marcz89
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

30 mar 2011, 13:22

Witam , dwa dni mnie nie było a tu czytania za tydzień:)

Ostatnie dni spędziłam na wiosennych porządkach i spacerkach:)
Pogoda po prostu cudna więc szkoda jej marnować:D
A pranko schnie na pieprz;p

Ja prawko zdałam za 1-szym razem już 4 lata temu:) Niestety rzadko mam okazję jeździć bo tylko jak od rodziców pożyczymy. Na swoje nas jeszcze nie stać:(

Jak tak czytam o tych wybrykach waszych maluchów to się zastanawiam jak ja będę reagować:)
Ale o ile wątek jeszcze będzie istniał to liczę na dobre rady doświadczonych mamusiek:)
Pozdrawiam lecę na spacerek:)

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 mar 2011, 14:58

wróciłyśmy ze spacerku, załatwiłąm wreszcie w urzędzie miasta te poświadczenie i wysłałam :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: tylko czekac na kaske pozostaje :ico_brawa_01:

no i oczywiscie zaczepiłyśmy o plac zabaw, byłysmy chwile bo sie Maja przesikała :ico_olaboga: kupe kasy oryginalne pampersy kosztują a przeciekają :ico_zly:
ale słonko cudne :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: i troszke poszalała w piachu i na zjezdżalni, tylko zal jej było na koniec bo taki chłopczyk przyszedł z piłką z misiem Edusiem, i nie dał jej potrzymać nawet, jak podeszłam to krzyczał na mnie- zostaw to moje :ico_noniewiem: no trudno...
Maja tą piłke upatrzyła sobie jakiś czas temu, roznosili ulotki i wziełam do domu, a ona znalazła tam ta piłke przyszła do mnie i paluszkiem pokazywała i mówiła "dzieci, dzieci, czas" a ona ma Edusia i on śpiewa taką piosenke "wszystkie dzieci cieszą sie edusia poznac czas"
i sie tak załośnie rozpłakała, poszłam od razu z placu zabaw do e.leclerca po te piłke, jaka radosc :-D 4,70zł a taka radocha ze szok :ico_oczko:
no i z wrazenia zasneła, teraz pospi pewnie do wieczora :-D

no i po drodze kupiłam jej opaske na uszka i gumke bo było tak ciepło ze sie zgrzała, zdjełam jej bluze spod kurtki bo by sie usmażyła :ico_haha_01: a jaka dumna ze bez czapki szła :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

30 mar 2011, 20:49

hej Laski :-D

izuś_85, gratki za kolejny tc :ico_brawa_01: och, to masz teraz przeżycia z tym placem zabaw :ico_noniewiem: Moja Tuśka pewnie nie będzie miała takich atrakcji, bo się przeprowadzamy w bardzo spokojne miejsce, tylko jak będziemy do babci przyjeżdżać to z dziećmi poszaleje, a tak musi poczekać aż braciszek lub siostrzyczka będzie chętny/a do zabawy :ico_oczko:

U as też dziś piękna pogoda, aż żal nie skorzystać, więc cały dzień na podwórku byłyśmy. Odwiedził nas kolega Wiki o 6 dni starszy. Na razie to wspólnej zabawy nie było, Wiki uciekała przed Erwinem, a on biedny nie mógł jej dogonić. Dopiero teraz zobaczyłam jaka ona jest ruchliwa :ico_oczko: Później jeszcze przejażdżkę rowerkiem zaliczyliśmy i też spotkaliśmy kolegę Wiki, tym razem starszego (2,5), więc jakoś się razem bawili. Zbierali kamyczki do wiadereczka :ico_oczko: Wróciłyśmy chwilkę przed 19-tą :-D Dzień bardzo pozytywny, ale i męczący, padam :ico_spanko:
Ja prawko zdałam za 1-szym razem
:ico_brawa_01:

Jutro rano jadę po męża :-D

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

31 mar 2011, 06:57

Witam Dziewczyny w kolejny piękny i sloneczny poranek z :ico_kawa: :ico_kawa:

Szkoda że od jutra u mnie pogoda ma sie zepsuć :ico_zly: a już myslałam że w weekend jakiegoś grila rozpalę :-D
Jutro rano jadę po męża
pewnie jestes przeszczęśliwa i gratuluję że wytrzymałas tyle czasu do jego powrotu :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 mar 2011, 08:22

hej :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa:

byłam wczoraj jeszcze z Majką po drzemce na placu zabaw, ze znajomą i bliźniętami :ico_haha_01: Maja poszalała, tym razem bez złości, histerii, płaczu :ico_brawa_01: nie ma to jak znajome dzieci :ico_brawa_01: z nimi zabawa jest przednia :ico_brawa_01: no i mama która pilnuje :ico_oczko: było super, wstawie potem fotaski :-D

Szkoda że od jutra u mnie pogoda ma sie zepsuć :ico_zly: a już myslałam że w weekend jakiegoś grila rozpalę :-D
weź mnie nie strasz :ico_szoking:
http://www.pogodynka.pl/polska/16dni/katowice_katowice
az sprawdziłam ufff tylko piątek i sobota taka sobie, w niedziele słońceeeeeeee :-D

idziemy do ZOO super ekipą bedzie 9 dorosłych, 8 dzieci i 2 nastolatki :ico_haha_01: szykujemy sie tam na 12.00 i jemy obiad na trawie, bułki jakies z kotletami, surówką i jakies jajca ugotujemy, pomidorki- jak za dawnych czasów :ico_haha_01:

[ Dodano: 2011-03-31, 08:23 ]
Jutro rano jadę po męża :-D
na reszcie :ico_brawa_01:

elibell
4000 - letni staruszek

31 mar 2011, 08:24

Hej z :ico_kawa: wypiję i się szykuję do pkolka z małą a na 10:30 wizyta u położnej i serduszko usłyszę maluszka:):):):):)

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 mar 2011, 08:25

a na 10:30 wizyta u położnej i serduszko usłyszę maluszka:):):):):)
super :ico_oczko:

[ Dodano: 2011-03-31, 08:27 ]
wiecie co, ja wczoraj dzidzi nie czułam, wiem ze to naturalne, ze na tym etapie raz czuć a raz nie, ale jednak wlałabym bąbla poczuć jakiegoś dla świętego spokoju

elibell
4000 - letni staruszek

31 mar 2011, 08:31

izuś_85, no nie masz co się martwić:) będzie dobrze

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 mar 2011, 09:34

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 mar 2011, 09:53

Hejka

my wczoraj na podworku bylismy, piekna pogoda byla, cipelutko a dzis juz pochmurno i pada, mam nadzieje, ze na weekend bedzie fajnie, bo chcialabym w koncu grila zrobic.

izus fajne fotki, widac, ze Maja zadowolona :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

inia, no kochana juz niedlugo mezulka bedziesz miec przy sobie, fajnie :ico_brawa_01:
wiecie co, ja wczoraj dzidzi nie czułam, wiem ze to naturalne, ze na tym etapie raz czuć a raz nie,
no niestety na poczatku tak jest, potem to juz porzadne kopniaki czuc i czlowiek tak sie nie martwi.

Ja nie czuje jeszcze nic, pierwsze ruchy w ciazy poczulam w 20 tygodniu najpierw takie bulgotanie a potem to juz kopniaczki
Juz niedlugo wizyta 08.04 mam nadzieje, ze wszystko jest ok

Zaraz na obiadek trzeba szykowac i chce troche poprasowac zeby znow mi sie nie nazbieralo
Mogę Ci swoje prasowanie podrzucić bo sporo tego mam a chęci brak :ico_wstydzioch:
hehe nie dziekuje, ja nie cierpie prasowac i dlatego zawsze odkladam odkladam a potem gory sie zbieraja :-D

[quote="Kocura Bura"a próbowałaś go po prostu ignorować?[/quote]
ja tak robie w domu, nie zwracam na niego uwagi, ale na podworku albo w sklepie nie sposob tego ignorowac jak ludzie sie patrza

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”