wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 paź 2010, 18:30

kaczorek napisze ci swoje wyniki moze cos sie na tym znasz bo ja nic

wezel chlonny o zachowanej arrcihtektonice z cechami hyperplazji odczynowej grudek chlonnych ( CD20++,bcl-2-, Ki 67 +++) oraz strefy parakortylkalnej,w ktorej obecne sa odczynowe male komorki CD+. Tkanka okolowezlowa objeta naciekiem zapalnym. Obraz odpowiada lymphadenitis reactiva.
konieczna dalsza korelacja z obrazem klinicznym

lidziasc
Wodzu
Wodzu

22 paź 2010, 20:40

Kaczorek ale bosko :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

W tesco sa huggisy po 56zl rozmiar 3 to 128 szt :)

moje jesienne dziewczynki

Obrazek

Awatar użytkownika
Frydza
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 paź 2010, 21:30

HEJ HEJ niestety nie moge byc z WAmi na biezco bo laptop nam sie popsul :( pisze teraz z tel,napewno wroce jak juz naprawimy komputer!
BARTI wazy 8700 ciuszki nosi na 74i80

GOZDZIK kochana moj maly tez zle sypia i pobudki o 6 albo i wczesniej widzocznie Bartusie tak maja!!

POZDRAWIAM WAS SERDECZNIE

kaczorek
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

22 paź 2010, 22:37

wisnia3006, kochana bardzo chciała bym Ci pomóc ale to Kratka jest lekarzem z tego co pamiętam :-) jak miała byś jakieś pytania co do zębów to zapraszam :-) co do banana z jabłuszka to robię go w termomixe mojej mamy bo mi pożyczyła :-) a tam to wrzucam jabłko w kawałkach i banana 3 łyżki wody troche cukru wszystko miksuje i podgrzewam do 90 C troche sie przestudza noi obiadek gotowy :-) cudowna maszyna. Jasko lot zniósł bardzo dobrze jak startowaliśmy to zasypiał przy cycu potem w trakcie lotu troche urzędował a jak lodowaliśmy to był tylko taki lekko zaniepokojony ale jak już wylądowaliśmy wszystko wracało do normy, myślałam że będzie duzo gorzej ale naprawde było super z takimi małymi dzieciakami to tylko samolotem latać :-)

lidziasc
Wodzu
Wodzu

22 paź 2010, 23:19

kaczorek, rosnie wam maly podroznik :)
a wy czesto w takie fajne wycieczki jezdzicie??

NICOLA_1985

22 paź 2010, 23:50

hej
u mnie z czasem cieżko wpadam przewaznie tylko na czytanko, wybaczcie :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
Krystianek ma znowu odwołanie od szczepionek bo bilirubina mu sie trzyma jeszcze.. na poczatku października była 3,14.. :ico_noniewiem: w listopadzie mamy robic nastepne badania krwi ale ja nie chce czekac i jade na prywatna konsultacje w przyszłym tygodniu... może ktoras z was wie czy taki pozniom bilirubiny jest grozny dla dziecka??? teraz pewnie ma mniej ale nie wiem ile bo badania dopiero będa robione... :ico_noniewiem:
po za tym młody przeziębiony.. ale na szczescie mu po mału przechodzi :ico_sorki:
Karolka po weekendzie u babci szaleje.... i staram sie ja przestawic na tryb " w domu" to juz 5 dzien tak z nią walczę ale juz dzisiaj zasnęła w ciagu 20 minut wiec nie było tak źle... :ico_sorki: no ale zasypiała zupełnie sama a teraz musze z nią byc do puki nie zasnie.. jakbym wiedziała ze tak ta jedna noc u babci zepsuje moja kilkumiesieczna prace to bym nie pozwoliła jej zostac.. :ico_noniewiem:
dzieciaczki Wasze śliczne, fotki super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
no i :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla wszystkich swietujących dzieciaczków

mój Krystianek waży 6650 i nosi ciuszki na 74 ale nie wiem ile ma wzrostu jak go zmierze to napisze..
zbieram sie cały czas do zrobienia nowych fotek i jakos nie bardzo mam czas nawet naładowac baterie od cyfrówki :ico_noniewiem:
nadal jesteśmy na cycu i tylko raz na jakis czas daje krystiankowi (około 2 - 3 razy w tygodniu) jakiś deserek słoiczkowy.

wisnia super ze są szanse ze bedzie wszystko ok, trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :-) bedzie dobrze

[ Dodano: 2010-10-22, 23:52 ]
a co do szczepinek to ja bede szczepic Krystianka tymi 5w1 tak jak Karolinke i nic po za tym zadnych dodatkowych a najchetniej to nie szczepiłabym wcale ale w zasadzie to troche boje sie ze jak nie zaszczepie to może byc gorzej i w razie choroby plułabym sobie w brode :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2010-10-23, 10:34 ]
hej
stawiam :ico_tort: z okazji moich imienin :-)

Awatar użytkownika
kratka
Trzy tysiące lat minęło...

23 paź 2010, 10:46

nadal jesteśmy na cycu i tylko raz na jakis czas daje krystiankowi (około 2 - 3 razy w tygodniu) jakiś deserek słoiczkowy.
Zosia miala 5mcy i tydzien jak zaczelam jej dawac cos
troche cukru
ja bym cukru nie dawala, owoce sa slodkie

wisnia3006, jak dla mnie to odczyn zapalny ale oczywiscie skonsultuj to

lidziasc
Wodzu
Wodzu

23 paź 2010, 18:51

HEJKA
NO MOWIA ZEBY NIE DAWAC A JAK JUZ SLODZIC TO GLUKOZA.

ALEZ MAM DZIS LENIA :ico_noniewiem: :ico_olaboga:

bylismy na kulkach dzis potem na cmentarzu posprzatanie i dzien zlecial

Matynka na koniku hihi

Obrazek

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

24 paź 2010, 11:53

lidziasc, śliczne te twoje jesiennie dziewczynki :ico_brawa_01: Martysia na koniku też się cudownie prezentuje. Może bedzie jeździc konno ;-)

U nas choróbsko jakieś się przypałętąło do małego. :ico_noniewiem: Katarek go męczy, ścieka mu do gardełka, kaszle przez to i czasem jak mocno mu się nazbiera to wymiotuje. :ico_olaboga: Teraz śpi kochany mój zmęczony tym kkatarem.

Co do cukru, to ja w ogóle nie używam. :ico_nienie: Nie mam zamiaru słodzic maluchowi w tak młodym wieku :ico_nienie: :ico_nienie: :ico_nienie:
Zgadzam się z tym, że owoce są same w sobie słodkie i nie potrzeba ich jeszcze podsładzac.

Lecę ściągnąc pranie małego, póki wiatr na dworze, to może szybciej przeschnie.
Potem czas na WIĘKSZĄ pralkę ciuchów rodziców :ico_haha_01:

Nicola, Frydza wpadajcie jak tylko możecie! Czekamy na foteczki dzieciaczków.

Ja ostatnio zrobiłam porządek u Tobika w szafie i 2 wielkie kartony ciuszków odłożyłam! :ico_olaboga: Sama nie wiem gdzie to się wszystko tam mieściło. Pochowałam za małe body, pajace itp. :ico_olaboga: Już 3 kartony od urodzenia malego nam sie nazbierały. :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 paź 2010, 19:29

Witajcie
lidziasc, super foteczki
Martynka na tym koniku wygląda jakby miała z 8 miesiecy :-D
kaczorek napisał/a:
troche cukru
faktycznie nie ma co cukru na tym etapie podawać jeszcze dość sie naje słodyczy i innych wypychaczy
to samo soli
BARTI wazy 8700 ciuszki nosi na 74i80
:-) piekna waga
nie moge byc z WAmi na biezco bo laptop nam sie popsul
szkoda oby raz dwa udało sie naprawoć
a ostatnio zrobiłam porządek u Tobika w szafie i 2 wielkie kartony ciuszków odłożyłam!
wow
bartoszek cos dziś grymaśny :ico_noniewiem:

Wróć do „Przedszkolaczki”