Moja córka ma niespełna 3 lata i potrafi już sobie sama załaczyć komputer, zmienic płyte, przełączyc strony w internecie, posługuje się bez problemu myszką, klawiatura jeszcze nie bo nie zna liter
ale to juz tylko kwestia czasu. bez problemu obsługuje tez telefony potrafi nagrac film, wysłac go mms-em, cos naklika i wysyła smsy, i potrafi tez bez problemu zadzwonic niekoniecznie do osoby do ktorej chce chyba ze jest w podpisie rowniez zdjecie to inna sprawa... ja oczywiscie nie pozwalam jej samodzielnie "bawic" sie komputerem czy telefonem ze o TV i DVD nie wspomne bo to juz tez ma opanowane ale nie sposób walczyc z dzieciecą ciekawością. o ile ja chowam przed nią telefony w miejsca gdzie niemoze ich dorwac czy myszke z komputera albo wyłączam tv na listwie to moj mąż zawsze coś zostawi niechcacy w zasiegu jej rak i jak tylko sie odwróce lub robie cos w innym pokoju to juz Karolcia wykorzystuje sytuacje
ja uwazam ze ona zaczęła sie tym interesowac troche za wczesnie ale juz nic z tym nie zrobie.. teraz tylko nadzór i próby szukania ciekawszych zajeć na jej poziomie wiekowym.