Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

03 sie 2010, 18:46

witam dziewczynki,

u nas ciut lżejszy dzień. Maluch rano strasznie jęczał, nawet zjeść śniadania nie mogłam.
Potem już było lepiej.

ehh takie to moje dziecko się jęczące zrobiło :ico_olaboga:

[ Dodano: 2010-08-03, 18:47 ]
dorota współczuję, takie upały to organizm przegrzany i podobno łatwo o zapalenie gardła.
Oby malutka szybko i lekko to przeszła :ico_sorki:

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 sie 2010, 07:31

dzieki dziewczyny :ico_sorki: jakos sobie radzimy,na szczescie goraczki nie ma :ico_sorki:
tak sobie wczoraj myslalam i porownywalam..i Lena jest kompletnie innym dzieckiem niz Mateusz byl :ico_noniewiem: on nie uzywal smoka,zeby mial w 11 mcu,siedzial dopiero w 8,wogole pozniej wszystko...nie lubil moich obiadow :ico_noniewiem: na cycku by ciagle wisial albo na rekach a ta sie bawi sama i w dzien nie doi :ico_noniewiem: takze co dziecko to inne zachowania :ico_oczko:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

04 sie 2010, 09:21

dorotaczekolada, na pewno dzieci są różne. Choćby ja i moja siostra to woda i ogień.

Są wreszcie wszystkie wyniki badań synka. Mały ma salmonelle :ico_placzek:
nie wiem skąd mu się to wzięło :ico_placzek: czy ja czegoś nie dopilnowałam :ico_placzek:
ehh do tego się dołączyła 3 dniówka...

biedaczek się namęczył.
Musimy powtórzyć badania żeby sprawdzić czy już nie ma bakterii...

lekarz nie podał mi żadnych lekarstw co mnie martwi...stwierdziła że już pewnie po chorobie.
A jak nawróci? ciężki stan może nawet doprowadzić do posocznicy :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

martwie się o synka. Pocieszające jest to że objawy ustąpiły ale bym była spokojniejsza gdyby dostał jakieś leki.

[ Dodano: 2010-08-04, 09:21 ]
ps. synek zaczyna coraz częściej siadać.

utrzymuje się w tej pozycji kilka min.

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 sie 2010, 09:28

anusiek, moze faktycznie leki juz nie potrzebne i tylko by go jeszcze oslabily :ico_noniewiem: co za pech ze to sie tak zbieglo :ico_olaboga: a salmoneele to albo w jedzeniu albo np jak cos brudnego do buzki wlozyl chyba tak?
trzymam kciuki zeby juz szybciutko doszedl do siebie i wiecej klopotow nie bylo :ico_sorki: &&&&

[ Dodano: 2010-08-04, 09:30 ]
Leka juz calkiem sama spokojnie siedzi i z siedzenia przechodzi do pelzania i polraczkowania. zadko sie juz przewraca z siedzenia,potrafi sie podeprzec i odzyskac rownowage :ico_brawa_01:

anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

04 sie 2010, 09:54

Mały ma salmonelle :ico_placzek:
jejku a od czego to :ico_olaboga:
utrzymuje się w tej pozycji kilka min.
super

moja juz czuje kiedy jka wychodze i zaczyna strasznie marudzic, a od mojej mamy sie wyrywa do mnie :ico_placzek: dobrze ze tylko 5 godz pracuje :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 sie 2010, 10:07

anusiek, :ico_szoking: :ico_szoking: nic dziwnego ze się maluszek tak męczył - dwie choroby na raz :ico_placzek: Możliwe że lekarz ma rację i antybiotyk nie jest już potrzebny a tylko by zaszkodził. Ważne teraz są kolejne wyniki by sprawdzić czy sa jeszcze bakterie.

dorotaczekolada, oby Lenka szybko wyzdrowiała. A co do porównań między dziećmi, to ogólnie chłopcy się inaczej rozwijają niż dziewczynki. No i brawa za coraz lepszą koordynację ruchową :ico_brawa_01:

anetka607, no domyślam się że musi być wam ciężko. Ale może z czasem Klara się przyzwyczai, że mama na krótki czas wychodzi, ale później zawsze wraca :-)

anetka607

04 sie 2010, 10:25

troche sie stresuje bo moja mama wraca do pracy i od piatku tesciowa ma ja pilnowac, a ona bierze ja do siebie a tesc ma to w d... i pali papierosy przy malutkiej :ico_zly: , zadzwonie do chrzestnej malej moze przez sierpien ona ja popilnuje bo caly wrzesien maz ma urlop a pozniej sie pomysli :ico_olaboga:

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 sie 2010, 10:44

anetka607, szkoda ze daleko mieszkasz bo bym ci pomogla :ico_oczko: lubie dzieci :-D

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

04 sie 2010, 10:58

i Lena jest kompletnie innym dzieckiem niz Mateusz byl
- to samo u nas,tylko to,ze pogodni sa to jedyna cecha wspolna :ico_oczko:
Mały ma salmonelle
- przeciez on poje tylko Twje mleko?! Napewno dobrze sprawdzili????
A jak nawróci?
- nie martw sie,najgorsze za wami i dobrze,ze sam zwalczyl :ico_sorki:
ps. synek zaczyna coraz częściej siadać.
- brawa :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
potrafi sie podeprzec i odzyskac rownowage
- super :ico_brawa_01:

Moja Zuzka znowu w tyle bedzie przez ta raczke,3 tygodnie w pancerzu oslabily ja na tyle,ze dopiero wczoraj w miare sztywno glowe trzymala,bo zaraz po zdjeciu to jak noworodkowi glowa leciala i musielismy podtrzymywac,a gdzie tu do siadania :ico_placzek:
moja juz czuje kiedy jka wychodze
- jejku,wspolczuje :ico_olaboga:

anetka607

04 sie 2010, 12:08

a gdzie tu do siadania :ico_placzek:
nie przejmuj sie szybko nadrobi bo sprawna jest, moja dalej sierota jak upadnie na brzuch to niekiedy nie umie sie obkrecic, len i sieroctwo totalne :ico_olaboga: za to w chodziku smiga, ale wkladam ja na max 20 min dziennie a juz zalapala, wczoraj jak wparowala do zabawek syna to jeden gwizd szedl, mial co robic pozniej :ico_olaboga: dobrze ze klocki lego zabralam bo by byl i syf i jeszcze by cos polknela, wczoraj dorwala gdzies paragon i kawalek zjadla i smakowal jej :ico_puknij: dzisiaj jak wlewalam plyn do plukania to buzie otwierala :ico_olaboga:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”