Hej witam wszystkich po raz pierwszy:) mam taki problem ponieważ lubię muffiny dziś zrobiłam je z dodatkiem brzoskwini i wiśni drylowanych (odsączyłam)no i gdy już odczekałam po upieczeniu 15 min (w chłodniejszym pomieszczeniu) moje muffinki w foremkach były ok ale gdy odwinąłam papierek to ciasto się przyklejało do dołu że prawie spodu nie miały a nadzienie opada na dno mimo że dałam ciasto na dół.hmm zastanawia mnie to może wina tego że robię w samych foremkach bez formy??????Mam wrażenie że powinny być bardziej puszyste i wyższe .proszę o podpowiedź o to z którego przepisu robiłam
-2szkl mąki pełnoziarnistej pszennej
-pół szkl mleka
-pół szkl maślanki
-łyżeczka proszku do pieczenia
-łyżeczka sody oczyszczonej
-jedna czwarta szkl oleju
-3/4szkl cukru białego
-łyżka cukru waniliowego
-2jajka
-dodatek w tym wypadku wiśnie i brzoskwinie, kilka z powidłami