Awatar użytkownika
Qanchita
Trzy tysiące lat minęło...

13 lip 2010, 08:29

Dzień dobry:)

My po leżakowaniu do 8 :ico_sorki:
fajne masz dla niej krzesełko, siedzi w nim tak pewnie, jakby już z 7 miesięcy miała
Hehe, nie wierz we wszystko co widzisz, to tylko poza do zdjęcia :ico_oczko: Mała jeszcze sama nie siedzi chociaż zabiera się za to ostro!
A co do Nutra - to śmierdzi to cholerstwo straszliwie i pewnie smakuje ohydnie
Nie próbowałaś? Słone jest cholerstwo! Fujjj :ico_zly:
Czasami jak Jolka zacznie nim pluć to jej dosypuję glukozy do niego, wtedy wypija.

hormiga, a ile Tymek waży? Bo wydaje mi się po zdjęciach, że też waga ultra-piórkowa podobnie jak Lenka i Jolka :-D

zborra, ja też czasami małej spacerówkę już montuję, chociaż moja gondola jest wielka (stary wózek). Szczególnie jak do auta muszę wózek wsadzić to wtedy biorę spacerówkę bo o wiele mniej miejsca zajmuje :-)
mała je co dwie godz ale krótko i po chwili znowu jest głodna
O! No to witam w klubie:) Mała też jak jest głodna to pochlipie troszkę żeby pierwszy głód zaspokoić, a po 30 min znów by piła :ico_zly:
Dobre nawyki żywieniowe...po troszku a często :-D

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 lip 2010, 12:33

hej!
jak tam dziś moje panie?
u nas tropików ciąg dalszy
Tomol już po jednej kąpieli...śpi teraz

a od dziś mamy taką atrakcję!
Obrazek

Awatar użytkownika
Qanchita

13 lip 2010, 14:55

zborra, fajna spacerówka! Przynajmniej chłopak może podziwiać co się wokół dzieje!

U nas się ochłodziło :ico_sorki: Tylko że ten wiatr coś chyba przywieje... jakąś burzę czuję w powietrzu :ico_olaboga:

hormiga
Papla
Papla

13 lip 2010, 15:17

witam!!!!

zborra, super Tomuś wygląda w tej spacerówce!! Ja też juz myślałam o spacerówie dla Tymka ale jakoś ciągle sie obawiam że za wcześnie...Ale wiadomo że dla dziecka to ciekawiej...

Qanchita, u nas tez ciut chłodniej ale nie za bardzo, najbardziej mi żal psa, omal nie oszaleje tak mu gorąco, zmienia pozycję i miejsce co chwilę, ale wciąż dyszy i sapie...A Tymek mi się wydaje taki w sam raz, 3 tygodnie temu ważył 6200, teraz nie wiem ile waży, dowiem się na szczepieniu za tydzień, ale wydaje mi się że odkąd je butlę to taki bardziej pućkowaty jest :-D

Tymek fajnie śpi w nocy, nawet ja się wysypiam, zazwyczaj od 20 do 5 potem butla i dlaej spać do 7 lub 8. Złoty chłopak :-D

Awatar użytkownika
Qanchita

13 lip 2010, 15:38

A Tymek mi się wydaje taki w sam raz, 3 tygodnie temu ważył 6200,
Pewnie że akuratny! Fajny chłopak :ico_brawa_01: Moja dopiero teraz waży 6100, no ale jeszcze cycek dominuje u nas. Butla tylko w razie awarii :-D

No i super, że tak ładnie Ci sypia! Jak był na piersi to też na tak długo mu wystarczało?
U nas od 21 do 3 a później do 7, więc też najgorzej nie jest :ico_sorki:

hormiga
Papla
Papla

13 lip 2010, 16:39

Qanchita, tak, na cycku tez tak sypiał, jakis taki fajny egzemplarz mi sie trafił :-D ale Jola tez ładnie...a jak sie budzi o tej 3 to po jedzeniu szybko zasypia czy marudzi?

Awatar użytkownika
Qanchita

13 lip 2010, 16:58

hormiga, śpi i pije. Jak ma dosyć to puszcza cycka i mogę ją odkładać.

Awatar użytkownika
riterka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 lip 2010, 17:46

hej
my po szczepieniu dzielna baba mało płakała uffffff
waży 6160g :ico_brawa_01:

hormiga
Papla
Papla

13 lip 2010, 17:59

Qanchita, no to super! Tak to można karmić:) Tymek też tak robił i robi nadal i oby jak najdłużej :-D

riterka brawa dla Lenusi! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Jak mi się to imię podoba! Jak będe miała kiedys córeczkę to na pewno ja tak nazwę :-D A waży całkiem ładnie biorąc pod uwagę jaka była kruszynka. Szczepiłaś 6 w 1? I jakies dodatkowe też? Bo wiesz że ja na wątku mam zalegości i nie wiem kto jak szczepi :-D

Szukam niani na portalu niania.pl i wyobraźcie sobie od soboty mamy już 15 zgłoszę i nwet jest w czym wybierać, serio...Obyśmy tylko dobrze wybrali...

karmelka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 lip 2010, 18:06

my po szczepieniu dzielna baba mało płakała uffffff
waży 6160g
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_oczko:
a nasz Fifulek to raczejj taki szczuplak,jak starszy brat,który ma 10 lat i i 4 miesiące a waży tylko 30kg.Dodam że je wszystko i dużo,ale takie geny,po tacie :ico_oczko: też bym tak chciała :ico_sorki:
my też mamy zamiar na spacerówkę się przerzucić i nawet dziś pytałam naszego rehabilitanta i pozwolił.Choć dodał,że powinien jak najwięcej leżeć ale jeśli nie uda mi się go utrzymać w leżącej pozycji to mogę mu troszkę podnieść oparcie :-) ale spać ma zawsze na płasko :-) chyba dziś mi Piotrek zamontuje spacerówkę.
ale upał :ico_noniewiem: ja mam już dosyć :ico_zly:
moje dziecko wyjeżdża w sobotę na 2 tygodnie w góry z babcią,dwoma kuzynami,parababcią i pradziadkiem :ico_oczko: przynajmniej on bedzie miał coś z tych wakacji.A jedzie za friko :-) tylko kasę mu muszę dać na takie pierdoły jak jakaś zabawka czy lody.
pisała do Ewci,ale nie odpisała mi :ico_noniewiem: mam nadzieję,że się niac nie stało.
a mój diabeł nadal nie przesypia nocy.Budzi się na ogół 2 razy,czasem 3.Nie jest źle byle mi nie wstaje o 5 rano bo wtedy to padnięta jestem i zła :ico_zly:

[ Dodano: 2010-07-13, 18:06 ]
Szukam niani na portalu niania.pl i wyobraźcie sobie od soboty mamy już 15 zgłoszę i nwet jest w czym wybierać, serio...Obyśmy tylko dobrze wybrali...
życzę znalezienia dobrej niani :ico_haha_01:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”