to zalezy jak i kiedy masujesz. Ja w ciagu osttanich dwoch tyg mialam tyle razy KTG i skurcze, ze wiem juz o nich sporolekarze mówią ,ze nie można też masować brzucha ... ,że to skurcze macicy wywołuje, co Wy o tym myśliscie ?
jestem tego samego zdania! Ja super znoszę ciąże. Do 4miesiąca jeździłam na nartach i snowboardzie, oczywiście ostrożniej niż zwykle. Teraz nadal jeżdżę na rowerze i gram w tenisa. I póki się dobrze czuję nie będę sobie tego odmawiać, bo tak jak mówicie ciąża to nie choroba. Na pewno nic ponad moje siły nie będę robiła . Co do jedzenia to też nie jem surowego mięsa i dokładnie myję rączki, po przygotowywaniu każdego obiadu, bo boję się toksoplazmozy itp. z wirusami, bakteriami i pasożytami lepiej nie zadzierać.właśnie,ciąża to nie choroba i każda kobieta wie co może robić a czego nie
czasem nie natura tylko medycyna...kiedys kobieta by po prostu szybciej poroniła, teraz podaje sie leki podtrzymujace ciaze, zakazuje sie wychodzic z łóżka, zakłada się krążki itd itd...A kiedyś...albo poronienie albo przedwczesny poród. Kobiety były dużo więcej razy w ciąży niż teraz.I dlaczego natura do czegoś takiego dopuszcza?
Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Semrush [Bot] i 1 gość