Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 maja 2010, 20:16

Qanchita, no właśnie, to mnie przeraża...bo przecież to kupa forsy! ja już i tak wydałam ponad 50zł na butelki!!! i kolejne tyle na mleko...i wszystko na razie na nic...
drań pije z pipety od nurofenu, ale z butli nie chce...nie wiem, co mogę jeszce spróbować? niekapek??? chyba za mały na to co? ileż można dawać jeść strzykawką? po 5ml mam podawać 60ml...to pół dnia mi zejdzie a on nerwowo nie wytrzyma....szał!

karmelka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

27 maja 2010, 20:28

zborra, a może nakarm go z kieliszka albo kup taki specjalny kubeczek chyba też z Medeli do karmienia
Co do włosów to ja jestem przeażona,garściami mi
wyłażą te cholery,wszędzie ich pełno :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:
zborra naprawdę mało przybiera na wadze.Mój do byków nie należy,ale systematycznie waga idzie do góry.

[ Dodano: 2010-05-27, 20:30 ]
eve ty chudzino,znikniesz nam całkiem :ico_oczko: ja juz ciążowych kg nie mam,ale i tak za dużo ważę :ico_placzek: ale nonono,trzeba sie chyba pokochać takim jakim sie jest i się nie zadręczać :ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko:

madzia0609
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

27 maja 2010, 20:51

zborra, ja mam nową nie używaną butelkę medeli dla dzieci które mają problem z ssaniem bądz jedzeniem może by Ci się przydała??

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 maja 2010, 20:59

ale butelkę czy ten system SNS???
bo ja już nie wiem jak mu to podawać...
pomęczę go jeszcze kilka dni, musi chwycić nie??? ja nie znałam jeszce dziecka, które nie chce butli!!!
karmelka, boję się z kubeczka...że się zakrztusi albo cuś... :ico_noniewiem:
ale nonono,trzeba sie chyba pokochać takim jakim sie jest i się nie zadręczać
to się nazywa pozytywne myślenie...
mi niewiele zostało do wagi sprzed :ico_ciezarowka: , ale do moje najulubieńszej jeszcze z 7-8kg :ico_placzek:

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 maja 2010, 21:18

zborra no faktycznie Mały mało przybiera, ale Ci powiem, ze u nas jest podobnie, zwolnił Tymek tempo i teraz waży ok 6500 - wcześniej po 1,2 kg na miesiac tył a teraz tak 400-500g :ico_noniewiem: w ogóle też sie zastanawiam czy nie dokarmić spróbować bo wydaje mi się, ze on jakoś mało z cyca je :ico_noniewiem: ale jakby był głodny to powinien dawać znać, hm? :ico_noniewiem:
no i z tym karmieniem - faktycznie masakra :ico_olaboga: załatw sobie taki 60ml dozownik :-D a na poważnie - nie dziwię Ci się, ze ręce opadają i jeszcze takie ceny butelek :ico_olaboga:

karmelciu jak wam lekarka pzowoliła to moze i my ruszymy też z jabłuszkiem chociaż? :-D

a ja wykończona po dzisiaj - dzieci mi chatkę rozniosły na strzępy - 2h sprzątania bo oczywiscie na dworze leje i z aktywnosci na powietrzu nici :ico_zly:

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 maja 2010, 21:26

eve.ok, ja nie wiem...na razie nie kupię nic więcej...chociaż mleko mi polecila nan active, że najlepsze obecnie na rynku...ale ja najpierw wyleję to co mam....bo na razie połowa w zlewie, a połowa na pieluszce ląduje... :ico_zly:

Awatar użytkownika
Qanchita
Trzy tysiące lat minęło...

27 maja 2010, 21:42

no właśnie, to mnie przeraża...bo przecież to kupa forsy! ja już i tak wydałam ponad 50zł na butelki!!! i kolejne tyle na mleko...i wszystko na razie na nic...
A może by samemu zrobić ten system do karmienia? Spróbuj w jakiejś butelce powiększyć dziurkę w smoczku i przeciągnij sznureczek. Bo może wcale się nie sprawdzi skoro Tomuś taki wybredny.

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 maja 2010, 21:55

Qanchita, no to chyba ze ze śłuzem no bo wiesz brzydka kupa nie równa sie "brzydkiej" kupie
moja po kapuście miala bardziej śmierdzące :-D
zborra,
ale ty sie umęczysz z tymi butlami
a słuchaj jak bys go przemęczyła i wygłodzila to tez nie pociągnie?
a moze poki co daj mu swoje z butli zeby poczuł twój smak to moze zatrybi

w takich chwilach ciesze się ze czasem daje swojej moje albo sztuczne z butli i pięknie pije
ja swojej daje enfamil HA i wiesz każdy pediatra chwali inne mleko
takie akurat jaki przedstawiciel był ostatnio :-D

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 maja 2010, 22:57

ale wiesz - co do wagi to nie powiedziane, ze po wprowadzeniu nowych rzeczy ruszy - najczęściej to kwestia indywidulanej przemiany materii i uwarnkuwań i bez wgzledu na to czy dziecko pije samo mleczko czy je kaszki, obiadki itp. - przybiera w porównywalnym tempie. Prynajmniej z Jaga tak było i z Mratynką też, prawda moniś
dokładnie, Martynka obecnie ma gdzieś 104 cm a waży 14 kg, a jak się urodziła to ważyła 4 kg... z nią od samego początku były problemy z piciem mojego mleka... walczyłam z nią przez 6 tygodni i to jeszcze dokarmiając butlą na noc... Marti jak miała nie całe 4 miesiące jadła już zupki bo mleka nie chciała, jedynie co to po śpiączku :-) Była cały czas pod opieką naszego pediatry, nie raz rozmawialiśmy o wadze, bo wydawała mi się że ona ciągle mało waży... lekarz zawsze odpowiadał mi że jak nie choruje, je to jest ok. I tak jest do tej pory, nie choruje nam a apetyt to ma ogromny, nie je wszystkiego, ma swoje wybrane przysmaki i tego sie trzyma.

ale ten czas leci... nie dawno szykowałyście się na porodówkę.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Qanchita
Trzy tysiące lat minęło...

28 maja 2010, 08:42

Dzień dobry :-D

U nas dziś przepiękna pogoda :ico_brawa_01: Termometr pokazuje 24 st, nie ma wiatru a słońce świeci jak szalone!
Ogarnę chatkę a potem pomyślimy... w sumie szkoda w domu siedzieć jak tak pięknie.

Miłego dnia!

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”