Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

28 lip 2010, 20:45

witajcie,

lilo nasze dzieciaki są bardzo podobne. Mój też butelką gardzi i nawet mojego mleka nie chce z niej pić...
i też conajmniej 4 razy dziennie ma cyca.

Helen, cieszę się że stronka się przydała.
Shiva, ja się nie mogę doczekać tego raczkowania...bo teraz ciągle na rękach, maluch wcale nie chce leżeć. Turla się i w sekunde upada na podłogę głową o deski, bo dywan się kończy...
szybko chyba malutka Ci wstaje, choć ja się nie znam...
ahhaa i piękne dziewczyny jesteście na tych zdjęciach.

ps. chciałąm napisać coś więcej...ale właśnie idą goście. Może wpadnę jeszcze na chwilę bo chciałam się trochę pożalić.

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 lip 2010, 21:56

ja się nie mogę doczekać tego raczkowania...
ja tez :-D
Może wpadnę jeszcze na chwilę bo chciałam się trochę pożalić.
nie krepuj sie :ico_oczko:

pokaze Wam zebolki Kiarcika :-D
Obrazek

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

29 lip 2010, 08:56

Helen, Wika też pięknie już pluje :ico_oczko: My będziemy musieli raczej szybko zmienić ten fotelik, bo Wika jest długa, jeszcze się mieści główka, ale nogi już wystają. Tak więc myślę, że za miesiąc będzie miała już nowy i od razu nowy wózek kupimy. Śliczne ząbki :ico_brawa_01: Wika ma krzywe, może od smoczka :ico_oczko:

lillo, zdrówka dla Julki :ico_sorki:

Shiva, może to zmęczenie masz właśnie w związku z ruchliwością Justynki. Świetnie sobie już radzi, z tego co piszesz. Jak tak dalej pójdzie, to za miesiąc, góra dwa, będzie już chodzić :ico_brawa_01: Pięknie wyszłyście na tym zdjęciu :-D

Ja póki co nie tęsknię za raczkowaniem. Wika jeszcze tego nie potrafi, a już znajduję ją w miejscach, w których być nie powinna, a co dopiero jak będzie potrafiła bezbłędnie udać się w każdy zakamarek :ico_olaboga:

Za ok. 3 godz. będą wyniki rekrutacji. Czuję, że nici z tego będą, bo przez to, że zdawałam starą maturę i to z przedmiotów, które nie są punktowane, mam tylko 3/5 pkt.

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

29 lip 2010, 09:20

Helen, śliczne zbliżenie, a ząbki piękne i równe.
Za ok. 3 godz. będą wyniki rekrutacji. Czuję, że nici z tego będą, bo przez to, że zdawałam starą maturę i to z przedmiotów, które nie są punktowane, mam tylko 3/5 pkt.
mimo wszystko trzymam kciuki.

Dziewczyny wiecie może czy na wychowawczym można podjąć dodatkową pracę, która nie będzie kolidować z osobistą opieką nad dzieckiem? czy mam powiadomić o tym pracodawcę no i jaką umowę najlepiej zawszeć, zlecenie??
no i co ze składkami? czy pracodawca dalej będzie mi je opłacał?

we wtorek mam rozmowe na kursach językowych, być może się dogadam i będę wieczorami biegać, jak mąż wróci z pracy...
dobre i parę groszy więcej...

noc mieliśmy koszmarną, znajomi (zapraszali na wesele) siedzieli do 24 a ja już marzyłam o ich wyjściu. Byli bardzo głośni, pomimo moich próśb i mały się często budził...noc była nie lepsza...może spałam ze 2 godziny łącznie...

do tego wczoraj pokłóciłam się z mężem...on chce na to wesele iść a ja nie.
Mam wesele tego samego dnia u brata, który byl u nas na weselu a kolega męża nie...
zresztą te wesele jest ok 300 km a ja malucha nie zostawię, choćby ze wzg na karmienie... a wziąć go to wiem że ciągle będę musiała się nim tam zajmować, bo mąż wypije itp...a ja z maluchem na rękach albo w pokoju hotelowym...bez sensu dla mnie.
On jednak zrobił mi awanturę, że jego potrzeby nie są w ogóle ważne itp a najgorzej wkurzył mnie jak zaczął pękać drzwiami.. :ico_zly:
dziś jak gdyby nigdy nic odzywa się do mnie ale ja nie...

