MamciaKochana, to mnie zaskoczylas
Mnie lekarze mowili ze mam byc spokojna, ze ta waga utrzyma sie do 2 roku i dopiero po 2 r.ż zaczyna isc do gory
Martyna jak miała 9 miesięcy ważyła 7,900to ile waza forumowe dzieciaczki w wieku 9-10 msc ?
hmm z tym że po 2 roku idzie do góry to bym się nie do końca zgodziła. Owszem waga się zwiększa, bo wiadomo dziecko rośnie, ale przecież dziecko 2-letnie jest aktywne. Biega, skacze, ma w tyłku turbo doładowanie i praktycznie potrzebuje większej energii i szybciej wszystko spala niż bobas który raczkuje lub zaczyna stawiać swoje pierwsze kroki.Mnie lekarze mowili ze mam byc spokojna, ze ta waga utrzyma sie do 2 roku i dopiero po 2 r.ż zaczyna isc do gory
kolejna dolna "dwójka" powoli pcha się na świat ale póki co jeszcze jej nie widać, tylko zabielone dziąsełko ma. Za chwilkę dogoni Tomka z zębolami. A później mam nadzieje będzie chwila przerwy na zregenerowanie siłQanchita jak u Was z zębami? coś się pcha znów???
Też tak uważam. Podobno najczęściej skłonności do tycia kształtują się właśnie w wieku niemowlęcym.jednak od samego początku trzeba uważać żeby nie wychować dziecko z otyłością.
Filip zrobił na raz 12 kroczkó ostatnio i coraz sprawniej mu to idzie ostatnio ładnie je obiadki,bo wcześniej grymasił strasznie.Uwielbia kaszki,a dziś odkryłam,że mu kasza gryczana smakuje pa pa robił,ale ostatnio nie chce i to samo z kosi-kosi,czasem zrobi ale rzadko.Pokazuje paluichem gdzie chce iść.Jak pyatk gdzie jest tata to go szuka,to samo z psem pytam gdzie hau hau i szuka na legowisku.Mamy taki kwiatek na szfie (bo sie do nioego dobierał) i pytam gdzie kwiatuszek to palcem pokazuje.Uwielbia ogladac brumbrumy (auta) piszczy jak szalony.Woe,że piłka robi bab bam,bo jak mówie bam bam to idzie po piłkę.Sam sie bawi w akuku chowając sie za poduszki czy baldachim,no i z nami też sie tak bawi.Uwielbia Marcina.Czeka az on rano wstaje i pędzi do niego,włazi mu do łóżka Mama mówi szczególnie jak chce żeby go na ręce wziążć pewnie coś jeszcze robi,ale nie mogę na poczekaniu przypomnieć sobielaski, jak tam w ogóle rozwój maluszków? co już umieją? bo jakoś malo o tym piszemy...
Wróć do „Noworodki i niemowlęta”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości