze jestes zla matka,takie rzeczy sie zdazaja. moj synek jak zaczal chodzic to tragedia byla. ile razy sobie warge albo jezyk przygryzl :ico_olaboga:
z tymi mezami to tak juz jest...zero wyczucia i pomyslu jesli chodzi o malutkie dzieci :ico_zly:

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

19 maja 2010, 22:04

Dzięki dziewczyny :-D

U nas dzień straszny. Wika dzisiaj marudna jak nigdy, może to przez ten katar? Mam nadzieję, że jutro wróci moja córeczka :ico_sorki: Wpadłam na pomysł, żeby odwiedzić w weekend koleżankę, ale mój mąż coś nie jest tym zachwycony. Chyba się boi powtórki ostatniej "przygody".

Shiva, widzę, że tą szczerą rozmową z mężem wiele osiągnęłaś :ico_oczko: Mój to nigdy jeszcze z rana tak nie zrobił :ico_noniewiem:

anusiek, no właśnie za tydzień dzień matki, muszę Wice jakoś dyskretnie przypomnieć o tym :ico_oczko:

leona, anusiek, ja jeszcze nie dawałam zielonych warzyw Wice, bo przez tą alergię jakoś tak długo nam to rozszerzanie diety idzie. A poza tym w tej dziurze nie ma takich słoiczków, więc muszę sama ugotować :ico_noniewiem: Ciekawe czy też tak zareaguje. Dziś dałam jej pierwszy raz mięsko... Wszystko zwróciła...

Pruedence, wygląda to nieciekawie... Oby do Was nie doszło :ico_sorki:

iw_rybka, bardzo fajnie, że będzie pod okiem dobrego specjalisty i najważniejsze, że za to dodatkowo nie musicie płacić :ico_sorki: Super fotki, szczególnie ta na brzuszku, tak słodko się Zuzieńka śmieje :-D Z czasem na pewno się Zuzia przekona do nowości

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

19 maja 2010, 23:11

leona - no mam nadzieje,ze Zuzka cos wreszcie zacznie jesc,bo ja czegos takiego nie znam - moj synek byl pod wzgledem jedzenia cudowny - byl cycus,pil cycusia,byla herbatka,pil herbatke,soczek,obiadek,deserek,wszystko co dostal to jadl,tylko ta mala smerfetka jakas inna :ico_olaboga:
ty juz tez dajesz inne jedzonko?
- moja Zuzka nie ma jeszcze 7 kg,a zwazywszy na jej wage urodzeniowa 5390,to przez prawie 4,5 miesiaca zycia przybrala za malo i pediatra kazala jej dawac,zeby ja podtuczyc :ico_oczko:
szczególnie ta na brzuszku
- moja ulubiona :ico_wstydzioch:
Wika dzisiaj marudna jak nigdy
- powoli nam sie zabkowania zacznal :ico_oczko:

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 maja 2010, 06:27

iw_rybka, a probowalas dodawac swoje mleczko do jedzonka? wiem ze to pomaga oswoic sie z nowymi smakami :ico_oczko:
no ja mojej podtuczac nie musze... ona jest ogromna :ico_olaboga: najwieksza tutaj chyba co? ktores z waszych dzieciaczkow ma 8kg? ostatnio znajoma spotkalam,jej coreczka ma 4 mce wiecej i wazy tyle samo co moja :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 maja 2010, 08:41

Iw- rybka - fajnie, że uda się zrobić operację w polsce, ale szkoda że jednak musi się ona odbyć, ale jeśli to konieczne to trzeba spróbować

U nas woda opada podobno bo uszczelnili wal wczoraj, do domu nie doszła już można jedą bocznądrogą dojechać, u nas w domu jest prąd więc dzisiaj wracam bo jestem zmęczona tym siedzeniem tutaj.

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 maja 2010, 09:28

Dziś dałam jej pierwszy raz mięsko... Wszystko zwróciła...
upss :ico_chory: a smakowalo jej wogole??
my jeszcze z mieskiem troche poczekamy :ico_oczko:
na razie zaczynamy wprowadzac owoce :ico_oczko:

ona jest ogromna :ico_olaboga: najwieksza tutaj chyba co? ktores z waszych dzieciaczkow ma 8kg?
chyba nie jest tak zle, Marcel dwa tygodnie temu wazyl ok 7400 takze pewnie niedlugo do 8kg dobije :ico_oczko:

Pruedence, fajnie ze wracacie do domu, nie ma to jak u siebie :ico_brawa_01: :ico_oczko:

u nas fajna nocka
Marcel jadl po 4tej i pozniej odrazu usnal, spal do 7.30 a ja pol godz dluzej :ico_haha_01:
bo przez te pol godz maly lezal w lozeczku i gadal do karuzelki :ico_oczko:

teraz koncze gotowac zupe i idziemy na drzemke :ico_oczko:

przed nami chyba kolejny piekny dzien :ico_oczko:

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 maja 2010, 09:58

Marcel dwa tygodnie temu wazyl ok 7400 takze pewnie niedlugo do 8kg dobije
no tak ale moja 8kg wazyla poltora tyg temu... i to dziewczynka...

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 maja 2010, 10:18

kobietki wpadłam tylko na chwilkę sie przywitać, bo na 12 mam usg tarczycy. Muszę więc wszystko przygotować, no i planowałam zrobić pizzę.
no tak ale moja 8kg wazyla poltora tyg temu... i to dziewczynka...
rzeczywiście spora dziewczynka. Ale sie nie przejmuj, po prostu taki jej urok, przecież każde dziecko jest inne. Ja ważyłam Justynkę ostatnio i na mojej wadze jest 7200, niby nie tak dużo, ale ona już nosi ciuszki na 74, bo 68 już za małe... Szczerze to wygląda na kilka miesięcy więcej niż ma :ico_szoking:
Marcel jadl po 4tej i pozniej odrazu usnal, spal do 7.30 a ja pol godz dluzej :ico_haha_01:
bo przez te pol godz maly lezal w lozeczku i gadal do karuzelki :ico_oczko:
to fajnie że synek grzecznie pozwolił pospać mamusi :-)
U nas woda opada podobno bo uszczelnili wal wczoraj, do domu nie doszła już można jedą bocznądrogą dojechać, u nas w domu jest prąd więc dzisiaj wracam bo jestem zmęczona tym siedzeniem tutaj.
całe szczęście. Bardzo sie cieszę, że możesz już wrócić do domku :ico_sorki: :ico_sorki:

iw_rybka, witaj :-D Cudne zdjęcia. Przykro mi że operacji nie udało sie uniknąć - całe szczęście że nie musicie płacić za nią :ico_sorki:
- moja Zuzka nie ma jeszcze 7 kg,a zwazywszy na jej wage urodzeniowa 5390,to przez prawie 4,5 miesiaca zycia przybrala za malo i pediatra kazala jej dawac,zeby ja podtuczyc :ico_oczko:
nie martw się, na pewno sie jeszcze przekona do jedzonka. Poza tym Zuzia bardzo dużo ćwiczy i dlatego więcej spala energii. Poza tym nie wygląda mi na "zamorzoną" ;-) Śliczny dzieciaczek i tyle.

inia1985, no cóż mogę powiedzieć - mój mąż to skarb - choć czasem mu trzeba o pewnych rzeczach przypomnieć ;-)

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 maja 2010, 11:15

Shiva- oby na usg wszystko było ok

leona- ładnie Ci Marcel sypia, pozazdrościć, Adaś dzisiaj się obudził przed 5 bo nie spał w swoim łóżeczku

dorotaczekolada- to musisz mieć tłuste mleko :-D skoro Lenka tak ładnie przybiera, bo waży tyle co mó adaś, on też nic nie poza mlakiem tym sztucznym przez tą swoją alergię.

Ja już się spakowałam i czekam na M, Tosia jeszcze szaleje z psem w ogródku choć pogoda nijaka bo wilgotno i pochmurno, no ale musi wykorzystać możliwość.

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

20 maja 2010, 16:21

rybka trzymam kciuki za powodzenie operacji :ico_brawa_01:
- dzieki wielkie.A Lenka spora kluseczka :ico_oczko: tylko po kim ona taka?
a probowalas dodawac swoje mleczko do jedzonka
- hmm,nie mam aktatora,tzn ten co mam,nie umiem go obsluzyc bez bolu,wiec wole nie sciagac mleczka :ico_wstydzioch:
ale jeśli to konieczne to trzeba spróbować
- lekarze twierdza,ze da jej to szanse na 80% sprawnosc w tej raczce,wiec chcemy sprobowac.Gorzej nuz nie bedzie a lepiej teraz,niz pozniej. No i przeszczesliwa jestem,ze bedzie ten niemiec,do ktorego wszyscy jezdza i placa 30 tys za operacje :ico_brawa_01:

Fajnie,ze do domu wracasz,oby ta woda juz poszla sobie,bo zal patrzec na te piekne domy,zalane po dachy :ico_placzek:
przed nami chyba kolejny piekny dzien :ico_oczko:
- zazdroszcze,u nas szaro :ico_zly:
Poza tym Zuzia bardzo dużo ćwiczy i dlatego więcej spala energii.
- to samo mowie mojej pani doktor :ico_oczko: Ona nie ma czasu na lezenie i orastanie w tluszczyk :ico_oczko:
Poza tym nie wygląda mi na "zamorzoną" ;-) Śliczny dzieciaczek i tyle.
- no wlasnie,chuda nie jest,dzieki kochana :-D
bo na 12 mam usg tarczycy
- i jak?

Teraz woda idzie do stolicy :ico_olaboga:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”