cyn_inspiration, oid kiedy to jak dziecko jest przeziebione nie podaje sie np wit C?obojetnie czy w postraci np mutlicebion ,zwykla wit c czy tez podawac cytrusy (jesli moze oczywiscie ),herbatke np z dzikiej rozy,malin i innych lekow przepisanych przez lekarza lub po konsultacji z lekarzem........wiadomo,ze co wolno a co nie podawac decyduje o tym lekarz ...jesli chodzi o alergie sprawa sie komplikuje ,wszystko mozna dawac metoda prob o bledow...o ile pamiec mnie nie myli to robilas dziecku IgE i wyszlo ze nie ma alergii...i tutaj moga byc rozne opinie czy IgE w tym wieku jest wiarygodne ......ale wyszlo co wyszlo.........
cyn co do mleka ja jako "stara" matka
powiem tobie ze po karmieniu Zuzi piersia dawalam jej mleko bebiko ,dziecko pilo nie pilo z coraz mniejsza ochota ,byl nawet okres ze wogole odmawiala picia mleka tez cos tam wspominali o alergii lekarze ,znajomi.... ,wiec wrocilam do metody ktora mi kiedys kiedys polecil stary lekarz pediatra i podalam dziecku zwykle nasze kartonowe mleczko ..od tamtej pory Zuzka pije tylko takie mleko,ja wogole jak moje dzieciaki jak skonczyly pierwszy rok zycia to podawalam takie mleko ,bo widzialam ze go lepiej toleruja niz proszkowe .....wg mnie swoje robi reklama bo dla przedsiebiorstw wmowienie rodzicom ze alergia ze kolki itp sprawy to dla nich czysty zysk ,bo kto nie chce dobrze dla swego dziecka jak nie matka i oni to wiedza i to wykorzystuja.......po prostu trzeba zachowac umiar we wszystkim .........Myslacych inaczej prosze o wstrzemiezliwosc
cyn trudno poradzic ,mysle ze jestes troche zagubiona i bardzo chcalabys aby z mala juz bylo dobrze a na razie poki co tak nie jest ......mysle ze jakbys poszla jeszcze raz do lekarza i porozwmawiala z nim o swoich troskach ,watpliwosciach i po prostu zapytala sie czy robisz dobrze bo stres tobie nie pozwala racjonalnie patrzec na dziecko ,to mysle ze lekarz bedzie to rozumial i porozmawia z toba jak nalezy i przy okacji zapytaj sie jak dlugo mozesz podawac multiwitaminy ,czy na okres wakacji nie zrobic malej przerwy,w koncu dostaje juz wiele z "doroslego" jedzenia .....
glowa do gory,kiedy w miejsce zmeczenia wroci spokuj to wszystko ulozy sie po twojej mysli
zreszta i tak na mlucha patrzysz matczynym okiem i jestem tego pewna ,ze wszystko robisz dobrze wokol malej
caluski dla malutkiej