Awatar użytkownika
Alineczq
Trzy tysiące lat minęło...

28 gru 2010, 15:59

Anoiula to młodziutka wyskoczyłaś za mąż.
Widzisz jak bywa.. jedne wcześnie, a drugie to już stare krowy jak ja dopiero pierścionek dostają :-D

Awatar użytkownika
zubelek
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 gru 2010, 16:22

Alineczq, śliczny :ico_brawa_01:

aniula no ja wyszłam za mąż miałam 22 lata więc nie wiele później :ico_oczko: fajnie ten czas wspominam. :-D

Aga_86
Maniak forumowy
Maniak forumowy

28 gru 2010, 16:49

Alineczkq Śliczny - taki typowo zaręczynowy! A kiedy ślub w takim razie? Coś się szykuje czy na razie o tym nie myślicie? Ja z moim T. jesteśmy razem prawie 6 lat ( w lutym minie 6) zaręczeni od 4 lat ślub ciągle w planach ale ciągle kasy brak na taki ślub jak sobie wymarzyłam! Ale teraz na Św. Wielkiej nocy chcemy wziąć ślub cywilny i ochrzcić małą i zrobić wszystko za jedną imprezą nie jest to tak jak ja bym chciała i tak jak mi się marzy ale mój ojciec ciągle mi dogaduje że bez ślubu tyle czasu i teraz dziecko więc tak w sumie to po części dla niego weźmiemy cywilny a później jak kasa będzie kościelny!
Już dzwoniłam do nas do Urzędu Stanu Cywilnego i czego się dowiedziałąm że koniecznie musimy być osobiście miesiąc i 1 dzień przed datą ślubu aby papiery podpisać tak że czekają nas 2 wycieczki do PL w połowie marca i w Kwietniu na Święta! Trochę kasy pójdzie no ale trudno jak chce się wziąć ślub to trzeba bulić!

Aniula rzeczywiście młodziutko wyglądasz jak na 24 latka no i taka szczuplutka jesteś w ogóle nie widać jak byś 10kg przytyła! Hmmm.... to jaka ty musiałaś być chudziutka przed ciążą! :ico_szoking:

A mam dla Was dobre wieści mój T. naprawił GPS-a podłączył go do kompa zaktualizował ustawienia i znów działa :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: ufffff..... bo jeszcze teraz by brakowało abyśmy musieli nowego kupić! A poród w każdej chwili może się zacząć a do szpitala kawał drogi i trasa nie znana bo jeszcze tam nie byliśmy i bałam się że nie trafimy bez niego! Ale jedziemy jutro bo są dni otwarte i można wejść zobaczyć sale i zoriętować się gdzie co jest!

Buziaki i pozdrawiam

Awatar użytkownika
gaga22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 gru 2010, 18:55

Ale naklikałyście :ico_olaboga: doczytam Was wieczorem, bo teraz młody nie daje. Rano byłam w laboratorium, normalnie przeprawa przez zaspy, bo przed ósmą jeszcze nic nie było poodśnieżane. Chodniki w tragicznym stanie, także nawet spacer z Bartkiem sobie odpuściłam. Jutro rano jadę na budowę już ostatecznie poustalać z fachowcami, która ściana na jaki kolor i gdzie maja być dekory w łazienkach. No i jutro przywożą moi meble do kuchni, a montować będą po nowym roku.

[ Dodano: 2010-12-28, 17:56 ]
zmykam może wieczorkiem uda mi się zajrzeć, jak Młody pójdzie spać

buzok14
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 gru 2010, 19:35

Oj naprawde zrobiło się na naszym wątku przyjemnie :ico_brawa_01: . Ja się w dzień zdrzemnęłam, a teraz zeszłam na dół do WC i patrzę a tu cała suszarka upranych i rozwieszonych ubranek małego i cała miseczka jeszcze mokrych do rozwieszania :ico_brawa_01: . Oj szokuje mnie ten mój mężuś :ico_sorki: .
Alineczka śliczny pierścionek, kurcze ale fajny przed Tobą teraz czas, urodzisz dzidzie, i potem ślub, same przyjemności :ico_brawa_01:

Aga_86
Maniak forumowy
Maniak forumowy

28 gru 2010, 20:43

Dziś o 20 na TVN Style będzie fajny program o ciąży i porodzie- jeśli macie czas i ochotę to polecam bo zwiastun zapowiadał się bardzo ciekawie! Ja będę oglądać na pewno mino tego że w tym czasie Na Wspólnej leci ale co tam jeden odcinek mogę przegapić!

Pochwalę Wam się jaką wanienkę kupiłam dla córci mam nadzieje że będzie się dobrze sprawować jak czytałam recenzje to dziewczyny miały dobre zdanie na jej temat! Wcześniej chciałam kupić tą z Fisher Price Aquarium z hamaczkiem ale się rozmyśliłam bo doszłam do wniosku że jest jednak za mała!

