no na pewno ..tak samo potratuje Chyba nie wiesz co mówisz?! Przeczysz sama sobie w ten sposób ... skoro sa zasady to one są i bez dawania łapówki. I tak walśnie w Polsce się robi interesyCo do robienia krzywdy innym kobietom które nie płacą to ja uważam,ze jeżeli położna ma pewne zasady to tak samo potraktuję ta która nie płaci jak i tą która jej zapłaciła.
to niekoniecznie jest łapówka. Moja kuzynka i koleżanka płaciły położnej, ale na takiej zasadzie, że normalnie zawierały umowę i ta położna zajmowała się tylko nimi. Przychodziła dodatkowo do pracy. Kosztowało je to 400 zł. Szpital zezwalał położnym na zawieranie takich umów i wszystko było legal. Ja nie płaciłam, a położne były super, a rodziłam w sobotę i załąpałam dwie zmiany. Niestety po 10 godzinach skończyło się cesarką.skoro sa zasady to one są i bez dawania łapówki.
tak właśnie myślę,że jeżeli ma pewne zasady to potraktuje tak samo,a jeśli nie ma ich to wiadomo,ze płacąca zostanie lepiej "obsłużona".To kwestia tego kto jakim jest człowiekiem.A ja łapówki nie dałam,bo sama położną wybrałam i wiedziałam,że będę musiała jej zapłacić.To był ój świadomy wybór Możesz twierdzić,że to niemoralne,ale ja tak nie uważam.Takie czasy mamy,że ludzie robią dużo gorsze rzeczy niż to co ja zrobiłam.Nie sądzę żebym komuś tym faktem uczyniła krzywdę,a miałam wewnętrzne poczucię,że się mną zajmie kobieta,która ma dobrą opinię i którą poznałam wcześniej.karmelka napisał/a:
Co do robienia krzywdy innym kobietom które nie płacą to ja uważam,ze jeżeli położna ma pewne zasady to tak samo potraktuję ta która nie płaci jak i tą która jej zapłaciła.
no na pewno ..tak samo potratuje Chyba nie wiesz co mówisz?! Przeczysz sama sobie w ten sposób ... skoro sa zasady to one są i bez dawania łapówki. I tak walśnie w Polsce się robi interesy
Wstyd mi za takie zachowanie i czuję okropny niesmak dla każdego kto tak robi, to jest niemoralne
Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość