Awatar użytkownika
Alineczq
Trzy tysiące lat minęło...

12 sty 2011, 22:37

Dziękuję na prawdę za komplementy :))))))

Buzok pisałą, że sama już się porusza, maluszek dalej w inkubatorku i na antybiotyku :(
Na szczęście oddycha już bez wspomagania.
W pierwszej minucie dostał 10 pkt, potem 8 bo miał problemy z oddychaniem, prawdopodonie z tego powodu, że Buzok miała ten mocz "nieciekawy" w ciąży :ico_noniewiem:

Tyle, lecę bo jakoś dziś nic nie zdążam

Awatar użytkownika
pinko
4000 - letni staruszek

12 sty 2011, 23:14

AniaZaba, oj z ty krzesłem, musisz uważać kochana, co by za wiele wstrząsów brzusiowi nie dostarczać..
Buzok pisałą, że sama już się porusza, maluszek dalej w inkubatorku i na antybiotyku :(
Na szczęście oddycha już bez wspomagania.
pewnie się denerwuje tym wszystkim, ale 8 pktów to nie jest źle, ważne, żeby maluszek był zdrowy i żeby szybko wyszli z tego szpitala.

Wysłałam przed chwilą część mojej pracy do mojego promotora z prosba o poprawei i sugestie. Mam nadzieje, ze za wiele zmian nie wprowadzi do tej pracy :ico_sorki: bo naprawdę nie zdążę do przyszłego tygodnia.,..

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 sty 2011, 23:21

hej

mnie wczoraj w nocy złapał ból zęba, już kiedyś miałam go robionego w średniej szkole bo miałam nerw na wierzchu i babka bez znieczulenia mi go robiła to normalnie do sufitu jej uciekałam na tym krześle , no a teraz znowu zaczął boleć więc zadzwoniłam o 10 zadzwoniłam do dentysty i przyjął mnie już o 11 9bo powiedziałam, że jestem w ciąży i tabletek silnych przeciwbólowych nie mogę brać), podjechałam i szybko mi go od nowa z robił a jaka ulga aż miło :-D

Pinko to już za tydzień urodziny córci super :ico_brawa_01: Mikiego są 3 dni przed terminem porodu :ico_haha_01:
ja wiem już teraz , że i te drugie dziecko nie będę odkładać do łóżeczka na noc, po pierwsze nie będzie mi się chciało wstawać do karmienia a to z 3-5 pobudek w nocy jest zazwyczaj, a po drugie będę chciała mieć silę na 2 dzieci w dzień więc wolę nockę mieć przespaną tylko cyca wyjąć na śpiocha i tyle , a później będę uczyć jak Mikiego powoli wszytko stopniowo :-)

Agniecha wszystkiego najlepszego z okazji dwóch trójeczek :ico_prezent:
szybkiego i bezbolesnego porodu :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Ania żaba
:ico_olaboga: nic sobie nie zrobiłaś jak spadłaś z tego krzesła :ico_olaboga:
ja w poniedziałek jak szłam do położnej i wychodziłam z auta stanęłam na lód to mi się tak nogi rozjechały , tak mi strzeliło w kroczu , że łzy z bólu leciały a ja nie mogłam się poruszyć, ale przeszło :ico_sorki: okropne uczucie :ico_chory:

Alinecz śliczne te zdjęcie w podpisie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
kurcze nie wiedziałam , że Adrianek Buzok w inkubatorze leży :ico_olaboga: tak ciąż jej się komplikowała to mocz to te wielowodzie itd a teraz jeszcze problem z oddychaniem mam mały, więc trzymam bardzo mocno kciuki by szybko z niego wyszedł :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

[ Dodano: 2011-01-12, 22:22 ]
Wysłałam przed chwilą część mojej pracy do mojego promotora z prosba o poprawei i sugestie. Mam nadzieje, ze za wiele zmian nie wprowadzi do tej pracy :ico_sorki: bo naprawdę nie zdążę do przyszłego tygodnia.,..
trzymam kciuki :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
b@sia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

13 sty 2011, 09:40

@gniecha ode mnie też STO LAT i :ico_urodzinki: :ico_prezent:
pinko no to nie jest wcale tak zle z pisaniem Twoje pracy, już część poszła a skoro to tylko 20 stron to na pewno zdążysz, tylko pliski trzeba przysiąść, żeby nie zostawić tego na ostatnie dni do porodu, bo to więcej stresu wtedy i głowa czym innym zaprzątnięta :ico_brawa_01:
No i dzień doberek wszystkim mamuśkom :ico_ciezarowka:

Awatar użytkownika
Alineczq
Trzy tysiące lat minęło...

13 sty 2011, 11:53

witam
na chwilkę tylko zarobiona jestem

Agniecha 100 lat Ci życzę :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Tak myśląc o Tobie i Twoim samopoczuciu, przypomniało mi się, że w Związku Radzieckim kobiety po ukońceniu 7 miesiąca ciąży szły w "dekret" - macierzyński. To był mus, obowiązek, żeby kobieta się przygotowała do porodu i nie przesilała się zbytnio.
ZSRR jakie było takie było, ale o obywateli swoich dbało :-D przydał by się teraz taki przepis, przynajmniej w niektórych przypadkach tak myślę w UE...

