gaga A to usg jest ważne bez badania krwi??
jest ważne, jeżeli wykryje coś nie tak, to wtedy dostanę skierowanie na dalsze badania. Przy samym usg można stwierdzić lub wykluczyć zespół Dawna, wady cewy nerwowej - do tego służy ocena przezierności karkowej i kości nosowej. Jednak test papa jest dokładniejszy.
gaga22, nowa fryzurka?
nie tylko odrosty, bo już miałam koszmarne, a do tej pory jakoś mi się nie chciało iść.
arba mi coś w tej ciązy nie łapie i musze poprawiać żeby nie było źle.
u mnie dziś złapało ok, zobaczymy jak będzie trzymać.
Ale maruda ze mnie co????

eeee tam, zaraz maruda. Ja też chodzę prywatnie do gina, bo nie mam cierpliwości do państwowej służby zdrowia. Płacę 60 zł za każdą wizytę z usg, więc tragedii wielkiej nie ma. Jednak czasami też marudzę, że mi 600 stów miesięcznie z pensji zabierają na opiekę zdrowotną, a ja i tak wszędzie prywatnie

tylko z młodym chodzę normalnie na NFZ do lekarza.
cztery godziny spędziłam przed gabinetem (oczywiście zapisy na konkretną godzinę były), no ale to podobno wszędzi tak jest w publicznej służbie zdrowia, więc nie mam się co produkować.
chyba faktycznie wszędzie, ostatnio byłam z małym u laryngologa, a tam jest też przychodnia ginekologiczna. Na ławce siedziało kilka ciężarnych też umówionych na godziny, a szanownego pana doktora nawet jeszcze nie było
Ale się rozpisałam