Dziewczyny, chciałabym Wam przedstawić mojąsytuacjęi proszę o wyjaśnienie...
Umowe mam na czas okreslony do 3 maja 2012 roku. Od konca marca 2010 do porodu bylam na zwolnieniu lekarskim. przed zwolnieniem lekarskim za prace od stycznia do marca w wymiarze pełnego etatu przydzielono mi jeszcze pare dni 'urlopu' - pracodawca chcial wcisnąć mi wypowiedzenie umowy, nie podpisalam bo oswiadczylam ze jestem w ciazy. i teraz moje pytanie... a raczej dwa przy okazji :)
1). czy jesli jestem na l4, to jest naliczany ten urlop, tzn moge skorzystac z urlopu wypoczynkowego? czy jesli jest sie na zwolnieniu nie nalicza sie tego wolnego?
2). od polowy maja ide na wychowawczy bezplatny - bede prawdopodobnie dostawac zasilek z mopsu, czy moge podjac jakakolwiek prace? czy to nielegalne?
dzieki :)
[ Dodano: 2011-02-18, 20:06 ]
jeszcze dodam że jestem zatrudniona od 2 lutego 2010 roku. pod koniec kwietnia (pomylilo mi sie wyzej chodzilo o kwiecien) nalezalo mi sie pare dni urlopu, wiec wykorzystalam, po tym poszlam na l4, teraz macierzynski mam do 19 maja...
doradzcie o co chodzi, chce wykorzystac wszystkie mozliwosci i nie chce niczego przegapic...
a nie moge na internecie znalezc informacji czy nalicza sie urlop jak jest sie na zwolnieniu i macierzynskim. bo oficjalnie leci mi staz pracy, wiec chyba sie nalezy?