Wiadomo butla to wygoda zwłaszcza dla mamy, ale to kolejny po cycku nałóg od którego tez pewnego dnia trzeba będzie malucha oduczać
Znam dzieci, które niedługo po roku, odstawione od cyca przymusem lub z własnej woli super sobie radziły bez butli
ma zbyt uboga dietę
wiesz, mój synek miał alergie pokarmową plus skazę białkową (wyrósł na szczęscie z tego) i jedyne co jadł do roku to był mój cycek, dynia z indykiem z hippa i risotto z królikiem też z hippa i tylko to tolerował, nawet od marchwi miał uczulenie. Po roku wprowadziłam mu sinlac jeszcze...nie miał zadnej anemii ani niedoborów z tego powodu. Gdy był straszy wprowadzałammu powoli inne produkty i jeśli reakcja była o.k. to już ich nie wycofywałamboję się że będzie miał jakieś braki w diecie .. może niepotrzebnie???
nie daję mu butli bo on i tak odpycha ją rączkami i nie chce z niej pic a ja jestem zdania "nic na siłę" więc soczek czy cokolwiek do picia nie dostaje z butelki tylko z normalnego kubka i pije super nawet lepiej mu to idzie niż gdybym mu podawała łyżeczkąnie przyuczałabym juz do butli bo to bez sensu
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość