ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 cze 2011, 21:36

Malinka ja nie wiem nawet kiedy dziecko ma czkawke i czy wogole ja ma..jak to sie wyczuwa? :ico_noniewiem: ja nic poza normalnymi ruchami, napinaniami czy kopniakami nic innego nie czuje :ico_noniewiem:

agus nie zartuj ze nie dostaniesz na dziecko nic w ramach pomocy od panstwa?to faktycznie kicha, bo przeciez Wlk. Bryt. slynela, przynajmniej jak dotad mi wiadomo z bardzo dobrej pomocy socjalnej, wszyscy sobie chwala, ze tyle fajnej kaski sie dostaje i duzo platnego macierzynskiego itp no przynajmniej nie mozna bylo tego porownywac z polskimi marnymi realiami :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 cze 2011, 08:56

no i dowiedzialam sie ze moj lekarz idzie na urlop od 26.06 i na 25 mam kolejna wizyte i zobaczymy, jak szyjka bedzie skrocona i beda wskazania do porodu to jeszcze zanim on pojdzie na urlop, na ost jego dyzurze bede rodzic..zobaczymy

Ladybird to na kiedy Ty masz termin? Kurcze wszystkie jako.ś tak szybko się wyrabiacie, ze ja niewiem o co chodzi.... ja pewnie zachaczę o sierpien znając moje szczęście, ale niech dziecko dobrze się rozwija u mnie w brzuszku :-D
A wogóle to cześć . u nas dziś chwila oddechu od upałów i słońca - dziś jest bardzo fajnie bo wieje wiaterek i nie świeci słońce jest tak jak być powinno.. Kuba odtransportowany do żłobka więc trzeba bedzie się zabrać za te ciuszki, choc powiem szczerze , ze mam takiego lenia, że chyba najpierw sobie poleżę, sniadanie zjadłam obfite więc nawety ruszac mi się niechce.
Burzo z piorunami trwaj, bo juz myslałam, że przyjdzie mi zwariować
u nas obesło się bez burzy ale wczoraj to była masakra a noc to nie wspomnę :ico_olaboga: normalnie taki upał , ze miejsca sobie nie mogłam znaleśc i chodzilam dosłownie jak pies co terz miejsca nie moze sobie znaleść
Malinka ja nie wiem nawet kiedy dziecko ma czkawke i czy wogole ja ma..jak to sie wyczuwa?
u mnie często ma tak, że 2,3 razy dziennie i to jest akurat fajne uczucie..coś jakby delikatne, rytmiczne kopanie, takie lekkie jakby stukanie w tym samym rytmie.... dziecko wtedy ćwiczy sobie oddech, uczy sie ssać .... zbyt łapczywie połyka płyn dzidzia i stąd się to bierze.

nina0226
Zrobiłem Magistra z forum!

07 cze 2011, 10:12

Hej wszystkim! Co do pytania malinki, to mój synek rzadko ma czkawkę, ale czasem ma.

Dzięki za pomoc jeśli chodzi o te żelazo. Jak odstawiłam to problem z kupką zniknął i teraz znów robię kilka razy dziennie :ico_brawa_01:

Ale mam do was jeszcze jedno pytanie. Jak się objawiają skurcze przepowiadające? Bo wczoraj cały dzień w jakiś odstępach czasu pobolewał mnie brzuch tak u dołu jak podczas miesiączki, ale pulsacyjnie. Dało się ten ból znieść ale był nie przyjemny. No i od kilku dni wydobywa mi się jakaś wydzielina, o konsystencji galaretkowatej, przezroczysta, lub żółtawa. Czy to może być czop śluzowy?

Awatar użytkownika
Agus
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

07 cze 2011, 10:28

Ladybird No teoretycznie jak sie dziecko urodzi juz to wtedy moge sie starac o 2 benefity, zeby dostawac okolo 150f tygodniowo.. Ale poki co nie dostane nic bo jeden mi sie nie nalezy (przez bardzo glupia rzecz) a reszta zostala wycofana.. Mysle ze jak maly juz bedzie to damy rade spokojnie (wszyscy mowia i na stronie sprawdzam to nam sie bedzie nalezalo ale tan naprawde nie wiadomo czy sie znow do czegos nie przyczepia!! :ico_zly: ) tylko ze teraz jest problem bo mamy jedna wyplate, a tu ciuszki, lozeczko i wiele wiele innych rzeczy trzeba z jednej wyplaty.. Plus ja jem duzo wiecej niz kiedys wiec do sklepu chodzimy na zakupy co 3 dni :( Moj M jezdzi motorem, chcielismy kupic auto jakbym dostala ten maternity allowance (bo wtedy by mi wyplacili jakies 1300f i 120 tygodniowo przez kilka miesiecy) a tu kicha bo nie mamy kasy nawet zeby cos odkladac.. Po prostu z tygodnia na tydzien wszystko idzie, mieszkanie i jedzenie zzera wszytko i kij.. :ico_placzek:

Mam tylko jedna nadzieje, bo dzisiaj kumulacja w EuroMillions wiec trzymajcie kciuki :ico_sorki: :ico_sorki:

Nina ja nie wiem czy to to ale chyba lepiej jakbys na wszelki wypadek poszla do lekarza!

beti
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

07 cze 2011, 11:28

nina0226,
Ale mam do was jeszcze jedno pytanie. Jak się objawiają skurcze przepowiadające? Bo wczoraj cały dzień w jakiś odstępach czasu pobolewał mnie brzuch tak u dołu jak podczas miesiączki, ale pulsacyjnie. Dało się ten ból znieść ale był nie przyjemny. No i od kilku dni wydobywa mi się jakaś wydzielina, o konsystencji galaretkowatej, przezroczysta, lub żółtawa. Czy to może być czop śluzowy?
idź na wszelki wypadek do lekarza, bo mi sie nic nie działo, ale tez zauważyłam własnie taką inną, gęstszą wydzielinę przed tym moim szpitalem i brzuszek mi sie często stawiał taki twardy. - jakby mnie coś obiema dłońmi ściaskało .Oczywiście nie sugeruj się za bardzo mną, bo ja nie wiem sama do końca kiedy nastapiło to rozwarcie na 1 cm. MOże ja już z kilka tyg. tak sobie chodziłam.... :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 cze 2011, 12:15

Mi tez coraz częściej twardnieje brzuch i kłóje mnie w boku, no i wydzieliny też jest więcej nniz zazwyczaj ale nic poza tym mi się nie dzieje więc siedze spokojnie... zreszta ja termin mam na 24 lipiec więc chyba jeszcze mam sporo czasu...
A co do bulów brzucha ( jak na okres) To często tak mam.

nina0226

07 cze 2011, 12:23

Tzn ja zirafko nie mam zwiększonej wydzieliny tylko np raz dziennie na papierze toaletowym lub na majtkach znajduje taką wydzielinę galaretkowatą, ciągnącą się, i dość sporo jej.

a do kiedy można normalnie uprawiać seks? Jest jakieś ograniczenie czy do woli, aż do porodu?

beti
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

07 cze 2011, 12:53

mnie dziewczyny raczej zastanawia taki inny zapach tej wydzieliny - bardzo intensywny jakiś taki. A na pewno nie mam żadnej infekcji czy cos z tych rzeczy. Macie też tak? Czasem mysle, że to od tych żelów do USG.

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 cze 2011, 13:04

mnie dziewczyny raczej zastanawia taki inny zapach tej wydzieliny - bardzo intensywny jakiś taki
ja mam to samo i czasami jak idę robic siku to az zmieniam majtki bo ten zapach jest taki intensywny a dodam, ze cały czas chodze z wkładkami bo bez tego to nie nadążyłabym majtów zmieniac..
a i dodam, ze strasznie twardnieją mi łydki i mnie bolą i coraz częściej łapią mnie w nocy skurcze, nawet "wyciągnąć" się tak porządnie nie moge bo od razu pojawia się okropeczny ból i wykręca mi całą stopę :ico_olaboga: . mam niby ten aspargin i na kilka dni pomoże ale ból wraca.

[ Dodano: 07-06-2011, 13:06 ]
a do kiedy można normalnie uprawiać seks? Jest jakieś ograniczenie czy do woli, aż do porodu?
jeśli nic się niedzieje to do końca można uprawiac! ja to Cię podziwiam bo dla mnie to jest naprawdę koszmar, wogóle teraz to mam taka blokade , że jak tylko pomyslę o seksie to kojarzy mi się ból i na niczym innym nie mogę się skupic tylko myślę, czy mnie zaraz bedzie bolec czy nie?!

beti
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

07 cze 2011, 13:11

zirafka, o boshe ja mam to samo!! I też po siku, zaraz wkładka w kosz, biore prysznic, bo nie wiem co jest grane. A skurczach to już nawet nie wpomne. :ico_olaboga: Wczoraj nie mogłam wsiąść do samochodu, tak mi stope wykręcało i własnie nie jednego palca, tylko łapie mnie juz po całości!!!!!!!!!!!!! kuźwa jaki to ból. Zrę cały czas magnez, ale to juz chyba nawet nie to, bo mam troche rozwolnienie (objaw przedawkowania magnezu)
A seksowanie się? Zapomnijcie hahahahah Jakie seksowanie, ja tu marze, żeby się walnąc do wyrka i wyciagnąc porzadnie szkitki - tak żeby mnie cholerny skurcz nie łapał!!!! :ico_zly:

O a propo czkawki maluszka - własnie ja ma :-D :-D

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”