Dzieciaczki juz chyba tak mają,że raz śpia lepiej a raz gorzej
U nas jest tak samo,Kacper bardzo szybko zaczął przesypiać całe nocki(nawet na karmienie sie nie budził),potem znowu sie budził po kilka razy i zajadał cyca,potem nie i potem po odstawieniu przeze mnie karmienia nocnego znowu sie budził a później przesypiał całe nocki już przez długi okres.
Niedawno też przez kilka tygodni budził sie w nocy zwykle ok 4 (czasem wcześniej) i nie spał przez 1,5 do 2 i pół godzin(różnie),w tym czasie próbował bardzo zasnąć(nie bawił się i widać było że jest śpiący),ale cos mu nie pozwalało,nic go nie bolało ,nie płakał,dopiero zaczynał płakać po jakimś czasie jak już sam był zdenerwowany tym że nie może zasnąć.Pediatra powiedziała nam,że to 4 idą,ale do tej pory jeszce nie wyszły,na szczęscie od kilku tygodni Kacper znowu przesypia całe nocki,ale jesczze różnie moze być
Ja myślę,ze to moze być spowodowane przeprowadzką ale wcale tak być nie musi,
mamokubusia chyba musisz uzbroić sie w cierpliwość,napewno juz niedługo będzie znowu ładnie spał
[ Dodano: 2007-04-10 ]a w dzień hmm może kładziesz go spać jak jest już bardzo zmęczony,bo wiadomo że dziecko jak zmęczone bardzo to może mieć kłopoty i zaśnieciem i ze spaniem,moze kładź go wcześniej,nie wiem co Ci poradzic
Kiedyś napewno będzie spał mniej,ale skoro widzisz że jest niedospany to chyba cos nie tak
Kacper zasypia ok 20,wstaje rano ok 7-8 i kładę go ok11-11.30 i spi po 2-2,5 czasem 3 godzinki,jak nie prześpi normy to też jest marudny i nie do wytrzymania,ale to zwykle wtedy jak z jakiegoś powodu położę go później niż zwykle,wtedy budzi sie szybciej i jest marudny