Robię tego kurczaka z Twojego przepisu, dodałam trochę świeżego imbiru i zamiast sproszkowanej ostrej papryki dałam suszoną (2cm chili). No i wyszedł pyszny ale diabelsko ostry, nawet dodanie pomidorów mało złagodziło ostrość więc u mnie nazywa się dziś kurczak w diabelskim sosie

Patrycja ja wczoraj właśnie mówiłam do mojego D czy zdaje sobie sprawę, że za miesiąc w łóżeczku będzie leżał nasz pyzulek-krzykacz i cicho to raczej będzie tylko jak będzie spał.
Emilia zarówno tacierzyński jak i okolicznościowy przypadają tatusiowi jak przysłowiowemu pieskowi zupa. Twój P może wziąć 2 dni okolicznościowe zaraz po zakończeniu urlopu wypoczynkowego tylko niech od razu powie o tym lub zaraz po urodzeniu wypisze o ten urlop-nie może pokrywać się z wypoczynkowym. Tacierzyński może brać w ciągu 12 miesięcy od urodzenia dziecka w dowolnym czasie kiedy chce byle nie pokrywało się to z terminem innych urlopów, zwolnień lekarskich. Aby pracodawca nie odmówił mu musi złożyć podanie o u.tacierzyński min. 7 dni przed jego rozpoczęciem, inaczej mogą mu odmówić. Tego urlopu nie można dzielić. Wszystkie dni świąteczne i wolne (np.: weekendy) nie są wliczane w urlopy.