Z tego co wiem opł stałą ustala chyba gmina-to jest opł za godziny jak dziecko jest powyzej 6 godzin,stawkę żywieniową dyrektor przedszkola.U nas angielski czy taniec prowadzą osoby spoza przedszkola wiec to ich stawki .
no u mnie jest tak samo, przedszkole jest czynne od 6.30(jeśli ktoś potrzebuje, nawet o 6 godz. można przyprowadzić dziecko) do 17 tej i nikt nie rozlicza ile godzin dziecko było. Moje są najczęściej 8 godzin. Również zależne od dohjazdu, bo mimo że miasto nie jest wielkie, za to korki ma przeogromne!Tyle tylko że zaprowadzam i odbieram dziecko wg uznania a nauczyciele muszą być wtedy w pracy by zapewnić opiekę mojemu dziecku i innym.I to za to się płaci wg mnie.Nie wymagam żeby mnie rozliczano co do godziny bo czasem z dojazdem jest różnie.Być może gdybym się upomniała to by zwrócili ale nie wiem czy tego chcę
Czyli płacisz ok 90 zł/m-c. (płatne 2 godz. dziennie), tzn.płacisz za ok 40 godz/m-c. To jest różnica ok 40 zł/m-c z przedszkolem gdzie chodzi córeczka aniulek,a u mal za to b. duzo 150 złmal napisał/a:
Cytat:
Byłam w pkolu na zebraniu i Pani dyr mowila ze opłaty stałe zostały zlikwidowane
ale chyba tylko dla dzieci które chodzą na 4-5 godz dziennie
nie ogolnie. Maja chodzi na 7 godz i place tylko za 2 godz spoza tych miedzy 8 a 13.
u mnie tak właśnie jest. Na zebraniu z dyrektorką była właśnie poruszona ta kwestia. Bo ktoś się skarżył że za dużo. A jak przyszło co do czego to nikt nie mówił by obniżyć stawkę tylko by została na tym samym poziomie. Jak w zeszłym roku - 30zł/miesiąc. Było czytane sprawozdanie na temat wydanych pieniędzy dużo zapomniałam ale z tego co pamiętam pieniądze poszły na:Co innego mnie zainteresowało: komitet rodzicielski płatny co miesiąc w niektórych przedszkolach
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość