01 mar 2011, 11:28
Przyznam Ci szczerze, że mam mieszane uczucia na temat wszystkiich agencji aktorskich i modelek dla dzieci, mimo że sama córeczkę zapisałam już jakiś czas temu do jednej z bardziej znanych warszawskich agencji.
Agencje same z siebie nic nie robią - zapraszają Cię z dzieckiem na sesję, bo wymagają portfolio. Sesja kosztuje nie małe pieniądze. Jeśli przyjdziesz ze zdjęciami od fotogtrafa, zawsze coś z nimi jest nie tak i chcą swoje. Potem podpisujesz umowę, obiecują Ci kontakt i jest cisza. Albo kontakt sporadyczny.
Firmy, które organizują profesjonalne castingi do konktretnych projektów wysyłają do agencji informacje i to już tylko od agencji zlezy, czy chce i pośle info dalej.
Ja przez 3 lata dostałam aż 4 zaproszenia na castingi, które czasem były wręcz przerażające - kilkaset dzieci, kilka godzin. I wygrywały wciąż te same twarze. Także dałam sobie spokój.
Może powinnaś się w agencji zapytać o ich portfolio - jakie reklamy czy filmy mają w dorobku. Po markach dowiesz się, czy ta agencja jest zapraszana do ciekawych projektów.