Hej.
Mam 5 minut wiec szybko napisze :) Narazie mam tydzien szkolenia - ogolnie wizualnie super ;) 15 pieter, oszklony budynek, na kazdym obslugiwany inny klient - ja obsluguje klienta z USA jak juz mowilam, i bede pracowac w dziale sciagania naleznosci
niestety (albo w pozniejszym czasie moze stety) mam najtrudniejszy dzial pod wzgledem poczatkow - bo bede rozmawiac bezposrednio z klientami przez telefon
wiec mam schize nieziemska - w ogole ocenilam swoj angielski na 3/5 a byly laski ktore dawaly sobie 5/5 i czemu ja trafilam do rozmow? Z jednej strony sie ciesze, bo jak sie przelamie to bedzie duzo bardziej interesujaco, bo poza dokumentami mam jeszcze kontakt z ludzmi, ale z drugiej strony boje sie cholernie :D bo Amerykanie mowia tak szybko, sklejaja slowka :D nie to co Brytyjczycy ktorzy mowia stosunkowo wyraznie :)
Poza tym mam darmowa kawe z automatu, czekolade i herbate ;) wiec to najwazniejsze :D
Nie wiem czy wspominalam,ze pracuje na zmiany - dwa razy na dzien, trzy na poludnie (w tym np od 16.30 do 1.00) co odpowiadalo by mi najbardziej bo spedze wtedy duzo czasu z Nina, zrobie obiad, wyjde z nia na spacer :) itd itp a tak to od 8 do 16.30 (bo mamy obowiazkowa 30 minutowa przerwe w trakcie pracy) i zanim odbiore Nine ze zlobka to juz jest prawie 18 (1h15 minut jade z pracy do zlobka
na szczescvie autobusem, wiec oby moj maz sie zlitowal i kupil drugie auto ;) no i wlasciwie w te dni zostaja ze 2 godzinki na nacieszenie sie dzieckiem - dla mnie stanowczo za malo! :) moze byc ciezko, zwlaszcza ze moj maz pracuje tez nieregularnie i na 12h ael jak cos to tesciu przejedzie 120 km i nam pomoze ;) albo moja siostra.
Nie znam grupy w ktorej bede pracowac i strasznie sie boje :D znam ludzi ze szkolenia ktorzy sa niesamowici i bede za nimi tesknic, bo szybko sie przywiazuje mimo wszystko - nie lubie tez byc nowa :D no i boje sie boje boje boje tych telefonow :) podobno zdarza sie ich kilka w ciagu dnia wiec to nie tak jak call center czy cos :)
No a swoja droga - oblalam ostatni egzamin na ekonomicznej - poszlam go oblewac, myslalam, ze 3.0 siadzie a tu faja
wkurzyl mnie ten koles, bo naprawde napisalam sporo, chociaz teraz mysle,ze momentami nie na temat - ale to ostatni egzamin nie mogl nam podarowac? No i nie wiem co teraz bo termin poprawki wypada mi w trakcie pracy ;) ale jakos dam rade. Politechnike olalam, i we wrzesniu bede zaliczac wiekszosc :) chociaz sprobuje teraz jak najwiecej
Chodze niewyspana - przez ta pogode jeszcze bardziej - achh i nie znosze w dlugich spodniach i koszuli albo w spodnicy do kolan jezdzic autobusami w ktorych jest z 50 stopni, ludzie poca sie w krotkich spodenkach a co dopiero ja?
No i plusem jest super sprawna klima i lodowata woda na kazdym pietrze ;) no i dostane okulary gratis - to tez spoko, bo okazalo sie ze mam wade -0.5
No i na koniec - mam tenis, silownie, fitness, kino, teatr, basen itp za darmo :D no i opieke zdrowotna rowniez :) wiec przy nastepnej ciazy juz za zadne badania nie musze placic, za zadne usg itd itp :) i nie musze czekac 2 miesiace na wizyte z NFZ
Trzymajcie kciuki zebym rozumiala co do mnie mowia, bo jak nie bede wiedziec o co chodzi to sama sie zwolnie! ;)