leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 cze 2010, 14:47

Shiva, wszystkiego najlepszego dla Justynki :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_tort:
ale tez czas leci, to juz pol roczku :ico_szoking: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
wieczorem zadzwonila do nas siostra jednego z najblizszych kolegow mojego meza i przekazala, ze popelnil samobojstwo :ico_placzek:
to straszne :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

u nas sie wypogodzilo

bylismy na miescie, m. in w banku :ico_oczko:

teraz synus po obiadku, przy ktorym znowu marudzil
lezy w lozeczku z gola pupa i piszczy do karuzelki :-) :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 cze 2010, 16:50

nasze pozytywne wydarzenie dzisiejszego dnia - Kiara po raz pierwszy sama przekrecila sie na brzuszek :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 cze 2010, 18:31

Helen- okropna historia, straszne, że takie rzeczy się zdarzają. Brawa dla Kiary za przekręcenie się :ico_brawa_01:

Shiva- WOW ale ten czas leci, Justynka ma już pół roku :ico_brawa_01: a jeszcze niedawno byłyśmy w ciąży. Wszystkiego naj :ico_tort:

Leona- fajnie, że się u was wypogodziło.

My byliśmy z psem u fryzjera, raptem 1,15h :-D no ale to spaniel to ma troche włosiaków. Przy okazji odkryłam super plac zabaw za blokiem fryzjera, taki nowy ale zrobiony w starym miejscu więc są drzewa a nie taka patelnia jak na większości nowych placów zabaw. Potem pojechaliśmy do rodziców na ogród, siedzieliśmy do 16.15 więc do domku dotarliśmy po 17, ale dzieciaki cały dzień na polku były, nawet zupe wynosiłam Tosi do ogrodu. Po powrocie szybka kąpiel, Adaś dostał troche swojej zupki, powoli jakoś uczy się to przełykać ale dalej bez zachwytu, potem wydoił butle i już śpi, dosłownie padł bo na polu to ona mało śpi bo każdy hałas go budzi. Tosia też okąpana,teraz siedzi na tronie i czyta ksiązeczki, nie wie czemu ale bardzo to lubi, tak ze już ma stały zestaw ksiazeczek "kibelkowych" :-D

anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

08 cze 2010, 20:49

Helen, ale mi przykro z powodu kolegi :ico_placzek: nie wiem jak mozna byc zdesperowanym aby cos takiego zrobic

:ico_tort: dla Justynki
tak ze już ma stały zestaw ksiazeczek "kibelkowych" :-D
nizle :ico_brawa_01:

bylam na miesci i nic sobie nie kupilam :ico_zly: no ale mam jeszcze czas do imienin, cos znajde, maz z mala na podworku chodzil wiec byla grzeczna zamiast dac mu popalic tak jak mi :ico_zly:
nie wiem juz co mam z nia robic, co dawac do jedzenia, dzisiaj nie wypila wcale mleka :ico_placzek: co jej robilam i wciskalam to ryczala, nawet glodowka nic nie dala wiec w sumie dostala dzisiaj 3 razy kasze raz deser i zupe, moze wy mi doradzcie czym ja mam ja karmic :ico_olaboga: a na dodatek dostala paskudnej wysypki i bylismy u lekarza i sie okazala ze przeszla 3-dniowke :ico_szoking: i ta wysypka jest oznaka ze sie skonczyla i przez pare dni bedzie ja w roznych miejscach sypac :ico_szoking: niby miala podwyzszana goraczke ale tak ok 37,4 max i myslalam ze to przez te upaly :ico_wstydzioch: moglam lekarke zapytac czym ja karmic ale nie bylo naszej a ta byla taka niemila :ico_zly:

[ Dodano: 2010-06-08, 20:52 ]
no ale lekarka powiedziala ze zaraz jej zeby wyjda bo ma mocno spuchniete dziąsła, karmie ja tylko sylikonowa lyzeczka bo inne sprawiaja jej bol :ico_olaboga: z synem nie mialam takich problemow

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 cze 2010, 21:10

anetka607, a moze sprobuj mleko dac lyzeczka? :ico_noniewiem: wiem ze to duzo roboty ale moze sie uda...

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 cze 2010, 21:45

Helen, brawo dla Kiary za przekret :-D :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

anetka607, kurcze kiepsko z tym mlekiem :ico_olaboga:
a kaszki jakie robisz??
na mleku czy te mleczno ryzowe??
bo moze nie ma co sie martwic, jesli troche mleka dostaje w kaszkach :ico_noniewiem:
mi ostatnio pielegniarka powiedziala ze takim dzieciom jak naszym wystarczy mleko(cyc/butla) dwa razy dziennie

Pruedence, to dzieciaczki super dotlenione dzisiaj :ico_brawa_01:

Marcel zasypial mi juz w lezaczku przed 19
takze zrobilam mu butle i od 19.15 spi :ico_szoking:
pierwszy raz tak wczesnie

Awatar użytkownika
inia1985

08 cze 2010, 22:09

Rozmowa męża niby poszła ok, ale tradycyjnie czekamy na tel.

