MISSbutterfly
Maniak forumowy
Maniak forumowy

28 paź 2010, 11:05

Macie rację - każda kochająca matka nie zostawiłaby małego dziecka w szpitalu samopas. Przecież właśnie wtedy dziecko potrzebuje wsparcia matki i zapewnienia mu choćby tej elementarnej formy bezpieczeństwa, jaką jest bliskość najbliższej osoby.
Dziecko pozostawione same w szpitalu - moim zdaniem - mogłoby przeżyć niemałą traumę, a przecież wystarczająco stresujące dla niego jest samo leczenie, które - nie czarujmy się - często jest bolesne i inwazyjne :ico_placzek:

Awatar użytkownika
aska1980
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

12 lis 2010, 23:30

Dziewczynki kochane jesteście dziękuję za zainteresowanie, na szczęście Majeczka jest już w domu. Ciocia Asia narobiła szumu, z tego telefonu zaufania oczywiście nie omieszkałam skorzystać (dla zainteresowanych (0 22) 635 93 92-darmowe porady prawne) i jacy wszyscy byli w szpitalu mili, już nikt nie miał żadnego "ale". Trzeba walczyć o swoje zwłaszcza jeśli chodzi o dobro dziecka. My kobiety to jesteśmy jak lwice jeśli chodzi o dzieci :ico_oczko:

MISSbutterfly
Maniak forumowy
Maniak forumowy

22 lis 2010, 17:35

Asiu,

Bardzo niedawno temu temat pozostawania matek w szpitalu przy chorych dzieciach był poruszany w dzień dobry TVN. Tak się składa, że często do południa jestem w domu i oglądam tą TV śniadaniową, bo po prostu nie ma nic innego ciekawego w TV :)
Pan, który się tam wypowiadał został zjechany przez prowadzącą Jolę i aż byłam jej wdzięczna za te słowa, które wypowiedziała.
Btw. matka ma prawo zostać na noc w szpitalu przy chorym dziecku, i szpital niekoniecznie musi pobierać za to opłaty. Bywa tak, że matki śpią na własnych materacach pod łóżkami swoich chorych dzieci, niemniej jednak najważniejsze, że są blisko nich :-)
Dobrze zrobiłaś, że zadzwoniłaś do federacji, bo takie darmowe porady prawne są cezcenne, tym bardziej w przypadku kiedy nie ma się dostatecznej wiedzy.

Awatar użytkownika
aska1980
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

22 lis 2010, 18:28

Też często oglądam dzień dobry tvn, tam poruszają często ważne i przydatne na co dzień sprawy.
Ale wiecie przeraża mnie fakt, że człowiek na wszystkim musi się znać, w dzisiejszych czasach nie można nikomu ufać.
A teraz obczaiłam jeszcze, że federacja ma swoje forum FederaForum, tam też można zadawać pytania prawnikowi.

MISSbutterfly
Maniak forumowy
Maniak forumowy

29 lis 2010, 22:24

ooo nawet nie wiedziałam, że mają forum - fajnie, na pewno je odwiedzę z czystej ciekawości, a i może dowiem się jakichś nowych informacji.

A co do Twojej wypowiedzi, to niestety, człowiek musi sie teraz znać na wszystkim i nie jest ważne, czy idziesz do księgowej, do skarbówki, do lekarza, kominiarza, grabarza, czy na zastrzyk do tyłka - wszędzie musisz znać swoje prawa, bo jak ktoś wyczuje, że druga strona jest całkowitym laikiem, to go po prostu może wykorzystać i oszukać na wiele sposobów :ico_zly:

pinka79
Noworodek Forumowy
Noworodek Forumowy

30 lis 2010, 15:10

Więcej powinno byc takich instytucji - bezpłatne porady to strzał w dziesiątkę. Taka federacja odwala kawał dobrej roboty.

Awatar użytkownika
kalwur
Noworodek Forumowy
Noworodek Forumowy

15 gru 2010, 04:31

Ja się po dziś dzień boję, bo wiercę się w nocy i coś mógłbym małemu zrobić. No ale to konkretnie moja przypadłość, bo np. jak coś się do mnie zbliża jak śpię, to zaraz na to "włażę". Dość niewygodna przypadłość - kiedy byłem pierwszy raz u mojej lepszej połówki w domu z okazji jakichś świąt, to pies teściowej bardzo mnie polubił - (kolejna właściwość, psy są mną zazwyczaj bardzo zaintrygowane) - przylazł do mnie w nocy, a że spałem na materacu, to się położył obok mnie. I domowników zbudził pisk i wycie, bo ja jak tylko poczułem, że coś się koło mnie położyło, to się na nim uwaliłem.

Z dzieckiem nigdy się nie odważę spać z tego powodu...

No i jeszcze jedno - przed chwilą maluch spędził z Tobą 9 miesięcy, daj mu chwilkę odsapnąć;)

MISSbutterfly
Maniak forumowy
Maniak forumowy

17 gru 2010, 08:42

hahaha mnie to się od razu jednoznacznie skojarzyło - jak ktoś się koło mnie położy, to właże na niego :-D Biedny pies, biedna lepsza połówka, ciesz się, że nie miałeś przyjemności spać w łóżku z innym facetem haha :-D

Awatar użytkownika
Temida
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

28 gru 2010, 19:17

Matka ma prawo być z dzieckiem w szpitalu i to nie podlega nawet dyskusji. Lekarz nie może odmówić.

MISSbutterfly
Maniak forumowy
Maniak forumowy

29 gru 2010, 13:40

Nie może odmówić to fakt. Ale co w sytuacji, kiedy dziecko np. musi iść do gabinetu zabiegowego? Czy rodzice mogą tam wejść z nim? Czy może to już przesada?

Wróć do „Kącik dla rodziców”