Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

02 sie 2010, 14:05

bo już nie pamiętam :-)
- hmm,a wiesz,ze nawet fajnie :ico_oczko: Byle nie za czesto :ico_brawa_01:
nie zbadali poziomu wit d
- a po co to?
co o tym myślicie?
- ale fajne,nie widzialam jeszcze czegos takiego.No chodzik to to nie jest,nie powinien szkodzic bioderkom :ico_noniewiem:

Obrazek

Stawiamy za pierwszy zabek Zuzi :ico_brawa_01:

Obrazek

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 sie 2010, 19:09

iw_rybka, wielkie gratulacje pierwszego ząbka :-) No i trzymamy kciuki za dalszą rehabilitację, oby przyniosła szybkie efekty :ico_sorki:

anusiek, fajnie że rodzice Cię odciążyli w weekend. Ehh nie wiem czy to trzydniówka, no bo jeszcze brak wysypki :ico_noniewiem: Może jakiś wirus.... Biedny Piotruś :ico_olaboga:

Helen, ślicznie Kiara wyszła na tej huśtawce :ico_brawa_01:

Ehh hormony nadal mi szaleją, znowu zmiana dawki leku - ale jest tego plus. Dostałam zwolnienie lekarskie na 2 tygodnie.

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

02 sie 2010, 22:17

iw_rybka, bo mieliśmy podejrzenie krzywicy, okazało się na szczęście że to tylko mały niedobór wit d. teraz podaję mu zwiększoną dawkę.

Mały dał mi dziś nieźle w kość. Pojawiła się wysypka. Byliśmy u lekarza. Za dwa tyg mamy powtórzyć badania krwi bo kiepsko wyszły ale być może przez ten wirus.

Mały nie mógł zasnąć...płakał niemiłosiernie.
czy wy po kąpieli i karmieniu odkładacie dzieciaki do łóżeczka i same zasypiają?
ja muszę albo nosić albo bujać w huśtwace...
a nie mam serca go zostawiać aż się wypłacze i zaśnie (jak niektóre poradniki mówią)

jutro rano mam rozmowę w spr tej dodatkowej pracy...

ledwie żyję :ico_placzek:
nie liczę już ile nocy nie spałam a dnie wcale nie są lepsze...
ciesze się że mały trochę dziś zjadł kaszki bo zupki ani deserku nie chciał od kilku dni tylko na cycu odkąd się zaczęły te choroby...

może jutro będzie lepiej, fajnie że już mogę go zabierać na spacery.

ps. rybka brawa za pierwszy ząbek :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

02 sie 2010, 23:56

oby przyniosła szybkie efekty
- dzieki :ico_oczko:
Ehh hormony nadal mi szaleją
- ta choroba,to jak wieczna ciaza i to w najgorszym,bo 1 trymestrze :ico_zly:
bo mieliśmy podejrzenie krzywicy
- jejku,jak to sie objawialo? Ja mojej prawie nie daje wit D :ico_olaboga:

anusiek, moja przy piersi zasypia i odkladam ja. W dzien czasem chwile musze na rekach pokolysac albo na spacerze usypia.

Mam nadzieje,ze szybko przejdzie Piotrusiowi.Wiem co czujesz,bo mialam to samo w szpitalu...Trzymaj sie dzielnie :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Kupilismy dzis fotelik Zuzce do karmienia http://allegro.pl/show_item.php?item=1159216901

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

03 sie 2010, 08:04

iw_rybka, mam identyczne kszesełko, tylko inne firmy ale nie widzę żadnej różnicy. Dobrze się sprawuje, choć jest trochę duże (mamy maleńkie pokoje)
fajnie że siedzenie można ustawić 3 stopniowo i wysokość też.

tą krzywice podejrzewała jedna pani dr z powodu wystających żeber synka ale... inna lekarka ją wyśmiała mówiąc że ma taką budowę po mnie a krzywice się stwiersza na podstawie badań, ciemiączko się też nie zrasta.

ehh biegnę na rozmowę. Spałam z małym ale wcale nie jestem bardziej wyspana :ico_noniewiem: mały jęczał w nocy a nad ranem, gdzieś tak od 6 budził mnie co parę minut.

anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

03 sie 2010, 10:49

czy wy po kąpieli i karmieniu odkładacie dzieciaki do łóżeczka i same zasypiają?
moja zasypia i spi ze mna, ja rozwiazuje krzyzowki a ona sie kreci az padnie :-D
tylko na cycu odkąd się zaczęły te choroby...
dobrze ze biedak chociaz to je :ico_sorki: to sie nie odwodni

iw_rybka, ja mam bardzo podobne krzeselko tylkko dodatkowo z bujakiem

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

03 sie 2010, 10:58

hey dziewczyny,

pracę może będę miała. Ogólnie pani powiedziała że chętnie mnie zatrudni jeśli tylko zbierze się grupa chętnych do nauki :ico_brawa_01:
40 netto za lekcję :-D

maluszek śpi, zamawiam to coś...http://allegro.pl/item1156460228_krzese ... zisko.html mam nadzieję że będzie ok a jak nie to zwrócę :-)

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 sie 2010, 11:28

hej!
nie mam jak odpisywac ostatnio bo mala chora :ico_chory: zapalenie gardelka ma :ico_chory: lekarka kazala dawac wit c i clemastin ale nie pomaga,maz dzis 2 raz pojechal do lekarza. na dodatek ida jej te zeby.prawie jesc nie chce.musze kombinowac bo raz jej za cieple jedzenie raz za zimne.. :ico_olaboga: pije jak smok-potrafi prawie litr wody dziennie wyzlopac plus cycek :ico_szoking:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 sie 2010, 11:54

Stawiamy za pierwszy zabek Zuzi
super :ico_brawa_01:
Kupilismy dzis fotelik Zuzce do karmienia
ja czekam, az Kiara nauczy sie sama siedziec. Mysle o drewnianym krzeselku...
chętnie mnie zatrudni jeśli tylko zbierze się grupa chętnych do nauki
trzymam kciuki
zamawiam to coś...
moze sie sprawdzic, wczoraj w sklepie z artykulami dzieciecymi wsadzilam Kiare na chwile do chodzika (tyle tu bylo mowy na ten temat, postanowilam sprawdzic opinie Kiary :ico_oczko: ), do ktorego byly przymontowane zabaweczki, podobnie jak w tym siedzisku, Kiara od razu rzucila sie na te zabawki - przesuwala, ciagnela, krecila :-D az szkoda bylo mi ja z niego wyciagac... a do identycznego chodzika stojacego obok inna mama wsadzila swoja coreczke, a ta az piszczala z radosci :-)
kupilam Kiarze kubeczek ze slomka (silikonowa, wiec miekka) i ona z niego pije :ico_szoking: ciagnie super przez ta slomke, nareszcie znalazlam kubek dla niej :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2010-08-03, 11:58 ]
pije jak smok-potrafi prawie litr wody dziennie wyzlopac plus cycek
to dobrze, przynajmniej sie nie odwodni... zycze szybkiego powrotu do zdrowka :ico_sorki:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

03 sie 2010, 15:49

fajnie że siedzenie można ustawić 3 stopniowo i wysokość też.
- no wlasnie ja mialam takie dla Andrzejka,tylko firmy Coneco,a to bylo tansze :ico_oczko:
a krzywice się stwiersza na podstawie badań, ciemiączko się też nie zrasta.
- aha,ok :ico_sorki:
mały jęczał w nocy
- moja Zuzka tez dzis troszke zle spala,budzila sie na jedzenie i kokosila strasznie,a to tulic,a to odkryc,za chwile przykryc i ostatecznie zasnela przy cycusiu :ico_olaboga:
tylkko dodatkowo z bujakiem
- tez je ogladalam :ico_oczko:
pracę może będę miała
- super :ico_brawa_01:

dorotaczekolada, jeju,jak zeby ida to wlasnie chorobska sie przypaletuje,podobno organizm wowczas oslabiony,oby szybko przeszlo :ico_sorki:
ciagnie super przez ta slomke
- haha,fajnie to musi wygladac :ico_brawa_01:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”