zuzzka3
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania

05 lis 2010, 22:03

smoczek ciągnie, ale jak zaczyna płakac to go wypluwa.
No niestety daje go dopiero 2 dzień, także na efekty pewnie jeszcze muszę poczekac.

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 lis 2010, 22:08

zuzzka3, no raczej tak... no i staraj sie ja troche wyciszac i masowac...pomaga tez kapiel

zuzzka3
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania

05 lis 2010, 22:10

kąpana już też była dzisiaj, masuje cały czas, ale ona dalej płacze.
Ja już nie wiem jak jej pomóc i o co jej tak naprawdę chodzi...

[ Dodano: 2010-11-05, 21:12 ]
a czy może byc tak, że wieczorami ona ma te zwykłe kolki? Bo wczoraj w podobnych godzinach bez przerwy płakała. A w dzień swoją drogą, co może byc spowodowane mlekiem.
ja już zaczynam wymyślac co to by mogło byc...

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 lis 2010, 22:13

zuzzka3, no niestey kolki to zmora..i jedyne co mozna to je przeczekac:/

zuzzka3
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania

05 lis 2010, 22:15

no tak zobaczymy jak będzie jutro. Dzięki bardzo za szybkie odpowiedzi.

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 lis 2010, 22:19

zuzzka3, nie ma za co trzymam kciuki,daj zanc jak cos sie zmieni

Awatar użytkownika
madzens
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

Re: Nutramigen jak często można podawa i jakie dawki??

10 lis 2010, 13:46

Witam!!
Mam pytanie dotyczące karmienia Nutramigenem, pediatra podejrzewa u mojej córci nietolerancję mleka krowiego.
Zuzia będzie miała za 2 dni 3 tygodnie. Na początku dawałam jej Bebilon, strasznie płakała przy jedzeniu, prężyła się, nie chciała spac, ani za bardzo jeśc, przeszliśmy na Bebiko, niestety poprawy nie było żadnej, nawet chyba się pogorszyło, więc udaliśmy się do lekarza, gdzie zapisali nam Nutramigen.
I teraz moje pytanie czy można dawac to mleko na żądanie? Moja mała od samego początku przez brzuszek zjada bardzo małe porcje :( nieraz wypije 50-60, ale za godz płacze i chce znowu jeśc, pytanie czy mogę jej dawac? Czy przetrzymywac ją chociaż do tych 2 godzin? A jak zje 30 ml, to po pół godziny mogę jej dac znowu? Czy ktoś się orientuje jak to jest z tym mlekiem? Co zrobic, żeby chciała jeśc więcej? A co zrobic żeby chciała spac??
Proszę o pomocne odpowiedzi.
Ja mialam to samo z Jasiem. Myslalam ze po nutramigenie nie bedzie mial kolek ale mial gdzies jeszcze z 2 tygodnie a potem znikly :ico_sorki: Na poczatku tez wypijal malo chyba musialo nie smakowac bo jak bral butelke to sie wykrzywial. Ale tak jak mowie to z czasem wszystko sie unormuje :-) Powinnas robic przerwy w karmieniu zeby brzuszek odpoczal. 2 godz to minimum :ico_nienie: Jak nie wypije mleczka a bedzie glodna to upajaj ja czyms innym jak woda z glukoza albo herbatka bo tak wyregulujesz jej zoladeczek. A na kolki nie ma sposobu tak mi lekarz powiedzial dziecko musi to przejsc. Ale po tym mleku zobaczysz ze malej to minie :-)

ghanji
Noworodek Forumowy
Noworodek Forumowy

12 lis 2010, 02:14

Witam,
Odsprzedam Nutramige 2 - moja córcia zakończyła kurację a mi zostało 7 puszek. Cena 9zł./puszka.
Osoby zainteresowane zapraszam:usunięte przez obsługę forum

pozdrawiam

punkt 9 netykiety forum

Wszystko na forum !

Jeśli publikujesz wątek na Forum, to nie podpisuj, że chcesz odpowiedzi na e-mail, GG lub PW. Forum jest po to, abyśmy się wymieniali doświadczeniami i uczyli nawzajem od siebie. Proponując taką formę wymiany informacji zabijasz istotę Forum i narażasz się Moderatorom
Ostatnio zmieniony 12 lis 2010, 09:12 przez ghanji, łącznie zmieniany 1 raz.

cyn_inspiration
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

25 lis 2010, 20:11

Ja swoją córkę niestety też karmiłam i karmie nutramigenem. Dawałam jej zawsze jak przychodziła pora karmienia najpierw samo mleko, potem kleik dosypywalam tak na oko ale nie wychodziło gęstę jak beton. Jadła. Podobne miała objawy prężenia bole brzuszka, wysypka liszaje na ciele.
Ja swoją karmiłam normlanie jak karmi się zdrowe dziecko zwykłym mlekiem. Też wiadomo pierwsze miesiące po 60,90 120 itd ml. Twoje dziecko jeszcze jest malutkie więc to mleko to narazie postawa jedzenia. Potem się pomalu rozszerza dietę dziecka, ale ostrożnie po 1 produkcie żeby wiedzieć co uczula. Moja nadal go je, niestety próba wprowadzenia hypoalergicznego mleka krowiego skońćzyła się źle.

Wróć do „Kącik dla rodziców”