racja...zaśmiecałam niepotrzebnie temat o nuvaringu....
a to takie zatrzymywanie wody w organizmie masz nawracające? to badania biegiem rob!! bez migania sie!! :P
bo oprócz tarczycy to mogą być problemy z zaburzeniem poziomu magnezu i potasu (od nich zależy praca nerek).
wode sie wypłukuje wodą przede wszystkim...picie innych płynow niewiele daje. W zależności ile piłas wcześniej ale tak 1,5 - 2 l wody musi być.
Dobrym sposobem jest piwo, bo przepłukuje nerki, jest moczopędne. I to wcale nie ściema, naprawdę piwko jest zdrowe.
A do tego dobrze jest sobie popić tez ziółka, ale nie takie oczyszczająco- przeczyszczające bo to do niczego nei prowadzi, ale takie delikatne moczopędne typu żurawina, skrzyp polny, bratek. Sok pomidorowy jest dobry tez. Jest taka herbatka jeszcze poprawiajaca działanie nerek i wątroby. Moja znajoma ja piła jak miała problem z oczyszczaniem się (nerki jej nieprawidlowo pracowały i czesto nie mogła siusiac). Ta herbatka jest łagodna i lekarz jej polecał, żaden konował
ale za cholere nie moge sobie przypomniec nazwy...widziałam ja tyle razy, a teraz mam dziure w pamieci
ale jak mi sie przypomni to napisze jeszcze.
Trzeba odstawić sól (zwłaszcza, ze i tak jej dużo jest w róznych produktach).
Trzeba sie wypocić...woda sama wtedy wypływa. Lekarze polecaja leki napotne, ale to juz do lekarza sie trzeba udac, z tego co wiem sa nawet bez recepty, ale i tak lepiej kazdy lek z lekarzem ugodnic.
Jakby ci badania wyszły dobrze o moze bys sie mogła do sauny udac? To też świetnie działa.
[ Dodano: 2011-01-30, 14:28 ]
juz wiem
clipper detox...mimo, ze ma w nazwie "detox" to nie jest taka oczyszczająca jak te wszystkie do niczego Figury czy czerwone herbaty. Jest z tych bezpiecznych.