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 lip 2010, 09:41

inia1985, trzymam kciuki&&&&&
anusiek, faceci nie mysla...wazne zeby on byl zadowolony a ty masz robic co on chce :ico_zly: a ci znajomi tez niepowazni.. :ico_puknij:

anetka607

29 lip 2010, 09:59

lilo jajka daje sie od 6 m-cy a ona ma juz prawie 8, a owoce sezonowe od 5 m-ca

shiva niezle mala ci buszuje, moja na 100% nie bedzie raczkowac krzyczy i wyrywa sie na nogi i trzeba za raczki prowadzac, mi po wczorajszym maratonie kregoslup wysiada, od rana moja mame męczy :ico_olaboga:

Helen, spore ma zeby, a jakie wloski ladne
Dziewczyny wiecie może czy na wychowawczym można podjąć dodatkową pracę, która nie będzie kolidować z osobistą opieką nad dzieckiem? czy mam powiadomić o tym pracodawcę no i jaką umowę najlepiej zawszeć, zlecenie??
no i co ze składkami? czy pracodawca dalej będzie mi je opłacał?
ja chcialam tak ale nie mozna bo na wychowawczym musisz miec dziecko przy sobie a jak pracowac z dzieckiem, tylko ty masz nad nim w tym czasie sprawowac opieke, zastanawialam sie czy praca w domu by mogla byc ale u mnie taka nie wchodzila w rachubę, bylam w opiece i oni mi to powiedzieli mam nadzieje ze nie oklamali, nawet o prace zlecenie sie pytalam i pow mi ze nie i koniec
..może spałam ze 2 godziny łącznie...
u mnie tez kosznarna, mala ryczala jak nigdy :ico_szoking: rano ledwo wstalam i kawe wypilam gdzie normalnie nie pije ale oczu nie moglam otworzyc, teraz jakos sie trzymam ale nie wiem ile taka kawa dziala :ico_olaboga:
Mam wesele tego samego dnia u brata, który byl u nas na weselu a kolega męża nie.
no to wybór chyba prosty :ico_noniewiem: niestety teraz wazniejsze sa potrzeby dziecka a nie jego niestety typowy facet, moj tez mi gra na nerwach ale ja nawet z nim nie dyskutuje, w nocy jak mala plakala to on darl sie na mnie co ona chce :ico_placzek:

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 lip 2010, 10:16

anetka607, no twoja malutka to juz super je :ico_brawa_01: z moja bywa roznie,zaleznie od dnia :ico_noniewiem: ale rosnie i jest coraz sprawniejsza wiec nie narzekam :ico_oczko:
faceci sa niestety okropni.moj tez jak mala ryczy to nawet do niej nie podejdzie,nawet jak ja zajeta jestem..a w nocy to on nawet nie wie kiedy ja do niej wstaje..na szczescie dzis nocka byla w miare. 3 pobudki na cycka ale spokojnie od razu zasypiala :ico_sorki:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

29 lip 2010, 10:25

ehh no właśnie dziewczyny, faceci...
kiedyś pewnie bym się pokłóciła ale dziś jestem mądrzejsza i nie będę tracić czasu na dyskusje z nim (zwłaszcza że to on zazwyczaj mówi a ja slucham)
Problem w tym że przez takie jego głupie zachowanie strasznie mnie do siebie zraża...nawet nie zdając sobie z tego sprawy...

Myśli że jak już jesteśmy małżeństwem i mamy dziecko to jestem do niego przywiązana na stałe, a tak niestety nie jest. Trzeba się ciągle starać i myśleć też trochę o swojej rodzinie a nie tylko o kolegach.

Maluch mi zasnął...dziś wpada do mnie koleżanka do pomocy. Cieszę się bo oan uwielbia się maluchem zajmować a ja trochę odsapnę :-)

dzięki dziewczyny :-)

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 lip 2010, 10:29

anusiek, masz racje bo moj maz tez tak ma. skoro jestem juz jego zona to on sie juz nie stara...

anetka607

29 lip 2010, 10:58

(zwłaszcza że to on zazwyczaj mówi a ja slucham)
u mnie tak samo, nie mam czasu na glupoty a on gada i gada :ico_olaboga:
mnie do siebie zraża...nawet nie zdając sobie z tego sprawy...
wiem cos o tym, nawet jak mnie dotyka to go odpycham bo ja niestety przykrosci tak szybko nie zapominam

moj sie tez wscieka ze teraz ma nam obiad gotowac, a jak ja mam to zrobic wystarczy ze dla malek gotuje wieczorami i obiad i desery bo ze sloika nie moze i nie mam kiedy :ico_placzek: gotowalam mu ponad rok i sie rozbestwil :ico_zly: ja moge kanapke zjesc a syn u mojej mamy teraz jada a on niech sobie radzi ja nie robot, jeszcze dzisiaj mnie zdenerwowal chyba zaspal i lozko byle jak poscielil a koldre walnal pod moje, chyba abym sobie glowe zozbila :ico_placzek: zlozyc jej czasu nawet nie mial a na kawe mial bo filizanka w zlewie stala :ico_zly: kurcze juz brak mi slow i ciaglego ustepowania

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”