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... K:MEWNX:IT

Powiedzcie mi moje kochane doświadczone mamuśki co jest lepsze do obcinania dzidzi paznokietków czy nożyczki czy cążki? Bo się zastanawiam i nie wiem co jest lepsze!

A i co sądzicie o przewijakach takich nakładkach na łóżeczko bo mam namiar sprawić sobie takie cudo tzn. mój T zrobi w pracy "za friko" ale chcę wiedzieć czy wy macie takie coś czy może uważacie to za zbędne??

Awatar użytkownika
zubelek
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 gru 2010, 21:41

Aga_86, ja brałam właśnie ślub na Wielkanoc :ico_brawa_01: zjedliśmy świeconkę z rodziną a o 15 miałam ślub i wesele...cudnie to wspominam,w lany poniedziałek poprawiny,super czas :ico_brawa_01:
Fajnie,że już macie GPS,głowa spokojna o i te dni otwarte super :ico_brawa_01: zdaj relacje jak było :ico_sorki:

gaga22, widać już budowa na finiszu :ico_brawa_01:

buzok14, :ico_brawa_01: dla męża :-)

Aga_86, wanienka fajna,też własnie dziś mi mąż taką przywiózł :-D tylko ja mam żółtą bo nie było wyboru no i mam na takim rozkładanym stelażu .Jak ją zobaczyłam wydała mi się trochę mała ale nie jest zła.Dla dziewczynek miałam taką zwykłą najzwyczajniejszą i były super bo nawet jak były duże to się przydawała ale ta mnie skusiła tym stelażem.Te z leżaczkami,gąbkami pierdołami są ładne ale mało praktyczne i na krótko więc sobie odpuściłam.

a przewijak na łóżeczko jak dla mnie niezastąpiony.Dla Zuzi nie miałam więc kładłam na szawkę podusię i tak sobie radziłam a dla Gabi już miałam ten na łózeczko i na prawdę rewelacja,wygodnie na proste plecy co ważne po porodzie.teraz też mam w komplecie z mebelkami na to taka mata wygląda to ładnie no i że wygodne to już wiem :-D

jeszcze co polecam i sama musze sobie sprawić to krzesło do karmienia,szkoda mi kasy na takie specjalne ale przy Gabi miałam takie plastikowe ogrodowe i też było ok byleby oparcie było i pod ręce podparcia.Z Zuzią się męczyłam na wersalkach i nie było fajnie a na krzesełku wygodnie,w zaciszu i spokoju.teraz nie mam bo dostać nie umiem wszystko jakieś drogie ...ale kupię na pewno.I mam poduchę banana żeby wygodniej karmić.Reszta pierdół nie potrzebna w sumie ale krzesło,przewijak i poduchę bardzo polecam.
No i się rozpisałam :ico_haha_01:

[ Dodano: 2010-12-28, 21:56 ]
a gdzie Madziorka?? czyżby się rozpakowała?? :ico_ciezarowka: :ico_noniewiem:

Aga_86
Maniak forumowy
Maniak forumowy

28 gru 2010, 23:04

Zubelku Wielkanoc to rzeczywiście fajny okres na ślub ale nasz będzie tak trochę inaczej wyglądał bo u nas w Urzędzie dają śluby tylko w Wielki Piątek a w Sobotę i Niedzielę jest zamknięte a znów chrzest będzie w Niedzielę Wielkanocną trochę tak źle bo po samym ślubie raczej imprezy nie będziemy robić tylko razem z Chrzcinami i Wielkanoc i to też skromnie w domku tylko najbliższa rodzina świadkowie i rodzice chrzestni Naszej Niuni! Wiem że nie tak to powinno wyglądać i nie jest mi to na rękę ale wychodzę z założenia że to tylko cywilny dla mnie taki ślub to w sumie tylko papierek i zalegalizowanie związku! Ślub i cała ta emocjonalna oprawa jest przy ślubie kościelnym przy białej sukni, wielkiej imprezie z całą rodziną, piękną sesją zdjęciową i zabawą do białego rana!

Wiele z Was pewnie mnie za to skrytykuje ale co zrobię że ja tak czuję!

Gdybyśmy mieli kasę na taką imprezę jaką ja chce mieć i na całą oprawę która mi się marzy od malej dziewczynki to już dawno byśmy się pobrali! a tak to niestety musimy jeszcze poczekać a teraz jak przyjdzie dziecko to pewnie będzie jeszcze trudniej odłożyć kasę! No ale może w końcu się zmobilizujemy z moim T. aby zacząć coś myśleć na ten temat!

Ale mi moja córcia dziś daje popalić wierci się bez przerwy i wypycha pupę prawie pod same cycki aż mi skóry na brzuchu brakuje i oddech ciężko złapać!

