Ania_R, strasznie mi przykro ze MAteuszkowi cos takiego sie przydarzylo trzymamkciuki oby wszystko bylo dobrze , co do wady serduszka nie dziwie ci ze sie martwisz, moze choc troche cie pociesze jak powiem ci ze moja kuzynka urodzila sie z wada serca - brak scianek miedzy przedsionkami i komorami - tez miala miec 2 operacje- jedna sie odbyla jak byla mala a 2 miala byc jak bedzie starsza - no i sie okazalo jak poszla na badania ze te dziury same sie pozarastaly i nie ma najmniejszej wady ,
dziewczyny mnie nie ma na forum -podczytuje was ale nie pisze- zabiegana zalatana
Mikolaj - aniolek -od rana tylkoposiedzi pogada posmieje sie - jest straszniekontaktowy - duzo bardziej niz wiko w jego wieku, potem caly czas spi w nocy oudzi sie 2 razy na mleko zje i odrazu spi wiec mam luuuzik,
jej juz jabluszka - strasznie mu smakuja i bananki tez czasemmu daje - soczki marchwiowy i jablkowy to po 150 ml dzienniie - wazy 7 kg
wik z kolei sie zawzielam i nauczylam go nocnikowac, na noc zakladam mu tylko pieluszke ale budzi sie z calkiem suchutka, sam bierze nocnik i roi siusiu jak chce czasem tylko zapomni majteczek i rajstopek sciagnac

ale i tak sie ciesze bo myslalam z bedzie trudniej go nauczyc a on zalapal w 2 godziny z tym ze nocnik mamy juz od dawna i sadzal na nim misie i onesiusialy
no i zaczal mowic pelnymi zdaniami - tata dal misia, mama je zupe, dzidzia jejablka, poczytaj bajke itp
ja schudlam 9 kg w 3 tyg, nie mam czasu na nic przy wiku duuuzo pracy bomikolajek to sie anioleczek zrobil