Awatar użytkownika
zubelek
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 lut 2011, 09:39

Aga_86, gratuluję ci serdecznie! Długi poród ale już masz kruszynkę przy sobie.Cudownie :) No a głowa od epiduralu...możesz brać paracetamol
Powodzenia i przespanych nocek.

Lili wczoraj miesiac skończyła...rany jak zleciało.Waży 1kg i 220g więcej od wyjścia ze szpitala!przyssawka moja :ico_haha_01:

Aga_86
Maniak forumowy
Maniak forumowy

08 lut 2011, 12:56

Hej laseczki!

Ja tak na chwilkę wpadam aby wam napisać kilka słów co u mnie!

Jutro moi rodzice wracają do PL tak że smutno mi trochę bo znów tylko skype nam zostanie ale mój brat z dziewczyną do nas przylatują tak że będę miała pomoc jeszcze przez 10 dni tylko wymiankę robimy!

Dobrze bo nie wiem jak bym sobie rade sama dała!

Czuję się już coraz lepiej szyja wciąż boli ale coraz mniej! Głowa też powoli przechodzi, kroczę się goi trochę szczypie i boli jak siadam pewnie tam się coś naciąga ale z też jest już lepiej!

Klaudia 2-gą nockę dała nam popalić ona w dzień śpi a w nocy urzęduje!

Jak ją w dzień nakarmię to śpi 4-5 godzin można wszystko robić i nawet się nie obudzi a tak od 12 koniec spania i tak do 04:00 rano nie chce spać ciągle by na cycu wisiała, jak tylko się człowiek ruszy to zaraz płacze, nie można jej ruszyć ani przełożyć bo się budzi!
Mam nadzieję że jej się to wyrówna bo jak ona tak cały czas będzie w nocy buszować to ja się chyba wykończę!

Dobra zmykam bo mój skarb się wierci!!!

Buziaki

buzok14
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 lut 2011, 12:59

Aga gratuluje ślicznej córci, ale współczuje ciężkiego porodu. Mój pierwszy był można powiedzieć taki sam :ico_olaboga: . Wiem co przeżyłaś. No i mojemu Adriankowi też dzień z nocką się przestawił, Jestem niedospana i okropnie zmęczona :ico_spanko:

Awatar użytkownika
madziorka hihi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 lut 2011, 23:56

AGA super ze juz w domku.. zal ze rodzice wracaja ale skoro rodzinka nastepna przylatuje to wesolo bedzie

wiesz pewnie klaudia sobie dzien z noca przestawila
a nie myslalas zeby w dzien ja budzic i karmic co 2.5-3godz
bo jak pospi w dzien 5 godz to raczej do przewidzenia ze w nocy bedzie potrzebowala wiecej zjesc...

ja w nocy olafa nie budzilam
ale w dzien pilnuje zeby jadl nie za rzadko
a on tez czesto przesypia karmienie. ale nie wiecej niz 4 godz
i jednak te nasze nocki sa super
wieczoram staram sie co 2 godz juz karmic przed snem
i naa koniec dobrze cyce proznic. najlepiej dwa zeby jak najwiecej spal
ale moj ma juz miesiac..

poczatki rozne bywaja
powoli Klaudusia nauczy sie spac w nocy
a i ty odespisz mam nadzieje!!!

u nas super
nie mam czasu na forum
bo cale dnie w terenie
wsadzam malego w auto a on wtedy spi caaly dzien
w aucie wozzku
a w domu marudzi i ciezko mu zasnac...

nalazilam sie dziss po ssklepach z nim
w dzien po powietrzu
wieczorem po marketach

w miedzy czasie u sis bylam i w pkolu

jestem padnieta

a jutro podobny dzien
tak sie ciesze
!!

zubelek waga Lilii imponujaca. duzo przybiera
twoje dziewczynki tez tak rosly?

moj lenek wage urodzeniowa podwoil dopiero ok 6 mies
wiec tak ksiazkowo..
mam nadzieje ze Olaf tez wiekszy nie bedzie hehe
ale najwazniejsze zeby mleczko od mamy smakowalo i zeby na nim rosl prawidlowo ufff

buziaki

Aniula
Śmigam już bez trzymanki po forumku
Śmigam już bez trzymanki po forumku

09 lut 2011, 13:38

Aga gratuluje coreczki :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: oj to mialas nie lada wyzwanie podziwiam :ico_sorki:
U nas dzis piekna pogoda od jutra zaczynamy werandowanie i jak za tydzien bedzie ladna pogoda to na spacerek :ico_brawa_01: oki spadam bo mala sie budzi czas na cyca hehe

Awatar użytkownika
zubelek
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 lut 2011, 14:18

madziorka hihi, ja tam dobrze nie pamiętam jak mi przybierały dziewczyny,tzn wiem,ze dobrze :-D nie było problemu z za małą wagą.Lili też jest tylko na cycu w sumie to nie wiem jakie są normy i kiedy podwoi wagę.Ważyła 3350 po urodzeniu jak wychodziliśmy ze szpitala 3080 no a teraz 4300 tzn w niedzielę :ico_haha_01: ale tak na oko bo nie mam wagi dla maleństwa a wizyta położnej za tydzień.