Shiva, super Justynka trzyma sobie butlę :ico_brawa_01: Szkoda, że wczorajszy wypad nie wyszedł :ico_noniewiem: wszystkiego naj dla Justynki :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Helen, Porażająca ta wiadomość o śmierci waszego kolegi... Co ludźmi kieruje, że robią takie rzeczy :ico_olaboga: Pójdziecie w tej sytuacji na wesele? Brawa dla Kiaruni :ico_brawa_01:

anetka607, brawa dla Klaruni za przekręt z plecków na brzuszek :ico_brawa_01:
Tosia też okąpana,teraz siedzi na tronie i czyta ksiązeczki, nie wie czemu ale bardzo to lubi, tak ze już ma stały zestaw ksiazeczek "kibelkowych"
dobre :-D
Ostatnio zmieniony 18 lip 2010, 21:28 przez inia1985, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 cze 2010, 22:43

bo każdy hałas go budzi.
Kiare tak samo
nie wiem jak mozna byc zdesperowanym aby cos takiego zrobic
zadnej wiadomosci nie zostawil, nikomu nigdy sie nie zalil... jak patrze na jego zdjecia, to nie wierze w to, co sie stalo...
brawo dla Kiary za przekret
juz byl najwyzszy czas :ico_oczko:
czekamy na tel.
to trzymam kciuki :ico_sorki:
Pójdziecie w tej sytuacji na wesele?
sami sie nad tym zastanawiamy, w sumie to bedzie przyjecie, n ie huczne weselisko... moze pojdziemy na uroczystosc i zostaniemy na obiedzie :ico_noniewiem: ale nie wiemy jeszcze, kiedy bedzie pogrzeb, gdyby sie jego data zbiegla z ta slubu, to bedzie trzeba pozegnac kolege, bo to byl jeden z najblizszych kumpli meza, znali sie jeszcze ze szkoly...
inia1985, fotki super, slodkie z Was dziewczyny :-D

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

09 cze 2010, 06:51

Inia- super fotki , bardzo ładnie obie z WIką wyglądacie :ico_brawa_01:

Anetka- ale może jak mała zjada kasze to nie ma się czym martwić w końcu ona jest na mleku modyfikowanym więc dostaje wszystkie składniki w nim zawarte, a pewnie jak jej ząbki wyjdą to znów wróci jej apetyt.

A u nas dzisiaj pobudka o 5 :ico_szoking: masakra, do tego w nocy była taka duchota, że Tosia sie obudziła bo jej się pić zachciało, poszła jeszcze sikac i się zupełnie rozbudziła, i potem był problem z zaśnięciem, za to teraz sobie z M jeszcze śpią.

Po kupie widzę, że Adaś coś tam tej zupki zjada i chyba przyswaja, ale soczków dalej nie chce pić, wody też nie, muszę popróbować z herbatkami może coś mu zasmakuje. ALe zapowiada się upalny dzień, mocno świeci słońce już od 5, ciekawe co będziemy dzisiaj robić bo do rodziców nie jadę bo M zabiera mi samochód bo nam się klima popsuła i musi iść do naprawy.

anetka607

09 cze 2010, 09:31

na mleku czy te mleczno ryzowe??
ryzowe na mleku modyfikowanym, takie 2 w 1

inia1985, super fotki, a chrzestna to twoja siostra taka podobna ?? :ico_brawa_01:

my dzisiaj zaczelismy dzien od kaszy bo mleko be :ico_zly: dzisiaj bede robic jej dluzsze przerwy mioedzy posilkami, wkoncu juz nie jest dzidzia i dzisiaj konczy pol roku :ico_brawa_01:
a ja jej wciskam co 3 godz :ico_noniewiem: a wy co ile swoje dzieciaki karmicie??

moja o 2 w nocy wstala glodna i dalam jej cyca :ico_zly: pozniej spala do rana ze mna , jestem niewyspana, ona tak sie wtula ze ja cala mokra bylam, tylko co chwile ja w strone meza pchalam a ona i tak do mnie :ico_olaboga: jak ja nie lubie z dzieciakami spac, jeszcze jakis jeden cycek mam podejrzany, troche twardawy, nie wiem moze ona nie ciagnie do konca, musze w jakis laktator sie zaopatrzyc

jeszcze sie zastanawiam moze kupie jej mleko kozie i bedzie pila, moj syn pil ze wzg na alergie moze i jej posmakuje, tylko nie wiem gdzie tego szukac

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”