e z Hiszpanii sa naprawde pycha!!!
tylko te Hiszpańskie :) Pomidorki też :)
czy to jakies ciacho może?? Dawaj przepis. Ja czaje sie na to ciacho z karmelem i krakersami -
Tak to ciacho z karmelem, herbatnikami, masą budyniową i bitą śmietaną. Ale musisz mieć mleko słodzone zagęszczone. Do kupienia w sklepach rosyjskich i polskich :)
Oto przepis:
SKAŁDNIKI
8 paczek herbatników
1 puszka mleka kondensowanego słodzonego(gotowac 3 godz. na małym ogniu)
lub gotowa masa
2 budynie śmietankowe na 0.5 l mleka
4 łyżki cukru do budyniu
1 kostka kasi
0.5 l kremówki
1 sniezka lub 2 śmietanfixy
gorzka lub mleczna czekolada
PRZYGOTOWANIE
*ugotować budynie ,wystudzić rozkręcić z kasią
*na blaszkę z pergaminem wyłożyć I warstwę herbatników i wylać masę z
puszki
*położyć II warstwę herbatników na nią krem budyniowy
*wyłożyć III warstwę herbatników na to wyłożyć ubitą ze śmietanfixami
śmietanę
* zetrzeć czekoladę
* wstawić do lodówki na conajmniej 12 ście godzin...najlepiej na dobę
SMACZNEGO!!!
No ja akurat bigos, gołąbki i pierogi ruskie robię sama. Ale mi chodzi typowo o spożywkę. Majonez z Winiar, Galaretka z Winiar, Budyń z Winiar, Szprotki w sosie pomidorowym, mleczko zagęszczone, biały ser twarogowy :) No i teraz wzięłam jeszcze Lovele bo tutaj nie znalazłam proszku dla niemowląt.