Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 wrz 2010, 22:00

Helen,dorotaczekolada, Wszystkiego najlepszego dla Waszych dzieciaczków :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :-)

Dziękujemy bardzo z Justynką za miłe słowa i komplementy :ico_wstydzioch: A jak jest moja córcia duża dowiem się jutro, bo czeka mnie maraton lekarski ;-) Na jutro mam zaplanowane 3 wizyty u lekarzy: poradnia ryzyka okołoporodowego, poradnia rehabilitacyjna i spotkanie z rehabilitantem. Wszystko to kontrole, więc idziemy totalnie na luzie :-D
Ehh dziś znowu gorszy wieczór, Justynka nie chciała zasnąć, ryczała prawie pół godziny :ico_placzek: a było już tak fajnie :ico_noniewiem:
kupilam sobie filmy bollywood i dzis wlaczylam na dvd to jak tam spiewali i tanczyli to mala tak sie patrzyla az sie zasmiewala :-D
ale fajnie :-) Ja włączam Niuni Teletubisie :-) Strasznie je lubi ma oczy wielkie jak spodki :ico_brawa_01:
Przy ostatnim pobraniu zapomnieli zbadać poziomu wit D3. :ico_zly: zrobili tylko morfologię no i muszę małego znowu kłóć - dziady! brak mi słów.
oh aż złość bierze przy takim zaniedbaniu. Oby Piotruś lekko zniósł kolejne kłucie :ico_sorki:
,
szwagier i maz zadowoleni, ze nazwisko przetrwa :ico_haha_01: a moj maz zaczal wczoraj wspominac, ze jak Kiara bedzie miala jakies 3 latka... ale ja na razie zadnych planow nie snuje, zobaczymy, jak zycie bedzie nam sie ukladac...
gratulacje dla szwagra. A co do planów, to my też tak myślimy za dwa lata, gdy mąż skończy swoje studia :ico_sorki:
A dzisiaj jak Tosia wychodziła do przedszkola to Adaś się autentycznie za nią popłakał:) On ją tak uwielbia że szok.
super :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 wrz 2010, 22:58

Shiva, super zmiana w podpisie :ico_brawa_01: a ja nadal jestem zachwycona sposobem siedzenia Justynki, bo widac, ze spryciula

moje dziecie dzisiaj dopiero zaczelo sie troche przemieszczac, tj. pelzac troszke do tylu... ale czasem z rozmachu uderzy twarza w podloge :ico_olaboga: maz juz zasugerowal, zebym jej cos na glowe zakladala, chyba ten kask :ico_haha_01:

Czy Wasze maluchy tez sie nadal tak slizgaja po podlodze czy to mija?

Wiem, ze juz przesadzam z tymi spiworkami do wozka :ico_wstydzioch: ale mam jeszcze ostatnie pytanie: czy w Waszych spiworkach mozna odpiac "dno", zeby mogly wystawac zabrudzone buciki? (to oczywiscie w przypadku juz biegajacych maluchow) Bo tak sie zastanawiam, czy to takie konieczne :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 wrz 2010, 08:11

Helen - w moim śpiworku jest taka możliwość ale rzadko z tego korzystałam, tym niemniej się przydaje jak jest przysłowiowa plucha na polu czyli ni to deszcz ni to śnieg.

dorotaczekolada- za 8 miesiąc :ico_tort:

U nas dzisiaj brzydko, Adaś ma jeszcze trochę katarku ale już lepiej spał choć i tak nad ranem wylądował u nas w łóżku, zresztą Tosia też. :-D

Awatar użytkownika
Patrycja.le
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 wrz 2010, 09:27

Hello,
Poczytałam ale mało co pamiętam co miałam komu odpisać :(
U nas w porządku, jakoś brniemy do przodu. Kacper to codziennie mnie zadziwia tym jakie postępy zrobi. I patrzeć na niego mogę godzinami jak się ładnie bawi bo jak marudzi to i mnie coś trafia :)
A niestety ostatnio marudzi dużo i w nocy często się budzi więc mam nadzieję że w końcu ząbek się pokaże i będzie chwila spokoju.
Shiva, to oby kontrole wyszły pozytywnie. A Justynka śliczna w podpisie.
Helen, spokojnie , takie są początki przemieszczania się dzieciaków. jeszcze trochę to się zorientuje co trzeba zrobić i jak żeby ruszyć :)
dorotaczekolada, a Ty masz swój interes? No i :ico_brawa_01: za 8 m-c.
Pruedence, oby ten katarek już sobie poszedł. A spanie w takim komplecie to pewnie nie za wygodne, co? My śpimy we 3 i czasem połamana wstaję.
Pozdrówki

anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

08 wrz 2010, 10:01

dorotaczekolada napisał/a:
kupilam sobie filmy bollywood i dzis wlaczylam na dvd to jak tam spiewali i tanczyli to mala tak sie patrzyla az sie zasmiewala :-D
ale fajnie :-) Ja włączam Niuni Teletubisie :-) Strasznie je lubi ma oczy wielkie jak spodki :ico_brawa_01:
moja wcale nie zwraca uwagi na Tv, co by sie nie dzialo
niestety urok braku dywanow
ale mam jeszcze ostatnie pytanie: czy w Waszych spiworkach mozna odpiac "dno", zeby mogly wystawac zabrudzone buciki? (to oczywiscie w przypadku juz biegajacych maluchow) Bo tak sie zastanawiam, czy to takie konieczne :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
graz1974
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

08 wrz 2010, 10:39

oj, zapomnialabym - moj lobuz konczy dzisiaj 8 miesiecy :ico_tort:
moja juz po 8mcu ale ten czas leci

Sto lat

:ico_placzek: a ja za szybko sięucieszyłam, Asia dziś znów ma gorączkę 39. Dałam jej już syropek i poszła spać

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 wrz 2010, 11:14

Witajcie :-) Mam same dobre wieści. Po pierwsze pogoda póki co cudna, słoneczko świeci (choć 14 st- tylko albo aż). Wizyty u lekarzy super. W poradni ryzyka pani zważyła niunię i zmierzyła - no i mamy 9400 i 82 cm :-D Rozwija się prawidłowo - kontrola w listopadzie. W poradni rehabilitacyjnej pani doktor pozwoliła się wykazać Justynce, postawiła ją przy kozetce i dała zabawkę, by zobaczyć jak sobie radzi z przemieszczaniem i staniem. Wszystko super i dzięki temu to była ostatnia wizyta w tej poradni :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Poza tym pani powiedziała, ze ogólnie to Justynka jest lepiej rozwinięta niz przeciętne dziecko w jej wieku :ico_wstydzioch: Tylko zwróciła uwagę by nie pozwalać zbyt długo siedzieć Niuni na kuckach (gdy nogi tworzą literę w) źle wpływa to na stawy biodrowe i może powodować koślawienie stópek. Potem jeszcze do pana Tomka (naszego rehabilitanta) ale tam króciutko, bo powiedzieliśmy że to ostatnia wizyta, tylko popatrzył co mała umie i powiedział, że resztę sama wszystko dopracuje. Nie chciałam mu mówić, że ja od maja wcale z Justynką nie ćwiczę, bo nie ma takiej potrzeby :ico_oczko:

Poza tym kończymy dziś 9 miesięcy i w związku z tym stawiamy :ico_tort: :ico_tort: :-D
Shiva, super zmiana w podpisie
dzięki :-D
moje dziecie dzisiaj dopiero zaczelo sie troche przemieszczac, tj. pelzac troszke do tylu... a
od tego sie zwykle zaczyna :ico_brawa_01:
Mimo że Justynka raczkuje już 2 miesiące, nadal ślizga sie na panelach, ale już mniej niż na początku :ico_sorki:
U nas dzisiaj brzydko, Adaś ma jeszcze trochę katarku ale już lepiej spał choć i tak nad ranem wylądował u nas w łóżku, zresztą Tosia też. :-D
oby katarek minął :ico_sorki:
A niestety ostatnio marudzi dużo i w nocy często się budzi więc mam nadzieję że w końcu ząbek się pokaże i będzie chwila spokoju.
trzymamy kciuki za tego ząbka, by przestał przeszkadzać Kacperkowi.
Shiva, to oby kontrole wyszły pozytywnie. A Justynka śliczna w podpisie.
dziękujemy :-)
moja wcale nie zwraca uwagi na Tv, co by sie nie dzialo
ja jej włączam w komputerze :-D
Asia dziś znów ma gorączkę 39. Dałam jej już syropek i poszła spać
ojej, szybkiego powrotu do zdrowia dla Asi :ico_sorki:

