Awatar użytkownika
b@sia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

10 sty 2011, 23:31

Mania, to Ty tez masz duże dzieciątko :ico_haha_02: , lepiej spakuj sobie już torbę kochana. Skoro szyjka nie jest już twarda i to drugie dziecko, nie daj się zaskoczyć :-D

Awatar użytkownika
mania6891
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

10 sty 2011, 23:36

b@sia, ja wiem że powinnam, ale jakoś zabieram sie do tego jak do jeża :ico_noniewiem: wszystko jest już kupione, czesc rzeczy wyprana kołyska stoi ale nie mam koszuli :ico_haha_01: tródno, bede na golasa chodzić :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 sty 2011, 00:00

hej

U mnie wczoraj koszmarna noc była, tak mnie rozbolała głowa, że od 1 do 4 siedziałam przy kibelku bo mnie aż na wymioty zbierało, już bałam się , żeby tylko nie migrena :ico_sorki: ale na szczęście przeszło, tyle, że jak Mike śpi zawsze do 9.30 to dziś o 7.40 pobudkę zrobił , to się naspałam :ico_olaboga:

potem pojechałam do położnej i wszytko jest jak w najlepszym porządku, tzn waga chyba jej oszukuje bo wskazało , że 1kg zgubiłam, a na mojej widać 1kg do przodu :ico_noniewiem: , w moczu mam trochę białka, ale ciśnienie mam w normie i opuchlizna schodzi wiec nie mam się czym martwić, chodź kazała codziennie mierzyć mi ciśnienie i jak tylko opuchlizna nie będzie chciała zejść to mam się pojawić u niej bo grozi to zatruciem ciążowym , ale jestem dobrej myśli :ico_sorki:

Agniecha no i super to już za 3 tygodnie na urlopie będziesz :ico_brawa_01:
co do krwi z nosa, to u mnie w 1 ciąży to też smarkałam takimi nitkami krwi co jest jak najbardziej normalne, i krwawienie z dziąseł przy szczotkowaniu, a w tej ciąży już nie smarkam samymi nitkami tylko samą krwią, ale to też jest normalne bo dziś się pytałam

Pinko to super pisz tą pracę i ją obroń :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
co do szafy tej mamuta to kiedyś mi sie bardzo podobała na obrazkach, bo myślałam, że to drewno, ale jak poszlam i dotknęłam a to nie to co sobie wyobrażałam to jakoś już mi minęła chęć kupienia, ale jak córcia zadowolona to super :ico_brawa_01:

co do spania z dzieckiem, to ja Mikiego na rok czasu dałam do innego pokoju i tam już przesypał noce, fakt jak się budził to trzeba bylo do niego iść i poleżeć z nim i tak 2-3 razy w ciągu nocy, no i tak robiłam, ale teraz nie dam rady nie ma takiej opcji, a mój mąż mówi , że chce się wysypiać do pracy i jemu też się nie chce tam chodzić więc jak Mike wstanie o 2-4 to jak przyjdzie do nas to już go nie odnosimy, ale my się spokojnie wysypiamy bo mamy wielkie łoże 2mx2,2m
Obrazek

Tynusz
fajna, wizyta i :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: , że wszytko ok

Alinecz no własnie miałam ci pisać, że tobie chyba w brzuszek tylko poszło, ja swój mierzyłam i mam 94cm to i tak przekroczę wielkość brzucha w ciąży bo na końcówce miałam 96cm, a teraz za pewne ponad 100cm będzie :-)

fajnie, że buzok urodzila gratulacje :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
a czemu miała cesarkę, i który to jej tc był??

Mania ty to masz tego bobaska 3600g :ico_olaboga:
a już zdecydowałaś się jak chcesz rodzić??

[ Dodano: 2011-01-10, 23:29 ]
Tynusz ja na skurcze łydek też polecam aspargin , mi pomagał w 1 ciąży i teraz też :ico_sorki:

Awatar użytkownika
pinko
4000 - letni staruszek

11 sty 2011, 10:41

Hello :-)
Mania, jaka duża dzidzia :ico_szoking:
ale jestem dobrej myśli :ico_sorki:
oby wszystko było dobrze :ico_sorki:
bo myślałam, że to drewno, ale jak poszlam i dotknęłam a to nie to co sobie wyobrażałam to jakoś już mi minęła chęć kupienia
ta komoda jest z płyt paździerzowych, nawet dość porządnie wygląda :-)
mamy wielkie łoże 2mx2,2m
no to inna sprawa :-) Nasze jest mniejsze i ciężko w trójkę, a niedługo jeszcze Stać dojdzie i wtedy będzie problem z Ulą.
Dlatego za wczasu muszę ją na nowo przyuczać do spania w jej pokoju.

Dzisiaj nocka już lepsza od poprzedniej, Ula jedną pobudkę zrobiła, ale siadłam obok jej łóżeczka i po pół godzinie zasnęła, więc wróciłam do swojego łóżka. Tak spaliśmy do rana i dopiero po 8 Ula do nas przyszła, że czas wstawać, bo już rano...

Dobra biorę się za pisanie pracy, bo wczoraj tylko 5 stron wymyśliłam, a gdzie do 20 :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
mania6891
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

11 sty 2011, 12:12

manenka, oczywiście ze zdecydowałam :-) naturalnie :-D skoro dałam rade urodzić tak duze pierwsze dziecko to dam rade i drugie. Pan doktor mówi ze raczej od Matyldy wiekszy nie powinien Jaś być wiec jestem spokojniejsza.

Tynusz1
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 sty 2011, 14:22

mi gin doradzila MagneB6 kupiłam dzisiaj rano, zobaczymy czy pomoże :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2011-01-11, 14:07 ]
zapomniałam postawić za 36 tydzień :ico_tort:

Awatar użytkownika
b@sia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

11 sty 2011, 22:03

Mój brzuchol dzisiaj cały dzień na baczność stoi, już chyba ostatni raz dzisiaj byłam pieszo na mieście, jednak i droga i powrót i jeszcze łażenie po sklepach już nie dla mnie. Teraz trzeba się wozić :ico_oczko: już nie ta kontycja :-D

Awatar użytkownika
pinko
4000 - letni staruszek

11 sty 2011, 22:12

Tynusz1, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za kolejny tydzień.
Teraz trzeba się wozić :ico_oczko: już nie ta kontycja :-D
oj to prawda, ja też to zauważyłam i źle mi z tym.

Moje dziecko już śpi, czekam na mężula z pracy wrócić ma po 22, biorę się za pisanie pracy.
Zrobiłam sobie dziisiaj śledziki marynowane mojej cioci, mam nadzieję, że dobre wyjdą, a taką mam na nie ochotę, że na samą myśl o nich ślinka mi leci...

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 sty 2011, 22:37

ja tak sobie teraz ostatnio myślałam jak jeszcze nie chciałabym rodzić , stanowczo za wcześnie, dziecko by w inkubatorze leżało, więc co to za przyjemność , na pewno malutkie by było, ja ubranek nie mam popranych z jednym dzieckiem jeszcze można się wyspać ,a z 2 już nie za bardzo :ico_oczko: , więcej obowiązków, a jednak jeszcze potrzebuję trochę odpoczynku :ico_sorki:, no i chciałabym na spokojnie 2 roczek dla Mikiego wyprawić a 3 dni później mam termin to mogę rodzić, nie ma jednak to jak 40tc :-D

pinko, bierz się za pisanie pracy z głowy będziesz mieć :-D
mi jakoś w ciąży śledziki nie wchodzą, a może nie natrafiłam na dobre , tzn zjeść zjem ,a le potem cały dzień mi się odbija, za to uwielbiam kanapki z szynką ćwikła i jeszcze chrzanem :-D

Mania no to fajnie, skoro gin mówi, że będzie mniejsze to trzeba się cieszyć :ico_brawa_01: masz racje jak pierwsze takie wielkie dałaś radę urodzić to co do dla ciebie takie 2 mniejsze :ico_oczko:

Tynusz tez na początku polecili mi ten magnez , ale mi sam nie pomagał dopiero po połączeniu z potasem dawał mi efekt, ale jakby co to pamiętaj aspargin jak sam magnez nie pomoże :-)
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za 36tc

Basia a no lekko już nie jest wierze ci :-)

no i ja też stawiam :ico_tort: za 34 tc

Tynusz1
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 sty 2011, 23:01

jakby co to pamiętaj aspargin jak sam magnez nie pomoże
okej będę pamiętała
no i ja też stawiam za 34 tc
:ico_brawa_01:
nie długo nasza kolej rozpakowania się :D
mi doktor kazała mieć już torbę spakowaną i powiedziała kiedy się zgłosić do lekarza i kiedy może się zacząć poród :ico_sorki:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”