Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 wrz 2010, 12:02

Witajcie :-) Ojej jeden dzień mnie nie było i tyle napisałyście :ico_szoking:
Mam teraz tylko chwilkę, bo Justynka zasnęła, a sypia tak ok 30 minut.

anusiek, super, ze Piotruś zdrowszy :ico_brawa_01: Trzymam kciuki za rozmowę w sprawie pracy. No i wielkie brawa dla Piotrusia za postępy :ico_brawa_01:
anetka607, To Klara nieźle Ci rozrabia. U mnie wszystkie kwiaty wysoko, ale ostatnio Justynka wyciąga rączki do paprotki ;-) A co do sierści kota, to jest tak jak napisała Inia, wystarczy krótka wizyta Justynki u dziadków, a ja mam "przekichane" ;-)
leona, wszystkiego najlepszego dla Marcelka. A z tymi cenami to rzeczywiście jak dla nas kosmos :ico_olaboga: No i barwa za fajną nockę :-D
inia1985, z tym jedzeniem, to u nas też różnie. Daję Niuni gdy jest głodna. Rzadko zdarza się że nie chce jeść. bardziej gdy coś jej nie posmakuje. Nie daję jej jedzenie na konkretne godziny, bo wówczas więcej jest zabawy, kręci się na krzesełku, próbuje wstawać itd. A jak jest głodna i jej smakuje, to je szybko i bez marudzenia.
Bardzo fajny fotelik, oby Wice dobrze słuzył :ico_sorki:
Pruedence, współczuję nocki. Trochę dzieci przeżywają zmiany, podobnie jak i my. No ale duży plus, że Adaś zaakceptował nową nainię :ico_brawa_01:
Helen, wielkie brawa za kolejne ząbki :ico_brawa_01: Oby teraz było już spokojniej :ico_sorki: Piękne fotki :ico_brawa_01:
graz1974, super wieści, że dzieciaczki są już zdrowsze. Dobrze, że antybiotyk tak szybko zadziałał.
Patrycja.le, super, ze synek zaczyna chodzić przy meblach :ico_brawa_01:

My wczoraj byliśmy z Justynką na urodzinach u jej chrzestnej Magdy. Na początku była onieśmielona, ale potem było bardzo fajnie. Magda dała jej do zabawy swoją wielką żabę. Ale Niunia miała frajdę, :ico_brawa_01:

Obrazek
Obrazek

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 wrz 2010, 12:52

Shiva, ale twoja corcia sliczna i jaka duza :ico_brawa_01: :ico_oczko:

my jednak wybralismy sie na miasto
bylismy w bibliotece odebrac ksiazke dla Marcelka-prezent od naszej przychodni :ico_oczko:
no i przy okazji pan pokazal nam gdzie jest dzial z ksiazkami dla dzieci :ico_oczko:

Marcel spi w przedpokoju bo jak zwykle zasnal przed samym domem

anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

07 wrz 2010, 12:55

Shiva, ale Justynka ma łobuzerskie spojrzenie :ico_brawa_01: i jaka duża :ico_szoking:

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 wrz 2010, 13:46

shiva- no rzeczywiście Justynka wygląda na dużo, na tych zdjęciach, fotki super :ico_brawa_01:

leona- a tak z ciekawości łatwo Ci było opanować Szwecki?

A dzisiaj jak Tosia wychodziła do przedszkola to Adaś się autentycznie za nią popłakał:) On ją tak uwielbia że szok.

Ja byłam w pracy przypomnieć ,że wracam a w takich korkach stałam że masakra bo koło mnie dalej remont.

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 wrz 2010, 13:56

dzien dobry :) Kiara tak marudzila na spacerze, ze zasnela i na razie swiszczy w wozku :ico_haha_01:
Shiva, alez Justynka duza sie wydaje na tych zdjeciach i to nie tylko na na dlugosc, w ogole robi wrazenie starszej, a jak sprytnie sobie siedzi, cudo :ico_brawa_01: ciezko uwierzyc, ze Kiara tylko nie caly miesiac mlodsza :ico_szoking:
On ją tak uwielbia że szok.
ale fajnie :-)
bylismy w bibliotece odebrac ksiazke dla Marcelka-prezent od naszej przychodni
szkoda, ze nasza przychodnia prezentow nie rozdaje :ico_oczko:

[ Dodano: 2010-09-07, 14:06 ]
Gratuluję szwagrowi :ico_brawa_01: też mi się marzy drugi chłopiec
szwagier i maz zadowoleni, ze nazwisko przetrwa :ico_haha_01: a moj maz zaczal wczoraj wspominac, ze jak Kiara bedzie miala jakies 3 latka... ale ja na razie zadnych planow nie snuje, zobaczymy, jak zycie bedzie nam sie ukladac...
bedzie jeszcze dlugi czas sluzyl i na sanki tez sie nadaje
ciekawe czy tegoroczna zima bedzie podobna do poprzedniej... jesli tak, to na pewno trzeba bedzie kupic sanki :ico_noniewiem:

Jutro rano mamy szczepienie a w czwartek pobranie krwi. Znowu będzie płacz...ale może tym razem się uda...
biedaczek, pokluja go... a to badanie krwi nadal w zwiazku z salmonella? I trzymam kciuki za prace :ico_sorki:

oj, zapomnialabym - moj lobuz konczy dzisiaj 8 miesiecy :ico_tort:

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 wrz 2010, 14:08

a tak z ciekawości łatwo Ci było opanować Szwecki?
ja wiem czy latwo :ico_noniewiem:no nie bylo tak zle :-) co innego jest uczyc sie jezyka z ktorym ma sie kontakt w szkole(wszystkie inne przedmioty) czy w sklepie :ico_oczko:
a co innego np nauka angielskiego w PL, przynajmniej w moich szkolach, to porazka, do tej pory malo co umiem :ico_noniewiem:

Helen, wszystkiego dobrego dla Kiary :ico_brawa_01: :ico_tort:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 wrz 2010, 14:10

wszystkiego dobrego dla Kiary
dziekowac :ico_sorki: :-D

ja tez mysle, ze nauka jezyka "na miejscu" jest duzo bardziej wartosciowa i prostsza niz w swoim kraju, w szkole. Ja dopiero tutaj uswiadomilam sobie np. ze w szkole w PL nauczyciele nie zwracali specjalnie uwagi na wymowe, porazka :ico_sorki:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

07 wrz 2010, 15:58

Shiva, ale twoja corcia sliczna i jaka duza
potwierdzam, śliczna dziewczynka.
dzisiaj jak Tosia wychodziła do przedszkola to Adaś się autentycznie za nią popłakał:) On ją tak uwielbia że szok.
super że mały tak Ją uwielbia. Oby i u naszych dzieci tak kiedyś było.
A korki...bleee nienawidzę. Niestety w Warszawie dzień bez korka to cud.
biedaczek, pokluja go... a to badanie krwi nadal w zwiazku z salmonella
nie koniecznie. Przy ostatnim pobraniu zapomnieli zbadać poziomu wit D3. :ico_zly: zrobili tylko morfologię no i muszę małego znowu kłóć - dziady! brak mi słów.
oj, zapomnialabym - moj lobuz konczy dzisiaj 8 miesiecy
zdrowo rośnij maluszku :-)
a co innego np nauka angielskiego w PL, przynajmniej w moich szkolach, to porazka, do tej pory malo co umiem
hihi ja CIę zauczę. Z zawodu jestem nauczycielką angielskiego :ico_oczko:
uswiadomilam sobie np. ze w szkole w PL nauczyciele nie zwracali specjalnie uwagi na wymowe, porazka
jak wrócę do zawodu to będę wiedziała na co zwracać uwagę :ico_oczko: :-)

humorek mi się poprawił. Piotruś nieźle daje mi w kość ale już widzę drugą jedynkę, także mam nadzieję że długo to nie potrwa.

Udało mi się nawet zrobić zapiekankę makaronową.

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 wrz 2010, 16:06

jak wrócę do zawodu to będę wiedziała na co zwracać uwagę
:-D :ico_oczko: byc moze w innych szkolach jest inaczej, ale moi nauczyciele fonetyka sie nie przejmowali... uwage na to zwrocilam dopiero przebywajac za granica
humorek mi się poprawił
brawo, oby tak dalej :ico_haha_02:

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 wrz 2010, 21:19

dopiero was doczytalam...ale nie spamietalam co komu odpisac :ico_wstydzioch:
ktos pytal z kim dzieci moje zostaja. Mati jest u cioci na razie..a Lenka zostaje z tatusiem :ico_oczko: 2 godzinki zajmuje sie nia moja matka bo maz mi zawozi i odwozi towar :-)
moja kluska tez lubi jesc...i jesc... :ico_haha_01:
stala sie juz calkiem mobilna.ogolnie lubi spedzac czas "w parterze" :ico_oczko:
kupilam sobie filmy bollywood i dzis wlaczylam na dvd to jak tam spiewali i tanczyli to mala tak sie patrzyla az sie zasmiewala :-D
moja juz po 8mcu :ico_tort: :ico_oczko: ale ten czas leci :ico_szoking:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”