Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 cze 2010, 07:38

U mnie dzisiaj pobudka o 6, Adaś marudzi jak go zostawie samego na kocyku :( a spać nie chce. M i Tosia oczywiście śpią w najlepsze, ten to nawet oka nie podniesie jak się Adaś obudzi, chciałabym się choć raz wyspać, ale nie w formie przerywanego snu tylko tak cięgiem, ale zapomnij.

Sama nie wiem co robić pogoda byle jaka, nie pada, ale wszystko zachmurzone, więc nie wiem czy mi się na wieś chce jechać bo dom nie nagrzany zanim się nagrzeje cały dzień mija, a na siedzenie na polku w tym czasie średnio się zanosi.

W ogóle ostatnio mam doła, w sumie nie wiem od czego, nie zanudzam, miłego dnia życzę wszystkim!

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 cze 2010, 10:37

hejka

my po szczepieniu, Marcel duzo nie plakal :ico_oczko:
wazy 7800 i ma 70cm :-)

czyli jak zwykle - co kraj, to obyczaj...
no dokladnie :ico_oczko:
no jeszcze te obiadki :ico_olaboga:
z czasem i obiadki polubi :ico_oczko: :ico_sorki:
U mnie dzisiaj pobudka o 6
to u nas dzisiaj jeszcze lepiej, bo po 5tej :ico_haha_01:
wogole synus jakis niespokojny w nocy dzisiaj byl, srednio co 40min wstawalam bo marudzil przez sen, dawalam smoka i jakos usypial :ico_noniewiem:
no a jadl po 5
a po 6tej juz zaliczalismy drzemke :ico_haha_01:

u nas pogoda super
ugotuje jakas zupe i pewnie pojdziemy na spacerek :ico_oczko:

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 cze 2010, 11:39

a ja mam pytanko-czy wszystkie wasze dzieciaczki juz sie obracaja? bo moja kluska jakos jeszcze sobie z tym nie poradzila :ico_noniewiem: odwraca sie z plecow na bok tylko i na brzuchu kreci sie wokol wlasnej osi ale tak poza tym to przewrotow nie robi :ico_noniewiem:
u niej z jedzeniem nowosci tez nie jest jakos zachwycajaco ale zjada. po 2 lyzeczki dziennie. nowe smaki probuje ale potem i tak cycem zapija. ostatnio mam nocki straszne bo mala sie z 3 razy budzi na cyca. zatkanie smokiem nie pomaga... nie wiem jak sobie z tym poradzic bo przez to nieprzytomna strasznie jestem :ico_olaboga:
moj synek wczoraj wieczorem pojechal do mojej siostry,wraca dzis po poludniu. tesknie za nim :ico_placzek: a on wcale niezbyt chetny do wracania :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 cze 2010, 11:57

na siedzenie na polku w tym czasie średnio się zanosi.
to moze rzeczywiscie sie ten wyjazd nie oplaca :ico_noniewiem:
wazy 7800 i ma 70cm
no to ladnie :ico_brawa_01: az ciezko uwierzyc, ze Marcelek tylko 1 dzien starszy od Kiary :-)
wogole synus jakis niespokojny w nocy dzisiaj byl
pewnie przeczuwal juz to szczepienie :ico_oczko:
odwraca sie z plecow na bok tylko i na brzuchu kreci sie wokol wlasnej osi
to tak jak Kiara :-)

u nas pogoda piekna, w sloncu az za cieplo... az szkoda, ze tu dzien pracujacy, mozna by sie gdzies z mezem wybrac...

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 cze 2010, 14:05

my po spacerku

Marcel po obiadku :-)

pierwszy raz jadl mieso, "klopsiki" :ico_oczko: i chyba mu smakowalo :ico_oczko:
az ciezko uwierzyc, ze Marcelek tylko 1 dzien starszy od Kiary :-)
no jest co dzwigac :ico_oczko:
chociaz teraz nie przybral jakos strasznie duzo, bo 430gram :ico_oczko:
najwiecej przybral w drugim miesiacu, bo prawie 1,5kg :ico_olaboga: :ico_oczko:

Marcel odwraca sie z plecow na brzuch, kiedys tez z brzucha na plecy sie odwracal ale chyba zapomnial jak sie to robi :ico_haha_01: :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 cze 2010, 15:08

glowa mnie strasznie rozbolala, moze od tej zmiany pogody, bo czesto mi sie to zdarza...
ugotowalam Kiarze ziemniaka z cukinia - bleee... tylko pasternaka je bez marudzenia, i jak tu rozszerzac jej diete :ico_haha_01: Chcialabym sama jej gotowac, bo strasznie duzo szkla sie zbiera przy tych sloiczkach, ale w supermarkecie pasternakow nie ma, jutro bedzie rynek to sie tam przejde, ale wielkich nadziei sobie nie robie...
Jak ja sie ciesze, ze moglam juz Kiare przestawic na spacerowke, teraz spacery staly sie przyjemniejsze :-D nawet w ogrodku wsadzilam ja do wozka, a sama pranie powiesilam i byl spokoj :-D
a teraz moj lobuz atakuje nogami poduszke na kanapie i cieszy sie przy tym - ile radosci daje matce taki maluch :-)

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 cze 2010, 15:15

a moj wlasnie usnal :-)

a ja ide smazyc nalesniki, chociaz z checia bym sie z nim zdrzemnela :ico_oczko:
Chcialabym sama jej gotowac, bo strasznie duzo szkla sie zbiera przy tych sloiczkach,
a to fakt, tych sloiczkow to sie nazbiera

u nas nie ma problemu z pasternakim, tzn samego w sloiczkach nie ma ale jest z ziemniakami i z marchewka :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 cze 2010, 15:53

u nas nie ma problemu z pasternakim, tzn samego w sloiczkach nie ma ale jest z ziemniakami i z marchewka
tu jest tez sam, wlasnie taki Kiarze smakuje, z ziemniakiem jest bleee (rzeczywiscie mdly), ale ja chcialabym takie surowe kupic i sama pichcic
a ja ide smazyc nalesniki,
smacznego :-) ja sie dzisiaj ogranicze do zupy

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 cze 2010, 15:58

nasmazylam tone nalesnikow
wiekszosc zje maz :ico_oczko:
mi jeden wystarczy

zupe tez mam :ico_oczko:

[ Dodano: 2010-06-03, 16:02 ]
tak sie zastanawiam nad sloiczkami
bo wiekszosc obiadkow z miesem jest od 6tego miesiaca :ico_noniewiem:
moge juz malemu dawac skoro mamy wprowadzac miesko??

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 cze 2010, 16:51

leona, tez sie zastanawialam czy sloiczki od 6. miesiaca powinno dawac sie dopiero wtedy ze wzgledu na ich sklad, pojemnosc czy konsystencje :ico_noniewiem:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”