13 lip 2010, 13:50
Jaki będzie dobry na początek? Hmm zależy czego oczekujesz.
Ja używam papierosa z kartomizerem, czyli polega to na tym że wkręca się końcówkę (to co wygląda jak filter) i się pali. Kupujesz po prostu cały wkład i nic nie napełniasz, tylko palisz.
Mój to GS Cig Sin. W zestawie masz 2 baterie i 5 kartomizerków, czyli faktycznie masz 2 niezależne e-papierosy. Jest bardzo podobny do normalnego. Proponuje popatrzyć też np. na Colinss-a Easy, przyjaciółka ma, tylko jest mniejszy, więc trzeba często ładować i na krócej kartomizer starcza. Koszt kartomizera do mojego Sina to ok. 3,50 i wystarcza mi na cały dzień. Na początek nie ma nic prostszego niż papieros z kartomizerem
Chyba że wolisz coś taniego i bardziej ekonomicznego, ja zaczynałam od Cig 901. Kosztuje coś ok 150 zł. Tylko że trzeba kupować specjalny płyn na bazie glikolu tzw. liquid i napełniać. Ale taniej to wychodzi, chociaż kartomizery też da się napełniać.
Myślę że na początek powinny być ok. Oczywiście są bardziej zaawansowane modele, ale w tym przedziale cenowym, te pappierosy są ok. Sama ich używałam.