Witam serdeczne! Mam meeega zagwostke i nigdzie nie moge znalezc odpowiedzi na dreczace mnie pytania, mam nadzieje, że pomozecie biednej niedoswiadczonej kucharce
Otoz moja corcia skonczyla 2 lata i w sobote zamierzam wyprawic jej przyjecie oczywiscie z TORTEM
chcialabym zrobic tort przelozony masa smietanowa z dodatkiem rozpuszczonej bialej czekolady i teraz nie wiem, czy uzywajac 36% i do tego tej czekolady, ktora jak mniemam sie zetnie musze dodawac jeszcze zelatyne (w listkach) bo na opakowaniu napisane jest ze na kazde 0,5l plynu 6 listkow.... hmm i sama nie wiem czy to nie za duzo w przypadku takiego kremu, czy moge zmniejszyc te ilosc przykladowo do 4 listkow? Czy w ogole jest sens uzywania jakiegokolwiek utrwalacza? Dodam, ze tort musi postac cala noc w lodowce. Baaaardzo prosze o jakiekolwiek odpowiedzi strasznie mi zalezy by nie bylo klapy
z gory dziekuje i pozdrawiam, Ola