Witajcie

Mam same dobre wieści. Po pierwsze pogoda póki co cudna, słoneczko świeci (choć 14 st- tylko albo aż). Wizyty u lekarzy super. W poradni ryzyka pani zważyła niunię i zmierzyła - no i mamy 9400 i 82 cm

Rozwija się prawidłowo - kontrola w listopadzie. W poradni rehabilitacyjnej pani doktor pozwoliła się wykazać Justynce, postawiła ją przy kozetce i dała zabawkę, by zobaczyć jak sobie radzi z przemieszczaniem i staniem. Wszystko super i dzięki temu to była ostatnia wizyta w tej poradni

Poza tym pani powiedziała, ze ogólnie to Justynka jest lepiej rozwinięta niz przeciętne dziecko w jej wieku

Tylko zwróciła uwagę by nie pozwalać zbyt długo siedzieć Niuni na kuckach (gdy nogi tworzą literę w) źle wpływa to na stawy biodrowe i może powodować koślawienie stópek. Potem jeszcze do pana Tomka (naszego rehabilitanta) ale tam króciutko, bo powiedzieliśmy że to ostatnia wizyta, tylko popatrzył co mała umie i powiedział, że resztę sama wszystko dopracuje. Nie chciałam mu mówić, że ja od maja wcale z Justynką nie ćwiczę, bo nie ma takiej potrzeby
Poza tym kończymy dziś 9 miesięcy i w związku z tym stawiamy
Shiva, super zmiana w podpisie
dzięki
moje dziecie dzisiaj dopiero zaczelo sie troche przemieszczac, tj. pelzac troszke do tylu... a
od tego sie zwykle zaczyna
Czy Wasze maluchy tez sie nadal tak slizgaja po podlodze czy to mija?
Mimo że Justynka raczkuje już 2 miesiące, nadal ślizga sie na panelach, ale już mniej niż na początku
U nas dzisiaj brzydko, Adaś ma jeszcze trochę katarku ale już lepiej spał choć i tak nad ranem wylądował u nas w łóżku, zresztą Tosia też.

oby katarek minął
A niestety ostatnio marudzi dużo i w nocy często się budzi więc mam nadzieję że w końcu ząbek się pokaże i będzie chwila spokoju.
trzymamy kciuki za tego ząbka, by przestał przeszkadzać Kacperkowi.
Shiva, to oby kontrole wyszły pozytywnie. A Justynka śliczna w podpisie.
dziękujemy
moja wcale nie zwraca uwagi na Tv, co by sie nie dzialo
ja jej włączam w komputerze
Asia dziś znów ma gorączkę 39. Dałam jej już syropek i poszła spać
ojej, szybkiego powrotu do zdrowia dla Asi