Jak ja bym chciała aby ona już wyszła i szczerze to jest mi już naprawdę obojętne czy to będzie w tym czy przyszłym roku - już mam dość ciąży- wszystko mnie boli, zgada męczy, oddychać jest mi ciężko, rozstępy mi się porobiły, i w ogóle mam dziś jakiegoś doła :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:!

Awatar użytkownika
Alineczq
Trzy tysiące lat minęło...

29 gru 2010, 00:15

Aga, ważne, że bierzecie ten ślub, jaka krytyka? Ważna decyzja, zamiar :) Cywilny też dobrze, będziecie mieli jedno nazwisko jak prawdziwa rodzinka.

Pzykłądowo Wanesski ojciec nigdy się nie poczuł do tego kroku. Raz się nachlał, wyrwał moje petunie z korzeniami na balkonie i przyszedł się oświadczyć... ale żeby ślub natychmiast brać (wtorek był) że jak zapłąci dobrze, to dadzą. Świadkami miał być jego kompan do kieliszka i jego żona, która akurat z dzieckiem była u nas... I taki o miał być ślub... wieczorem jak dołożył sobie, to mówił do mnie :i co żałujesz że się nie zgodziłaś? Debilka, teraz mogłąś przebierać w ofertach wakacyjnych na podróż poślubną" :ico_puknij:
Bez komentarza...

A uzbieracie kasiorki i pójdziecie do ołtarza.

My w sumie mieliśmy planowany ślub we wrześniu, ale wyszła dzidzia... w czerwcu :) ostanowiliśmy urodzić, wrócić do formy i wtedy. Jaki to sens iść się hajtać z brzuchem (no ja nie widzę pośpiechu, ale szanuję takie decyzje innych). Jest to jedyny dzień w moim życiu, chcę się bawić, pić szampana, a nie uważać na siebie, być poddenerwoana (no bo mnie wszystko wkurza w ciąży) podpuchnięta, iść o 23 spać i być pod wpływem hormonów.... dlatego też odłożyliśmy ślub na później.
Nie tak miało być..
Jak już rozstałąm się z ojcem Wanesski postanowiłąm sobie, że tym razem wszystko będzie "po ludzku", po kolei.. . Ale Junior tak się na świat pcha :) Jest jak jest. Teraz rozmawiamy sobie jak będzie wyglądało wychowanie synka, jak będzie wyglądał ślub :))))

Aga co dotyczy Twoich pytań, to ja przewijaka nie miałąm, była komoda z grubym ręcznikiem i w pełni wystarczało, a teraz zamierzam z braku wystarczająco szerokiej komody użyć pralki :-D z tym samym ręcznikiem :)
O właśnie krzesło do karmienia, ja na łóżku cały czas i starsznie kręguś mnie bolał, bo w nocy na łóżku, a w dzień starałam się na fotelu taki a`la bujamy na takich płozach wygiętych i w tym było fajnie. Teraz też na szczęście jest takie w wyposażeniu mieszkania.

Buzok ależ zuszek mężuś.

Awatar użytkownika
zubelek
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 gru 2010, 01:28

Aga_86, pewnie,jaka krytyka! Każda marzy o ślubie no prawie każda a już na pewno jak się marzy to trzeba marzenia spełniac,jeszcze będziecie mieli piękny ślub kościelny w białej sukni i cudowną zabawą.Cywilny masz rację bardziej na papierek.Ja miałam konkordatowy stąd w wieką noc bo wcześniej zaś nie dało rady,ksiądz się nie zgodził wiadomo wielki post a w wielkanoc post mijał i juz "legalnie" :ico_haha_01:
Co prawda ślub brałam pod koniec 5 miesiąca ciązy ale czy byłby przed czy po też nic by się nie stało,tylko trochę mnie przerażało brać ślub z dzieckiem na kolanach ale jak teraz sobie pomyślę...żaden problem by był :ico_haha_01:
Ja akurat nie żałuję decyzji było fajnie i udało się jak chciałam i o to chodzi nie? I Tobie się uda i będzie pięknie na Waszym kościelnym.

Alineczq, ty też swoje przeszłaś,ale mądra kobietka jesteś i przesz do przodu i też wszystko się ułoży tak,że lepiej być nie będzie mogło :ico_oczko: Najważniejsze,ze się ma dystans do wszystkiego a nie na łeb i na szyję.

Aga_86, masz dziś gorszy dzień stąd już dość tej ciązy...rozumiem cie doskonale miałam taki jeden tydzień że już miałam dość zwłaszcza tej zgagi,nieprzespanych nocy i nie wygody.Na szczęście ruchowo nie czuję się za bardzo źle jakoś mi brzuch nie ciązy ale wiadomo kazdy inaczej,już ciąża się kończy został ci ten niecały miesiąc niech sobie maleństwo jeszcze posiedzi pod twoim serduszkiem a ty zrób cos dla siebie żeby się zrelaksować i odstresować.tak typowo tylko dla siebie.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”