Samanta
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

01 cze 2010, 18:10

:)

zubelek, super rodzinkę tworzycie ;) jestem pod wrazeniem tego ładu i składu, który umiałaś wprowadzić do swojego domku, bo bez tego to na pewno ani rusz ;) Ja marzę o trójeczce, maz też więc wszystko na dobrej drodze ;) Dziekuję za tak miły i szczegółowy opisik ;) czy Wy tam w UK zostajecie juz na stałe?
Mój szef bardzo chce żebym wróciła do pracy po macierzyńskim, nie wiem jeszcze co z tym fantem zrobić. Marzyłam zawsze o tym, żeby pojsć na wychowawczy i zająć się dzieckiem i domem ale z drugiej strony kocham swoją pracę i nie chciałabym zaprzepaścić tego co już osiągnęłam. Wszystko chyba bedzie musialo się samo rozwiązać ;) Teraz czekam na ten cud narodzin...3 tygodnie jeszcze ;) :ico_ciezarowka: zoola27, śliczna Twoja córcia ;) najbardziej rozwaliła mnie fota z chrupkami - :ico_brawa_01: cudne dzieciństwo ;)

Samanta
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

01 cze 2010, 18:10

zubelek, super rodzinkę tworzycie ;) jestem pod wrazeniem tego ładu i składu, który umiałaś wprowadzić do swojego domku, bo bez tego to na pewno ani rusz ;) Ja marzę o trójeczce, maz też więc wszystko na dobrej drodze ;) Dziekuję za tak miły i szczegółowy opisik ;) czy Wy tam w UK zostajecie juz na stałe?
Mój szef bardzo chce żebym wróciła do pracy po macierzyńskim, nie wiem jeszcze co z tym fantem zrobić. Marzyłam zawsze o tym, żeby pojsć na wychowawczy i zająć się dzieckiem i domem ale z drugiej strony kocham swoją pracę i nie chciałabym zaprzepaścić tego co już osiągnęłam. Wszystko chyba bedzie musialo się samo rozwiązać ;) Teraz czekam na ten cud narodzin...3 tygodnie jeszcze ;) :ico_ciezarowka: zoola27, śliczna Twoja córcia ;) najbardziej rozwaliła mnie fota z chrupkami - :ico_brawa_01: cudne dzieciństwo ;)

Samanta
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

01 cze 2010, 18:11

Samanta
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

01 cze 2010, 18:11

Awatar użytkownika
zubelek
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 cze 2010, 22:07

Samanta, ale ci postów nakopiowało :ico_haha_01:
Narazie planujemy tu zostać ,zobaczymy co czas pokarze ale puki co zadomowiamy się tutaj :-D
a co do twojej pracy...jeśli masz dobrą pracę,lubisz ją i dobrze ci z nią to nie ma co rezygnować.Zawsze to skok w bok :ico_oczko:
Ja nigdy nic nie robiłam co by mi satysfakcję dało z resztą szybko założyłam rodzinę :-D
później urodziłam córkę która jest chora,mieliśmy w polsce na nią pieniążki coś w stylu renty ,świadczenia były na mnie i lata pracy liczyli,nie mogłam pracować bo by te pieniądze zabrali.To samo mam teraz tu w uk ,płacą mi na nią(na dziecko niepełnosprawne) liczą się lata pracy,zarobić nie zarobiłabym tyle więc się nie opłaca iść do pracy a jestem w domu z dziećmi.Pracując musiałabym nianie brać czy coś i wtedy jeszcze kasę tracić.To dla mnie na prawdę dobry układ :ico_sorki: Ale wiadomo ,czasem są chwile że ma się dość i poszłoby się do ludzi... :ico_noniewiem: czasami ma się spadek własnej wartości (kura domowa) Więc są dwie strony medalu ,tyle dobrze ,że w uk gospodyni domowa jest szanowana i traktowana "normalnie" a w polsce to po prostu nierób i nie do pomyślenia żeby kilka lat nie pracować i "siedzieć w domu i nic nie robić " :ico_haha_01:

Samanta
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

04 cze 2010, 04:40

Hej

Tak widziała, że tych postów się namnozyło ;)

zubelek, fakt inne realia u Ciebie inne u mnie niestety, nasz kraj to ciągle jakieś zacofane państwo gdy masz wiecej niż 2 dzieci to już patrzą na to jak na patologię, gdy w ciazy jesteś na zwolnieniu, to słyszysz "ciaża to nie choroba-ja to pracowałam do ostatniego dnia, a teraz tym kobietom to się w glowach przewraca", gdy siedzisz na wychowawczym, to koleżanki bezdzietne patrzą na Ciebie jak na kurę domową ;) etc.,etc... :ico_puknij: :ico_puknij:

Ja już czekam do tego pięknego dnia porodu, pozyjemy z maleństwem troszke, a potem zycie zweryfikuje wszystkie plany, założenia...nie będę się martwic na zapas, bo przcież na dobrą sprawe to ja jeszcze nie wiem, jak to być mamą :ico_ciezarowka: a priorytety ? Ja już mam, bo 9 miesięcy życie mnie do tego przygotowywało ;) Dziecko najważniejsze, nie zapominając o potrzebach rodziców ale po zaspokojeniu potrzeb maleństwa ;)

Co u Was kobitki słychać, czy lato już puka do okien???

Stawiam Wam dzisiaj :ico_kawa: i pyszne
Obrazek

Awatar użytkownika
zoola27
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 cze 2010, 07:12

Samanta, co ty robisz o 4.40 na nogach ?????
za truskaweczki dziekuje bo uwielbiam !!!!!!

ja miałam po macierzy nskim wrócic do pracy .ale tak sie zakochałam w mojej córci ze nie wróciłam ,........ to z kolezankami macie racje !! ludzie sa nie czuli wcale na macierzystwo .a kto jak nie mama zajmie sie dzieckiem najlepiej pod słoncem????
ja ostatnio w pracy usłyszałam ze to beszczelnosc z mojej strony ze ich tak zostawiłam a teraz to nawet nie mam prawa wracac .......eh brak komentarza

Samanta
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

04 cze 2010, 16:39

zoola27, o 4 rano juz byłam po śnie ;) jakieś dziwactwa się dzieją w moim organiźmie ;)
Bez komentarza pozostawiam takich pracodawców i koleżanki od siedmiu boleści, szkoda słów po prostu :ico_sorki:
Zaraz idziemy z M na grilla - pogoda super trzeba chwytac słonko i wolny czas ;)
pozdrawiam

Awatar użytkownika
zubelek
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 cze 2010, 21:23

cześć :ico_noniewiem:
Wpadłam wam powiedzieć,że czuję sie fatalnie :ico_placzek:
Nie mogę łykać,pić,jeść,wymiotuję od czasu do czasu...
Byłam dziś u lekarki,mam anginę ropną z mocnymi wykwintami,zapalenie zatok i zapalenie uszu...ogólna infekcja głowy :ico_placzek:
Kazała brać mi paracetamol i ciepły prysznic :ico_szoking: :ico_placzek:
Ale dała receptę z antybiotykiem tylko kazała nie wykupować przez 2 do 3 dni ,że może samo przejdzie,bo to możliwe.
Ale ja nie czekałam 2 do 3 dni :ico_placzek: tylko od razu z ośrodka podeszłam do apteki i antybiotyk wzięłam tuż za rogiem :ico_sorki: Mam ampicylinę więc chyba bezpieczny nie? :ico_sorki: A tak źle się czuję,że płaczę z bólu,gorączka 38.Po prostu jakieś fatum :ico_placzek:
Poprzyjcie mnie proszę w tym moim braniu antybiotyku :ico_sorki: czy może wy byście czekały do 3 dni ? Ja się tak boję o dziecko,przecież taka ropa na gardle ,w zatokach i uszach chyba bardziej niebezpieczna nie?A co mi ciepły prysznic pomoże :ico_puknij: Paracetamol biorę fakt ,obniża gorączkę ale na ból raczej nie działa. :ico_noniewiem:

Normalnie dziś płakałam do lustra :ico_placzek:
"Coś"za wszelką cenę chce,żebym nie miala zdrowego dzieciątka :ico_placzek:

Awatar użytkownika
zoola27
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 cze 2010, 09:32

zubelek, dbajac o siebie dbasz o dziecko !!!!!
ja nie brałam antybiotyku w ciazy bo nie było takiej przyczyny która by mnie zmusiala !!!! Twoj dzidzius bedzie na pewno zdrowy !!!!!

Wróć do „Kącik dla rodziców”