Pinko, no kierunek jeszcze rozumiem, a temat pracy kosmos jakiś :-D trzymam kciuki, by się udało :ico_brawa_01: ale widzę, że jesteś na dobrej dordze, choć szczerze.. nie wiem co tam napisać na 20 stronach na taaaki temat :ico_haha_01:
Ale wierzę w Ciebie.

Manenka współczuję zęba, och dla mnie to gorzej nie ma niż kiedy ząb.. masakra.

Ania jejciu nic sobie nie zrpbiłąś z tym krzesłem. Mnie aż ściska jak czytam podobne rzeczy.
Mam nadzieję, że wody płodowe zrobiły swoje i maluszek nic nie poczuł :ico_oczko: a nonono poboli i przestanie :-D
Niestety gracja to coraz bardziej obce słowo dla brzuchaczy hehe ja się czuję jak ostatnia łamaga czasami, nawet wstać bez pomocy nie potrafię :ico_noniewiem:

Przepraszam nie odpiszę wszytskim, lecę.
Mam jakiś motorek w tyłku,...

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 sty 2011, 12:32

Manenka współczuję zęba, och dla mnie to gorzej nie ma niż kiedy ząb.. masakra.
dla mnie gorszy od bólu zęba była migrena, jak mnie 3 dni trzymał ból i strasznie bolało, że z bólu wymiotowanie przynosiło na 30min ulgę to był koszmar :ico_olaboga: a w ciąży nie masz za bardzo czym się leczyć :ico_olaboga:

Tynusz1
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 sty 2011, 13:09

Agniecha sto lat :-D :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
pinko
4000 - letni staruszek

13 sty 2011, 14:10

Witam mamuśki :-)
Ja już sama w domu jestem, Jarek odprowadził Ulę do mojego taty i sam do pracy poszedł.
manenka, dobrze, ze taka szybka reakcja z zębem, nie znoszę bólu zęba, zawsze mam wrażenie że boli mnie przy tym całe ciało... Co do migreny, to mój mąż ma czasem takie bóle, cały dzień wyjęty z życia, wymiotuje i nawet tabletki mu nie pomagają...
Mikiego są 3 dni przed terminem porodu :ico_haha_01:
ale by było gdybyś znów urodziła tego samego dnia co Mikiego :-D
ja wiem już teraz , że i te drugie dziecko nie będę odkładać do łóżeczka na no
też bym chciała, ale nasze łóżko jednak jest za małe... zobaczymy jak to będzie w praktyce.
pinko no to nie jest wcale tak zle z pisaniem Twoje pracy
no fakt, ale coś mi mówi, że sporo mam tam napisane nie na temat... niestety i boję się że dostanę zwrot z mnóstwem rzeczy do poprawy :-( zobaczymy.
temat pracy kosmos jakiś :-D
wiesz, wcale nie jest taki tragiczny ten temat, zwłaszcza jak Cię ukierunkują na to co ma tam być zapisane. Niestety ja też nie wiem co tak jeszcze pisać zeby wyszło 20 stron :-D

Dzięki dziewczyny za kciuki wspierające, tak sobie z drugiej strony myślę, że chyba nie powinni jakichś specjalnych problemów robić, bo studia płatne i raczej im chyba nie zależy na uwalaniu, zresztą to tylko podyplomówka... tak się łudzę :ico_haha_01:
Nie marudzę już, muszę poczekać na odpowiedź od promotora, wtedy będę wiedzieć coś więcej.

Awatar użytkownika
AniaZaba
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

13 sty 2011, 14:47

Dobrze że u Buzok wszystko idzie w lepszą stronę. Bidulki.
nic sobie nie zrobiłaś jak spadłaś z tego krzesła
na szczęście nic, poprostu wysunął mi się taboret spod siedzenia :ico_oczko: ale chwilę na ziemi leżałam i czekałam czy będa jakieś "następstwa" bo sama sie wystraszyłam jeszcze sama w domu byłam.
tak mi strzeliło w kroczu , że łzy z bólu leciały a ja nie mogłam się poruszyć, ale przeszło okropne uczucie
tego też raz doświadczyłam ojjj współczuję
Mam jakiś motorek w tyłku,...
a sprzątasz i przestawiasz meble :ico_oczko: ????

Awatar użytkownika
b@sia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

13 sty 2011, 14:50

Niestety ja też nie wiem co tak jeszcze pisać zeby wyszło 20 stron
Pinko, najpierw ustaw prawidłowe marginesy, czcionke i odstępy między wierszami :ico_haha_01: chyba, że to masz już zrobione :ico_oczko:
Jak się da to wkładaj jakieś wykresy, tabelki, obrazki (zawsze to praca zyskuje na wyglądzie i jest ciekawsza, a jak miejsca zajmuje :ico_brawa_01:
Powodzenia w pisaniu :-)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”