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 wrz 2010, 11:21

hejka

Shiva, to same dobre wiesci :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Justynka wazy tyle co Marcel :ico_brawa_01: no ale sporo dluzsza jest, bedzie laska :ico_brawa_01: :ico_oczko:

no i wszystkiego najlepszego na 9 miesiecy :ico_brawa_01: :ico_tort:

Helen niedlugo corcia bedzie smigac po calym mieszkaniu :ico_oczko:

Marcel jakos strasznie sie nie slizga ale przerazaja mnie jego wypadki :ico_chory:
bo co chwile chce wstawac przy czyms a jeszcze niezbyt mu to wychodzi :ico_olaboga:
chociaz wczoraj udalo mu sie wstac w lozeczku :ico_brawa_01: no ale po chwili zaczal plakac bo nie wiedzial co dalej :ico_noniewiem:
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2010, 16:57 przez leona, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 wrz 2010, 12:02

Witam serdecznie.Ale tu naklikałyście :ico_szoking:
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Dla wszystkich waszych pociech za skończone 8 miesięcy i za 9 miesięcy Justynki :-D
Ja włączam Niuni Teletubisie :-)
Ja tez na wieczór włączam odcinek teletubisiów.Mała je uwielbia,śmieje się do nich. :ico_brawa_01:
Moja Natalka odkad zmniejszamy jej czas w uprzęży zaczęła raczkować :ico_brawa_01: Dziś już czwarty dzień.Musiałam caly pokój pozabezpieczać ale i tak jak mała wejdzie na panele to zdarza jej się poślizg i małe bach na podłogę.Na dywanie ładnie raczkuje,ale na panelach się rozleniwia i woli właśnie sie przyciągać do przodu na łapkach,no chyba ze cos ciekawego zauważy to leci na kolankach jak szalona.Mój kot już teraz ma zupełnie przekichane,ucieka przed nią co chwila. :ico_haha_02:
Witajcie :-) Mam same dobre wieści
No to super informacje. :ico_brawa_01:
bo co chwile chce wstawac przy czyms a jeszcze niezbyt mu to wychodzi :ico_olaboga:
Moja zaczyna te swoje próby podnoszenia,ale nogi jej sie uginaja i chwieja więc co chwile zalicza jakis upadek,ale że jak na razie robi to tylko pod moją kontrolą to nie ma dużych szkód i dużo płaczu.gorzej jest przy poślizgach lub potknięciach przy raczkowaniu. :ico_chory:
chociaz wczoraj udalo mu sie wstac w lozeczku :ico_brawa_01: no ale po chwili zaczal plakac bo nie wiedzial co dalej :ico_noniewiem:
Brawa dla Marcelka,super sobie radzi :ico_brawa_01:

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 wrz 2010, 12:08

Moja Natalka odkad zmniejszamy jej czas w uprzęży zaczęła raczkować
super, zdolna dziewczynka :ico_brawa_01: :-D
ale nogi jej sie uginaja i chwieja więc co chwile zalicza jakis upadek,a
no wlasnie u Marcela podobnie a przeciez nie bede za nim non stop chodzic :ico_olaboga:

to pozwalacie maluchom ogladac tv??
ja caly czas "ganiam" malego zeby nie patrzyl w telewizor chociaz i tak gdzies tam ukradkiem patrzy :ico_noniewiem:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”