Awatar użytkownika
markotka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 kwie 2011, 09:31

Nowa to dzisiaj odpoczywaj :ico_sorki: ja zastanawiam się nad bańkami chińskimi, podobno też bardzo pomagają, a cellulit przed ciążą też miałam, a teraz to masakra jest :ico_sorki:

Emilia jejku, 10tyg? :ico_szoking: a czemu tak długo?

Awatar użytkownika
Koroneczka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 kwie 2011, 09:32

po prawie roku regularnych ćwiczeń byłam zadowolona ze swojego wyglądu :ico_sorki:
Ja też zwalczyłam ćwiczeniami :-) A teraz mam tylko jak ścisnę skórę więc nie jest źle! :-) Ale czymś ujędrniającym też warto się posmarować :ico_haha_01:

Murchinson
Trzy tysiące lat minęło...

14 kwie 2011, 09:35

no ja spirytusu do pepka jeszcze nie mam ale kupie bo u mnie w szpitalu wymagaja :ico_oczko:
zoola upewnij się z tym spirytusem bo w zeszłym roku wyszło rozp. MZ zakazujące używania w szpitalach spirytusu do pępka, zalecane są inne środki głownie właśnie Octenisept butelka atomizer -mała 50ml kosztuje 23 zł w doz, duża-250ml 38 zł. Tani nie jest ale można stosować nie tylko do pępka ale do odkażania innych ran nawet krocza, oparzeń czy aft.
Ja już kupiłam.

Awatar użytkownika
markotka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 kwie 2011, 09:39

Na cellulit to trzeba zmasowany atak przypuścić-dobry krem, ćwiczenia i dietka :-D zamierzam się z nim uporać po porodzie :ico_oczko:

emilia7895
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 kwie 2011, 09:41

ten octenisept sprawdzil sie na wszystkie otarcia, skaleczenia u Marcela, latem byl zawsze w mojej torebce i zaden upadek nie byl straszny :ico_oczko:
Emilia jejku, 10tyg? :ico_szoking: a czemu tak długo?
wiesz co chyba taki urok :ico_oczko: podobno byla gruba pepowina, ale co ja sie wtedy strachu najadlam :ico_olaboga:

ide do kuzyn na kawke, zajrze potem, na obiad chyba beda tylko nalesniczki :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Koroneczka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 kwie 2011, 09:46

ide do kuzyn na kawke, zajrze potem
Miłego kawkowania :-) Ja piję herbatkę zielona i zajadam czekoladke- ja się jakoś nie umiem pozbawić przyjemności :ico_haha_01: po porodzie zacznę się ograniczać :-)

Murchinson
Trzy tysiące lat minęło...

14 kwie 2011, 09:47

po prawie roku regularnych ćwiczeń byłam zadowolona ze swojego wyglądu :ico_sorki:
Ja też zwalczyłam ćwiczeniami :-) A teraz mam tylko jak ścisnę skórę więc nie jest źle! :-) Ale czymś ujędrniającym też warto się posmarować :ico_haha_01:
Ja tez tak mam jak ścisnę, całe szczęście tylko na udach. Wiem, że u mnie skutkują ćwiczenia, ostry prysznic ciepła-zimna woda i balsam ujędrniający. U mnie to wynik zmian hormonalnych nie tycia bo tak samo miałam po operacji.

[ Dodano: 2011-04-14, 09:48 ]
Ja piję herbatkę zielona
Ja też.

Awatar użytkownika
markotka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 kwie 2011, 09:54

A skaleczenie czy rana nie szczypią jak się octeniseptem spryska?

Murchinson ja zawsze miałam problemy hormonalne, więc może też z tego względu mam taki paskudny ten cellulit :ico_sorki: teraz to mi widać nawet jak skóry nie ścisnę :ico_placzek: najgorzej nad kolanami :ico_placzek:

Koroneczka ja zjadłam rogala z czekoladą :ico_wstydzioch:

Emilia miłych ploteczek :-D

w DDTVN będą zaraz coś mówić o scenariuszu porodu

Awatar użytkownika
Koroneczka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 kwie 2011, 09:54

Koroneczka napisał/a:
Ja piję herbatkę zielona

Ja też.
też lubisz? Mi mąż kupił ostatnio jakąś organiczną u znajomego co handluje kawą i herbatą- jest przepyszna. ALe wychodzi 1zł za saszetkę ok

[ Dodano: 2011-04-14, 09:55 ]
w DDTVN będą zaraz coś mówić o scenariuszu porodu
Też na to czekam :-)

Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu

14 kwie 2011, 10:00

witam
u nas dzisiaj ładna pogoda to pranie na podwórko wywieszę :-) no i zauważyłam galaretki trochę jak ze mnie wyleciało-chyba czop :ico_noniewiem: poza tym krocze mnie zaczęło boleć dzisiaj od rana :ico_sorki:
A jak Hania dzisiaj się czuje?
dzięki,jest dużo lepiej,tzn już bez temperatury i lata jak szalona po domu :-D krostek więcej nie widać,ale daję jej wapno i wezmę dzisiaj puder na te krostki od koleżanki i posmaruję te co ma :ico_sorki:
w ogóle obudziła się o 4 nad ranem wyspana :ico_szoking: i tak do 5.30 a co potem to nie wiem bo zasnęłam :ico_wstydzioch: ale jak A wrócił z pracy po 7 to Hania spała w łóżeczku więc pewnie też padła...
co robicie na obiad?
pomidorową i rosołek :-)
do pępka nic nie kupuję, bo czytałam, że teraz odchodzi się od smarowania spirytusem, który tylko wysusza skórę, wystarczy dziecko normalnie wykąpać, wymyć kikut najlepiej szarym mydłem, po kąpieli dokładnie osuszyć i często wietrzyć-podobno odpada normalnie po tygodniu do dwóch.
tu są właśnie opinie podzielone :ico_sorki: w jednym szpitalu powiedzą ci,że masz spirytusem oczyszczać,w innym,że wodą z mydłem,w innym że fioletem :ico_olaboga: i można zgłupieć,ale my będziemy spirytusem oczyszczać tak jak Hani,bo powinno się wysuszać ten kikutek bo może się od tego mycia wodą zrobić takie zgnite pod spodem i paskudzić i do tego brzydko pachnieć :ico_sorki: ja tam wolę sprawdzony sposób co przy Hani,więc nic nie zmieniam :ico_oczko:
u mnie w szpitalu teraz jest,że myją wodą więc spirytusem w domu dopiero będę czyścić :-)

co do rozstępów,to fakt,że jak się szybko za nie weźmie póki są czerwone to można w znacznym stopniu się ich pozbyć :ico_sorki:

NOWA odpoczywaj :ico_sorki:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”