Aga_86, większość dzieci przestawia sobie noc z dniem u nas to samo było.teraz już lepiej,nadal mała śpi przez dzień po 3-4h ale ma dwie takie pory gdzie już ze 2h nawet się rozgląda,"bawi" więc kuma,że to dzień :ico_haha_01: no a w nocy się nei wybudza,zjada i zasypia tyle że właśnie nie co 3-4h a co dwie trzy.Chociaż rekord nocny już padł,przed wczoraj przespała 5h ale później przez resztę nocy nadrobiła wstając co 2 :ico_haha_01:
Wszystko się unormuje ,tylko taka moja dobra rada...jak się najje to odłóż do łóżeczka.niech nie wisi przy cycu,nie przystawiaj jak jesteś pewna ze płacze nie z głodu.Jak np odłączasz od piersi :ico_haha_01: i zaczyna płakać tzn że to przyzwyczajenie do ssania,lepiej próbować dać smoka.a cyca tylko do jedzienia.Ja miałam tak z Zuzią,24/dobę mogła być przy cycu a jak zasnęła i ją odkładałam to w ryk i ja znowu do cyca...mój błąd męczyłam się tak do 14 miesiąca :ico_puknij: Gabi i Lili już nauczyłam,że cyc to jedzonko a nie smoczek :ico_haha_01:

Aniula, tryskasz radością :ico_brawa_01: oby tak dalej :ico_oczko:

buzok14, u nas te nocki już bardziej unormowane ale mimo wszystko też jestem nie dospana.Mogłaby rzadziej się budzić przez noc...co nam pozostaje...czekać na lepsze czasy :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Alineczq
Trzy tysiące lat minęło...

10 lut 2011, 00:31

Ja się odmelduję, żyj żyję ale jakoś postranowiłam wolne od internetui zrobić.
Noo to jak mamy wszystkie dzieciaczki po właściwej stronie brzusia, to może przenieśmy się?

Zubelek, załóż prywatny wątek i powysyłaj zaproszenia jako że założyłaś styczniówki 2011 ;)

Aga do Ciebie tylk ona szybko, może spróbuj na poduszce karmić skoro malutka tak się budzi przy odkłądaniu.
Ja tak zaczęłam robić i o wiele łatwiej jest ;)

Awatar użytkownika
zubelek
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 lut 2011, 14:46

Alineczq, ok założę tylko kurdę muszę zobaczyć jak ? :ico_haha_01: :ico_haha_01:

buzok14
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

10 lut 2011, 23:20

Zubelek czekamy na zaproszenia :ico_brawa_01:
Ja dziś z małym byłam znów u lekarza, bo kicha i kaszle, lekarka zbadała i spytała ile mamy st w domu, więc mówię, że ok 25 to powiedziała, że stanowczo za dużo, żt max powinno być 21, że przy takiej temp to i jeno i drugie ziecko będzie chorować.
A i kazała wychodzić codziennie na spacerki, więc dziś z małym byłam :ico_brawa_01:. Niby powiedziała, że mały osłuchowo ok, a temp już u nas w omu też ok, to kurka mały ciągle podkasłuje i kicha :ico_noniewiem: .

Awatar użytkownika
gaga22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 lut 2011, 18:24

U nas też wszystko ok, ale jakoś nie po drodze mam do komputera :ico_oczko:

Krzysiu nawet ładnie śpi w nocy, ale nadal budzi się co 2,5 - 3 godziny na karmienie. Po cycowaniu od razu zasypia. W dzień też je często co 2 - 2,5 godziny. Strasznie żarłoczne mam dziecko. Chociaż już jest lepiej, bo przerwy w jedzeniu są o jakieś pół godziny dłuższe niż na początku. No i nadal jest grzeczny, płacze tylko jak jest głodny.

Bartek za to daje nam nieźle popalić, pewnie to reakcja na małego, chociaż nie okazuje typowej zazdrości o Krzysia, a nawet odwrotnie - całuje go cały czas, przytula i pokazuje zabawki. Nam za to nieźle odstawia. Mam nadzieję, że mu przejdzie niedługo.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”