Murchinson
Trzy tysiące lat minęło...

13 kwie 2011, 14:24

Motylek ciesze się że u Ciebie i Pawełka wszystko dobrze :ico_brawa_01: Mi na ostatnim usg napisał, ze mam łożysko w II st. więc chyba pomylił się u Ciebie w opisie.
Robię tego kurczaka z Twojego przepisu, dodałam trochę świeżego imbiru i zamiast sproszkowanej ostrej papryki dałam suszoną (2cm chili). No i wyszedł pyszny ale diabelsko ostry, nawet dodanie pomidorów mało złagodziło ostrość więc u mnie nazywa się dziś kurczak w diabelskim sosie :622:
Patrycja ja wczoraj właśnie mówiłam do mojego D czy zdaje sobie sprawę, że za miesiąc w łóżeczku będzie leżał nasz pyzulek-krzykacz i cicho to raczej będzie tylko jak będzie spał.
Emilia zarówno tacierzyński jak i okolicznościowy przypadają tatusiowi jak przysłowiowemu pieskowi zupa. Twój P może wziąć 2 dni okolicznościowe zaraz po zakończeniu urlopu wypoczynkowego tylko niech od razu powie o tym lub zaraz po urodzeniu wypisze o ten urlop-nie może pokrywać się z wypoczynkowym. Tacierzyński może brać w ciągu 12 miesięcy od urodzenia dziecka w dowolnym czasie kiedy chce byle nie pokrywało się to z terminem innych urlopów, zwolnień lekarskich. Aby pracodawca nie odmówił mu musi złożyć podanie o u.tacierzyński min. 7 dni przed jego rozpoczęciem, inaczej mogą mu odmówić. Tego urlopu nie można dzielić. Wszystkie dni świąteczne i wolne (np.: weekendy) nie są wliczane w urlopy.

Awatar użytkownika
Motylek22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 kwie 2011, 14:24

markotka, na 19.30

[ Dodano: 2011-04-13, 14:29 ]
Murchinson, uuu no to ostro :-) Nawet z ostrą papryką wychodzi na ostro a co dopiero z chilli.
To będę musiała mojej gince powiedzieć co mi lekarz mówił bo w opisie jest błąd.
Patrycja ja wczoraj właśnie mówiłam do mojego D czy zdaje sobie sprawę, że za miesiąc w łóżeczku będzie leżał nasz pyzulek-krzykacz i cicho to raczej będzie tylko jak będzie spał.
Nasz Filipek wcale nie płakał tak, naprawdę od urodzenia jest bardzo pogodnym dzieckiem. Płakał tylko jak go brzuszek bolał. Mam nadzieję że Pawełek tez taki będzie :ico_oczko:

Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu

13 kwie 2011, 14:30

witam
dzisiaj się namęczyłam bieganiem :ico_sorki: ale wszystko pozałatwiałam,zakupy zrobiłam,na allegro też pokupowałam i zostało mi 30 zł :ico_noniewiem: na proszek do prania i chusteczki...i po kasie będzie :ico_sorki: no ale teraz mogę się spakować i czekać na dzidziusia :-D :-D wczoraj już zaczęliśmy działania w tą stronę :-D :-D
Hania mi się pochorowała,miała temp wieczorem,potem w nocy i ma jakąś krostkę wyglądającą jak ospa ale nic więcej nie ma :ico_noniewiem: ciekawe co dalej będzie :ico_sorki:
koleżanka miała przyjechać dzisiaj do mnie i niestety dopiero jutro przyjedzie bo ma za dużo spraw do załatwienia :-/

markotka super,że Krzysiu ma się dobrze no i szyjka trzyma :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
z tym włamaniem do mamy mieszkania to :ico_szoking: dobrze,że nic nie zwinęli :ico_sorki: sporo kaski dostaniecie za urodzenie dziecka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

emilia7895 :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla Antosi,duża dziewczynka i już masz rozwarcie na 0,5 cm :ico_szoking: no to może do wizyty za 2 tyg nie dojdziesz :-D

wiola85 może akurat nie skończy się wywołaniem i porządki coś pomogą :ico_oczko:

Koroneczka super,że już macie część kasy :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: tylko szkoda,że męża będziesz mniej widzieć,niestety coś kosztem czegoś :ico_sorki:

Murchinson :ico_olaboga: ale mieliście akcję z tym włamaniem,ja bym chyba zawału dostała :ico_sorki:

zoola27 przykre,że mąż tak was zaniedbuje :ico_sorki: ale rozmowa na pewno wam pomoże no i na pewno jemu też jest ciężko,w końcu czekacie na drugie maleństwo :ico_sorki:
super,że mąż w końcu dojrzał i przeprosił i to tak romantycznie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
urodzinki dla córci to bym chyba zrobiła ze 2 tyg przed,bo po porodzie to będziesz też zmęczona :ico_noniewiem:

Motylek22 :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla synka,rośnie sobie chłopak :-D ciekawe co z tym łożyskiem gin ci powie na wizycie :ico_noniewiem:

patrycja_g tobie już tylko parę dni zostało i wszystko się zmieni :-D

Awatar użytkownika
markotka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 kwie 2011, 14:38

Murchinson to będziesz dzisiaj ziać ogniem Obrazek

Motylek to będziemy czekać na wieści z wizyty, jak dasz radę jeszcze dzisiaj napisać :-)

Ania i co ciekawego kupiłaś? :-D trochę kasy dostaniemy z ubezpieczenia, ale też sporo płacimy, co miesiąc odciągają mi z wypłaty łącznie 130zł :ico_noniewiem: tyle, że jest sporo ciekawych opcji, a wiadomo, że samemu tak ciężko kasę odłożyć

Murchinson

13 kwie 2011, 14:40

Nasz Filipek wcale nie płakał tak, naprawdę od urodzenia jest bardzo pogodnym dzieckiem. Płakał tylko jak go brzuszek bolał. Mam nadzieję że Pawełek tez taki będzie :ico_oczko:
Ja mam taką nadzieję, że Mateusz nie będzie często płakał ale D mi w kółko powtarza, że on to się darł non stop i dlatego teraz jest taki spokojny :ico_oczko: Fakt faktem na pewno będzie czasami głośniej ale takie prawo maluszka.

Aniu to teraz trochę odpocznij. ja jak miałam ospę (7-8 klasa) to miałam tylko kilka krost na czole, więcej na udach, za to moja siostra była zsypana wszędzie nawet na wargach sromowych miała. Oby Hania tej ospy nie załapała, a jeśli już mam to by ja jak najmniej wysypało, może zgłoś się z nią do lekarza?

[ Dodano: 2011-04-13, 14:44 ]
Murchinson to będziesz dzisiaj ziać ogniem [url=http://emotikona.pl/emotikony/pic/34miotacz.gif]Obrazek[/url]
Będę od razu gasić wodą. Właśnie miałam kolejny telefon z pracy-podobno moja główna szefowa płacze, że mnie nie ma i nie daje rady. Oj, kto by pomyślał.

Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu

13 kwie 2011, 14:46

Ania i co ciekawego kupiłaś? :-D
trochę tego było :-D w aptece herbatkę koperkową,smoczek do butelki i normalny w razie czego,potem klapki pod prysznic i stanik do karmienia,a resztę na allegro i czekam na kuriera,pewnie jutro albo w piątek przywiezie wszystko :ico_sorki:

Murchinson ja się zastanawiam czy to możliwe żeby miała tylko 1 krostkę :ico_noniewiem: no ale zobaczymy jak dalej będzie chociaż do tej pory od rana by ją wysypało już :ico_noniewiem: na razie śpi,a do lekarza nie mamy po co na razie iść :ico_sorki:

Awatar użytkownika
zoola27
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 kwie 2011, 14:49

motylek super ze wszystko w porządku u Pawelka :ico_brawa_01: ciekawe co z tym lozyskiem ??

my tez dostaniemy kase z ubezpieczenia łacznie z becikowym bedzie 4 tysiace :-D akurat pojdzie na chrzciny i załozymy lokate na synka.......

markotka, tak myslałam zeby zrobic urodzinki po porodzie......ale nie wyobrazam sobie tak małego dziecka w domu i 15 osób na raz.....

Murchinson

13 kwie 2011, 14:53

No to obserwuj czy wysypie mocniej bo to u każdego inaczej wysypuje.

[ Dodano: 2011-04-13, 14:55 ]
zoola ja by raczej zrobiła urodziny wcześniej bo po i człowiek obolały i zmęczony, a 15 osób w jednym czasie to sporo przygotowań przed imprezą.

Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu

13 kwie 2011, 14:56

my tez dostaniemy kase z ubezpieczenia łacznie z becikowym bedzie 4 tysiace :-D akurat pojdzie na chrzciny i załozymy lokate na synka.......
też ładnie :ico_brawa_01: a taka lokata to super pomysł :-)
No to obserwuj czy wysypie mocniej bo to u każdego inaczej wysypuje.
oglądam ją co jakiś czas :ico_sorki:

co do ubezp to mój jest grupowo w pracy w PZU i ubezp się dopiero w styczniu więc nie wiem czy dostanie coś za urodzenie dziecka :ico_noniewiem: musiałby się dowiedzieć czy jakiejś karencji nie ma :ico_sorki: ja w UP jestem zarejestrowana i tam ubezp ale pewnie z tego ich ubezp i tak nic mi się nie należy (bo skoro podbijają mi legitymację ubezpieczeniową to ubezp jestem :ico_noniewiem: )

Awatar użytkownika
Motylek22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 kwie 2011, 15:23

aniawlkp86, Gabi teraz miała ospę i też zaczęło się od jednej krostki, a potem cała była obsypana.

Do mnie dziś kurier przyniósł paczkę z akcesoriami i kosmetykami dla mnie i Pawełka :-) Jeszcze tylko w aptece muszę się zaopatrzyć.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”